Jakou tiskárnu pro domácí tisk do 2000,-

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Jakou tiskárnu pro domácí tisk do 2000,-

Příspěvek od lukasfait »

Zdravím.

Protože problém s původní tiskárnou Lexmark je vyřešen jen z části (viz téma někde dole na stránce) a navíc tisková kvalita je mizerná, poohlížím se po nové tiskárně a budu rád za vaše rady.

Takže co očekávám:
-plnou podporu Win 7 (zatím mám 32-bit, v budoucnu bych rád 64), teda ne jako Lexmark u kterýho jsem ovladač na win 7, funkční, prostě nesehnal
-barevný tisk netřeba (jestli vytisknu barevný nadpis v nějakým dokumentu je to dost a fotky raději v profesionálních fotolabech)
-dlouhá výdrž (nejedná se mi ani tak o výdrž cartridge/toneru jako takovou ale spíš jak dlouho daná náplň vydrží, když se třeba delší dobu nepoužívá. Inkoustový trysky zaschly, u toneru se taky může stát něco podobnýho, nebo ne??)
-no a pak už asi cena (viz nadpis)

Z výše uvedeného mi prostě vychází nějaký levnější laser. Barevný tisk si odpustím, výdrž toneru na cca 1000-2000 stran je skoro do konce mýho života :D a odpadá problém se zasycháním trysek
Kvalita výstupu je na laseru asi bezkonkurenční a pořizovací náklady taky nějak snesu.

Tak co, doporučili byste taky laser? A jakou značku alespoň? Canon, HP, na co si dát pozor při výběru? (rozlišení, rychlost...)

díky moc za rady.

EDIT: Cenu, jak tak koukám, zvýším na max 2500,- a co se týká rozlišení... Nikde jsem zatím nenašel doporučení jaký rozlišení by tiskárna měla mít, tak stačí 600*600 DPI event. 1200*600 DPI?
CPU: Intel Core i5-6500 Skylake @ 3,2 GHz, MB: MSI Z170A Gaming PRO Carbon, s1151, VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G (4GB GDDR5), RAM: HyperX Fury DDR4, 16GB @ 2400 MHz,M2: Samsung 970 EVO NVMe M.2 - 250GB, SSD: Crucial M4 (128 GB), HDD: WD Black - 500GB, PSU: Enermax PRO82+ 525W, CASE: Phanteks Eclipse P400s, MOUSE:SteelSeries Rival 300, MOUSEPAD:Asus Cerberus MousePad
MarfyMOS
Nováček
Nováček

Re: Jakou tiskárnu pro domácí tisk do 2000,-

Příspěvek od MarfyMOS »

Ahoj,
taky se přidávám k dotazu. Jakou tiskárnu vybrat? Já vybírám z černobílých laserových tiskáren. Moc netisknu tak se mi inkoutovka nevyplatí. Tisk do 100 stránek měsíčně, občas nějaká faktura atd. Moc se v tiskárnách nevyznám, tak prosím při výběru o pomoc. Cenu si představuju taky do 2500kč.
A přidám pár adeptů:
Xerox Phaser 3140
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J01Q0VZWZA
HP LaserJet P1102
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J01Q0VZXAU
Brother HL-2035
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J01Q0VZOZT
Brother HL-2140
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J01Q0VZPM1
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasfait »

Ahoj.

No asi si budeme muset pomoct sami :-D PcTuning je asi nejlepší pc fórum na netu co je, ale "oddělení" tiskáren s odpovědmi pokulhává (samozřejmě nic ve zlým, všichni jsme taky jen lidi a máme svoje povinnosti).

No já jsem zatím tiskárnu odložil k ledu, až tak málo tisknu, že se bez ní ještě nějakej čas obejdu ale něco jsem v poslední době vyčet, tak se pokusím poradit:

Někde jsem čet recenzi na asi nejlevnější Samsung laserovku a nedopadla nic moc. Takže moje laická rada, Samsungu se, minimálně v naší cenový relaci, vyhnout. Dál bych já osobně asi vyhodil Brother, nevím jak jsou na tom s driverama a taky si asi myslím, že je to značka zaměřená když už tak na velkotisk a pro domácí usery nemá potřebu se moc snažit.

Z tvého výběru tak zůstává HP a Xerox, já našel ještě:

Epson (pro tvoji výtěžnost asi moc miniaturní)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J01Q0VZV4Z

Canon (dost o ní přemýšlím)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J01Q0VZJW5

V podstatě bych asi za vážný kandidáty u sebe označil Canon a HP

No a teď pár parametrů podle kterých vybírám:

Duplexní tisk: Pokud má, tak je buď automatickej, kdy tiskárna potiskne jednu stranu, sama si papír otočí a potiskne druhou nebo manuální, kdy se natisknou nejdřív liché/sudé stránky, pak se musí papír/y ručně otočit a tiskárna sama dotiskne zbytek. Myslím, že z našeho výběru to má jenom HP ale jenom tu manuální variantu. Bod pro HP.

