vcera jsem se prestehoval do noveho bytu se spolubydlicim, kterym a zaplaceny internet od UPC - klasicky kabel. Bohuzel ackoliv napr. doma po kabelu internet jde a s wifi normalne problem nemam, v byte mi internet nejde. Pouzivam notebook Lenovo SL500, Windows 7 Professional 64bit, sitova karta s ovladacem Realtek pcie gbe family controller
Popisu problem postupne
Po pripojeni kabelu se notebook snazi spojit, ale vse konci omezenym pripojenim k Nezname siti, ktera u spolubydliciho ma nazev Sit 3. Nastaveni sitove karty mam stejne jako spolubydlici prakticky vse automaticky), u neho vse jde jak ma. Zkousel sem nastavit napevno IP podle spolubydliciho a jeho ntb vypojit, ale nic se nezmenilo. V siti se nam jinak navzajem poctiace zobrazuji v poradku, jde pouze o pripojeni k internetu. Pri diagnostice problemu mi Windows vyhodi hlasku, ze je problem s IP (pripadne presne specifikuji, az se vratim na byt). Hledal jsem na googlu a vypada to, ze dost lidi ma spolecny problem (undefined network problem), bohuzel zadne reseni, ktere ostatnim zabralo, u me nefunguje. Zkousel sem nekolikrat preinstalovat ovladace sitove karty, bez efektu. Docetl jsem se zaroven cosi o Bonjour ve spojitosti s nainstalovanym Apple softwarem a Adobe Creative Suite. Podle navodu jsem tento proces zakazal, ale opet bohuzel bez efektu.
Rad bych nekoho znaleho poprosil o pomoc s vyresenim tohoto problemu. V sitich se nevyznam, ale rad poskytnu potrebne informace. Pripadam si jako na ostrove v pustine
Pripadne vypisy z cmd samozrejme take dodam (jen prosim o pristupu jako k neznalcovi, prikazy si pamatuju jen nektere)
Predem mockrat diky,
M.S.