Nefungujici pripojeni k mistni siti - Realtek, W7, Lenovo

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Spangler
Nováček
Nováček

Nefungujici pripojeni k mistni siti - Realtek, W7, Lenovo

Příspěvek od Spangler »

Zdravim,

vcera jsem se prestehoval do noveho bytu se spolubydlicim, kterym a zaplaceny internet od UPC - klasicky kabel. Bohuzel ackoliv napr. doma po kabelu internet jde a s wifi normalne problem nemam, v byte mi internet nejde. Pouzivam notebook Lenovo SL500, Windows 7 Professional 64bit, sitova karta s ovladacem Realtek pcie gbe family controller

Popisu problem postupne :)

Po pripojeni kabelu se notebook snazi spojit, ale vse konci omezenym pripojenim k Nezname siti, ktera u spolubydliciho ma nazev Sit 3. Nastaveni sitove karty mam stejne jako spolubydlici prakticky vse automaticky), u neho vse jde jak ma. Zkousel sem nastavit napevno IP podle spolubydliciho a jeho ntb vypojit, ale nic se nezmenilo. V siti se nam jinak navzajem poctiace zobrazuji v poradku, jde pouze o pripojeni k internetu. Pri diagnostice problemu mi Windows vyhodi hlasku, ze je problem s IP (pripadne presne specifikuji, az se vratim na byt). Hledal jsem na googlu a vypada to, ze dost lidi ma spolecny problem (undefined network problem), bohuzel zadne reseni, ktere ostatnim zabralo, u me nefunguje. Zkousel sem nekolikrat preinstalovat ovladace sitove karty, bez efektu. Docetl jsem se zaroven cosi o Bonjour ve spojitosti s nainstalovanym Apple softwarem a Adobe Creative Suite. Podle navodu jsem tento proces zakazal, ale opet bohuzel bez efektu.

Rad bych nekoho znaleho poprosil o pomoc s vyresenim tohoto problemu. V sitich se nevyznam, ale rad poskytnu potrebne informace. Pripadam si jako na ostrove v pustine :)

Pripadne vypisy z cmd samozrejme take dodam (jen prosim o pristupu jako k neznalcovi, prikazy si pamatuju jen nektere)

Predem mockrat diky,
M.S.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nefungujici pripojeni k mistni siti - Realtek, W7, Lenovo

Příspěvek od KOFis »

upc umoznuje pripojeni pouze jedno pocitace na primo = do kabeloveho modemu. takze pokud chces mit u upc pripojenych vice PC, tak si musis poridit nejaky router.

navic upc modem si pamatuje mac adresu jednoho pripojeneho zarizeni a dalsi se uz k netu nepripoji. pokud se chces k netu pripojit misto kamaradova pc, tak pripoj jen svuj pc a pak modem restartuj.

jak se k netu vubec pripojujes? mate tam nejaky swith nebo router za upc modemem?
Spangler
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spangler »

Diky moc za pomoc, ted uz je to jasne, net funguje presne jak pises. Nevedel sem, ze to UPC ma takto dane. Pripojeno bylo pres switch, poridim router.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

np :borg:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“