Rozlišení: Jak jsem tak zjistil, většina má 600x600 dpi (Canon pak až 2400x600 ale nějak digitálně přepočítaných) a snad jen ten Xerox má nativně 1200x600. Myslím ale, že by mělo stačit těch 600x600 ale jestli je to v tvým případě pro firemní použití, tak nevím

Procesor: Hrál by asi roli, kdyby byla tiskárna zasíťovaná a bylo by potřeba aby zpracovávala víc tiskových úloh, odeslaných z různých pc, HP má 266Mhz, Epson 233Mhz, zbytek 150Mhz. Bod pro HP.

Vyrovnávací paměť: Xerox 8MB, ostatní 2MB. Taky asi hraje roli při větším množství odeslaných tiskových úloh

Rychlost tisku: Epson 20str./min !, Xerox a HP 18, Canon 14

Tolik asi hlavní parametry, zajímavá je taky váha (pro případné přemísťování) hlučnost (to už je subjektivní). No napsal jsem vše, co vím, doporučit lze server Heureka.cz, kde jsou žebříčky prodejnosti jednotlivých produktů a recenze majitelů, nebo diskuze na czc.cz

EDIT: Brother nebrat! Možná to právě souvisí s jeho profesionálním zaměřením nebo je to právě naopak ale jako jedinej z našeho výběru, má zvlášť toner a zvlášť zobrazovací válec. Možná je to u profesionálního tisku lepší ale každopádně při výměně by sis musel kromě cca 1500,- za toner připravit asi dalších 1300,- na ten válec. Sice u něj píšou, že vydrží cca na 12 000 stránek, takže se rozhodně nemění s každou výměnou toneru ale jednou za čas by tě to prostě čekalo viz
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J01Q0VZOZT
V levým sloupci je "Příslušenství" a hned od shora jsou tam nějaký ubrousky a potom válec DR-2005 a toner TN-2005.

Tak to je všechno, taky se v tiskárnách nevyznám, takže moje rady ber s rezervou, snad ti alespoň trochu pomůžou :wink: Promiň za délku odpovědi a přeju šťastnou ruku při výběru :wink:
CPU: Intel Core i5-6500 Skylake @ 3,2 GHz, MB: MSI Z170A Gaming PRO Carbon, s1151, VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G (4GB GDDR5), RAM: HyperX Fury DDR4, 16GB @ 2400 MHz,M2: Samsung 970 EVO NVMe M.2 - 250GB, SSD: Crucial M4 (128 GB), HDD: WD Black - 500GB, PSU: Enermax PRO82+ 525W, CASE: Phanteks Eclipse P400s, MOUSE:SteelSeries Rival 300, MOUSEPAD:Asus Cerberus MousePad
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

můžu se přidat k dotazu? máme ve firmě převážně HP Laserjet P1005 a P1006, a potřebujem přikoupit další tiskárny. problém je v tom, že tyhle dvě už se nedělají, a jako náhrada je P1102 a P1102w. vzhledem k tomu, že potřebujeme ruční podavač "na obálky" (což je jediný parametr který vyžadujeme), přichází v úvahu jen P1102w, která stojí nějakých 2400 s DPH. se starými tonery stejně kompatibilní není, takže se můžu podívat po alternativách. dobré zkušenosti mám s Canon LBP-3010 a koukám i na zde zmíněný Xerox 3140. cenově mi vychází ten Xerox hodně zajímavě, ale zajímají mě zkušenosti, není to šmejd?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Co si pamatuju z recenzi, tak levne Xeroxy jsou pry jen preznacene Samsungy. Ja nakonec koupil multifunkci HP M1120 v aukci na CZC za 2500Kc a jsem spokojeny.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Mark6
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mark6 »

Ja mám ten Brother HL-2035 a som spokojný. Ovládače sú bez problémov nielen vo Windows ale aj v linuxe. Rozbehanie v linuxe trvalo dokopy asi 3 minúty aj so stiahnutím ovládačov a ich nainštalovaním. V porovnaní s Canonom, čo som mal predtým, to bola hračka.

A pokiaľ ide o ten tlačový valec, tak pri mojom objeme tlače mi to vychádza na výmenu tak za 8 rokov. Ale neviem, či to vôbec má zmysel, pretože toner + valec stoja viac než celá tlačiareň, takže je lacnejšie kúpiť si rovno novú tlačiareň.

Za plus Brotheru považujem to, že je to taký nižší plochý kváder, takže síce zaberá väčšiu plochu, ale je nízky, takže sa mi vojde aj do nižšej police a má zásobník na 250 ks papierov A4, ktoré sú v ňom uzavreté a nepadá na ne prach.

A na rozdiel od laserovky HP, ktorú ešte mám, má skutočný sieťový vypínač, takže keď ju nepoužívam, tak ju vypnem a má nulovú spotrebu elektrickej energie.
spanysek
Nováček
Nováček

Příspěvek od spanysek »

Ahoj, já mám obyčejnou pro domácí tisk ale jsem s ní velice spokojený, proto ti ji můžu 100% doporučit http://www.cpsys.cz/canon-pixma-mp280-( ... n/copy)/b/ od canonu, tahle značka mě ještě nikdy nezklamala :-)
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“