samovolné snižování a zvyšování jasu...

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
snejdy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

samovolné snižování a zvyšování jasu...

Příspěvek od snejdy »

zdravím,všiml jsem si že mi počítač automaticky mírně reguluje jas v závoslosti na obsahu obrazu, tj. když mám například otevřenou webovou stránku s tmavým pozadím a pak přepnu na bílou stránku tak je vidět jak jas na monitoru pohasne, nebo se naopak zvýší když přepnu ze světlé barvy na tmavou. Vzhledem k tomu že mám CRT monitor který určitě neumí dynamický kontrast jako nové LCD tak bych tipoval že to bude otázka buďto ovladačů na grafiku (Ati catalyst) a nebo je to nějaká funkce ve winech. Catalysty sem prohledal ale nic nenašel tak spíš asi ty winy. Neví někdo o co jde a jestli se to dá vypnout? díky za odpověď
i7 8700K ; AMD R9 390x 8GB ; 32GB DDR4 2666 ; MB ASUS TUF Z370 ;
SSD Crucial M.2 525 GB, asi 20 TB HDD WD ; Win10 64 Pro ; 40" 4K IIyama x4071
zvuk: Creative SB Z -> optical -> Asus Xonar STU -> NAD C326 -> Klipsch RB 81 II + Klipsch SW-112 ; Sennheiser HD 650 ; Sennheiser IE80
mencmi
Začátečník
Začátečník

Re: samovolné snižování a zvyšování jasu...

Příspěvek od mencmi »

nevim, mám to i u notebooku s prepinatelnou gpu intel/ati a dělaji mi to obe takze je to win, hledal sem to ale vubec nevim (win7 64bit hp)
snejdy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snejdy »

U LCD to ale může bejt dynamickej kontrast... i když ten se vlastně chová opačně, když je tmavá plocha sníží se podsvit a naopak... ve winech sem ale vůbec nic nenašel co by to nastavovalo
zvuk: Creative SB Z -> optical -> Asus Xonar STU -> NAD C326 -> Klipsch RB 81 II + Klipsch SW-112 ; Sennheiser HD 650 ; Sennheiser IE80
mencmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mencmi »

mozna mas pravdu, kazdopadně jsem si jiz zvykl, podle me to trochu spori i energii, mozna tim to prave bude mam totiz TimelineX který se schopen omezit uplne vse :).

tobe bych poradil urcite zkusit jiny monitor, nebo jestě zkusit změnu schématu napájení na vysoký výkon
mencmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mencmi »

tak jsem nasel neco na webu napovedy win

Adaptivní jas je funkce systému Windows, která pomocí světelného senzoru automaticky nastavuje jas displeje tak, aby odpovídal osvětlení v okolí počítače. Chcete-li použít funkci adaptivního jasu, musí být v počítači nainstalovány a aktivovány světelné senzory.

Chcete-li zjistit, zda daný přenosný počítač nebo počítačový monitor podporuje funkci adaptivního jasu, vyhledejte nastavení Povolit funkci adaptivního jasu v ovládacím panelu Možnosti napájení (jak je uvedeno v následujícím postupu) nebo si projděte informace, které jste obdrželi spolu s počítačem.

Postup zapnutí a vypnutí funkce adaptivního jasu
Kliknutím sem otevřete ovládací panel Možnosti napájení.

U libovolného schématu klikněte na možnost Změnit nastavení schématu.

Klikněte na odkaz Změnit pokročilé nastavení napájení.

V seznamu rozbalte položku Zobrazit a potom rozbalte položku Povolit funkci adaptivního jasu.

Chcete-li zapnout nebo vypnout funkci adaptivního jasu, je-li počítač napájen z baterie, klikněte na položku Baterie a potom v seznamu klikněte na možnost Zapnuto nebo Vypnuto.

Chcete-li zapnout nebo vypnout funkci adaptivního jasu, pokud je počítač napájen z elektrické sítě, klikněte na položku Napájen ze sítě a potom v seznamu klikněte na možnost Zapnuto nebo Vypnuto.

Klikněte na tlačítko Použít. Klikněte na tlačítko OK.

Poznámka
Funkce Adaptivní jas není k dispozici ve všech edicích systému Windows 7.
snejdy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snejdy »

to neni ono, adaptivní jas funguje jen když má monitor senzory okolního osvětlení, takže když je v pokoji tma tak to sníží i podsvit a tak... ale já žádný senzory nemam, tuhle funkci mam vyplou a to snižování a zvyšování jasu se mi děje v závislosti na obsahu obrazu a ne na základě okolního světla
mencmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mencmi »

to je pravda, já tam ani žádnou takovou položku nemám, opravdu už nevím, teď nezbývá nic jiného než googlit, gooooooooooglit a gooo....

//zkoušel jste vysoký výkon, zjistil jsem že když nb jede na nabíječce tak se mi to neděje

/jan.svoboda - sloučeny dva posty, používej edit
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“