samovolné snižování a zvyšování jasu...
Moderátor: Loki5567
- snejdy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
samovolné snižování a zvyšování jasu...
zdravím,všiml jsem si že mi počítač automaticky mírně reguluje jas v závoslosti na obsahu obrazu, tj. když mám například otevřenou webovou stránku s tmavým pozadím a pak přepnu na bílou stránku tak je vidět jak jas na monitoru pohasne, nebo se naopak zvýší když přepnu ze světlé barvy na tmavou. Vzhledem k tomu že mám CRT monitor který určitě neumí dynamický kontrast jako nové LCD tak bych tipoval že to bude otázka buďto ovladačů na grafiku (Ati catalyst) a nebo je to nějaká funkce ve winech. Catalysty sem prohledal ale nic nenašel tak spíš asi ty winy. Neví někdo o co jde a jestli se to dá vypnout? díky za odpověď
i7 8700K ; AMD R9 390x 8GB ; 32GB DDR4 2666 ; MB ASUS TUF Z370 ;
SSD Crucial M.2 525 GB, asi 20 TB HDD WD ; Win10 64 Pro ; 40" 4K IIyama x4071
zvuk: Creative SB Z -> optical -> Asus Xonar STU -> NAD C326 -> Klipsch RB 81 II + Klipsch SW-112 ; Sennheiser HD 650 ; Sennheiser IE80
zvuk: Creative SB Z -> optical -> Asus Xonar STU -> NAD C326 -> Klipsch RB 81 II + Klipsch SW-112 ; Sennheiser HD 650 ; Sennheiser IE80
- mencmi
- Začátečník

-
Re: samovolné snižování a zvyšování jasu...
nevim, mám to i u notebooku s prepinatelnou gpu intel/ati a dělaji mi to obe takze je to win, hledal sem to ale vubec nevim (win7 64bit hp)
- snejdy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
U LCD to ale může bejt dynamickej kontrast... i když ten se vlastně chová opačně, když je tmavá plocha sníží se podsvit a naopak... ve winech sem ale vůbec nic nenašel co by to nastavovalo
- mencmi
- Začátečník

-
mozna mas pravdu, kazdopadně jsem si jiz zvykl, podle me to trochu spori i energii, mozna tim to prave bude mam totiz TimelineX který se schopen omezit uplne vse
.
tobe bych poradil urcite zkusit jiny monitor, nebo jestě zkusit změnu schématu napájení na vysoký výkon
tobe bych poradil urcite zkusit jiny monitor, nebo jestě zkusit změnu schématu napájení na vysoký výkon
- mencmi
- Začátečník

-
tak jsem nasel neco na webu napovedy win
Adaptivní jas je funkce systému Windows, která pomocí světelného senzoru automaticky nastavuje jas displeje tak, aby odpovídal osvětlení v okolí počítače. Chcete-li použít funkci adaptivního jasu, musí být v počítači nainstalovány a aktivovány světelné senzory.
Chcete-li zjistit, zda daný přenosný počítač nebo počítačový monitor podporuje funkci adaptivního jasu, vyhledejte nastavení Povolit funkci adaptivního jasu v ovládacím panelu Možnosti napájení (jak je uvedeno v následujícím postupu) nebo si projděte informace, které jste obdrželi spolu s počítačem.
Postup zapnutí a vypnutí funkce adaptivního jasu
Kliknutím sem otevřete ovládací panel Možnosti napájení.
U libovolného schématu klikněte na možnost Změnit nastavení schématu.
Klikněte na odkaz Změnit pokročilé nastavení napájení.
V seznamu rozbalte položku Zobrazit a potom rozbalte položku Povolit funkci adaptivního jasu.
Chcete-li zapnout nebo vypnout funkci adaptivního jasu, je-li počítač napájen z baterie, klikněte na položku Baterie a potom v seznamu klikněte na možnost Zapnuto nebo Vypnuto.
Chcete-li zapnout nebo vypnout funkci adaptivního jasu, pokud je počítač napájen z elektrické sítě, klikněte na položku Napájen ze sítě a potom v seznamu klikněte na možnost Zapnuto nebo Vypnuto.
Klikněte na tlačítko Použít. Klikněte na tlačítko OK.
Poznámka
Funkce Adaptivní jas není k dispozici ve všech edicích systému Windows 7.
Adaptivní jas je funkce systému Windows, která pomocí světelného senzoru automaticky nastavuje jas displeje tak, aby odpovídal osvětlení v okolí počítače. Chcete-li použít funkci adaptivního jasu, musí být v počítači nainstalovány a aktivovány světelné senzory.
Chcete-li zjistit, zda daný přenosný počítač nebo počítačový monitor podporuje funkci adaptivního jasu, vyhledejte nastavení Povolit funkci adaptivního jasu v ovládacím panelu Možnosti napájení (jak je uvedeno v následujícím postupu) nebo si projděte informace, které jste obdrželi spolu s počítačem.
Postup zapnutí a vypnutí funkce adaptivního jasu
Kliknutím sem otevřete ovládací panel Možnosti napájení.
U libovolného schématu klikněte na možnost Změnit nastavení schématu.
Klikněte na odkaz Změnit pokročilé nastavení napájení.
V seznamu rozbalte položku Zobrazit a potom rozbalte položku Povolit funkci adaptivního jasu.
Chcete-li zapnout nebo vypnout funkci adaptivního jasu, je-li počítač napájen z baterie, klikněte na položku Baterie a potom v seznamu klikněte na možnost Zapnuto nebo Vypnuto.
Chcete-li zapnout nebo vypnout funkci adaptivního jasu, pokud je počítač napájen z elektrické sítě, klikněte na položku Napájen ze sítě a potom v seznamu klikněte na možnost Zapnuto nebo Vypnuto.
Klikněte na tlačítko Použít. Klikněte na tlačítko OK.
Poznámka
Funkce Adaptivní jas není k dispozici ve všech edicích systému Windows 7.
- snejdy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to neni ono, adaptivní jas funguje jen když má monitor senzory okolního osvětlení, takže když je v pokoji tma tak to sníží i podsvit a tak... ale já žádný senzory nemam, tuhle funkci mam vyplou a to snižování a zvyšování jasu se mi děje v závislosti na obsahu obrazu a ne na základě okolního světla
- mencmi
- Začátečník

-
to je pravda, já tam ani žádnou takovou položku nemám, opravdu už nevím, teď nezbývá nic jiného než googlit, gooooooooooglit a gooo....
//zkoušel jste vysoký výkon, zjistil jsem že když nb jede na nabíječce tak se mi to neděje
/jan.svoboda - sloučeny dva posty, používej edit
//zkoušel jste vysoký výkon, zjistil jsem že když nb jede na nabíječce tak se mi to neděje
/jan.svoboda - sloučeny dva posty, používej edit