Výběr antiviru - stolni PC

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Nejlepsi antivir

Příspěvek od Shit »

zombux píše:zkoušels i aktuální novou betaverzi 2.0? prý se tam soustředili na zlepšení zatížení systému...
MSE je oficiálně venku ve verzi 2.0 a zdá se, že systém je mnohem svižnější, než s verzí 1.0. :)
Velikost instalátoru je přitom menší, než byla velikost instalačky původní verze.
Skoro se mně nechce ani věřit, že takto malý a přitom funkční produkt je z dílen M$. :lol:
kreatin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kreatin »

Já jsem zakoupil před 5 dny Kaspersky Internet Security 2011,dřív jsem používal pouze cracklé programy ato AVG,NOD,dlouho jsem přemýšlel který vybrat,ale akce 3licence na 1rok u mě rozhodla :roll: za 1341,-kč
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920 D0 2.66@4312MHZ,CHladič:Noctua NH-D14,Pamět:6 GB 3x2 Corsair 1600Mhz 9-9-9-24-1T @1833Mhz,Geforce GTX 780 Phantom "GLH",zdoj: Flotron Everest 800W 12cm fan. 85Plus,
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kaspersky IS spolu s Nortonem IS od Symantecu představují absolutní špičku v této branži. :)
kreatin píše:...dřív jsem používal pouze cracklé programy...
:devil:

To už raději používat legálně free programy, nemyslíš? ;-)

Upřímně řečeno: Cracklý Kaspersky a cracklý Norton je "dočasné" řešení @ řešení "o ničem"; NOD resp. ESS je sice v používání cracků "méně agresivní", ale to zde řešit nebudeme. :sneaky:
kreatin píše:..ale akce 3licence na 1rok u mě rozhodla :roll: za 1341,-kč
Alespoň že tak to dopadlo. :up:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no ja jsem po nejake dobe na avastu na pc a na comodu IS na NB zase presel na osvedcenou aviru. avas byl na me moc nacancany a mel jsem hlavne problemy s aktualizacemi a comodo IS mi pustil nejake svinstvo, coz se mi vubec nelibilo.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Avira free AV je super, škoda že nescanuje poštu.... :sad:

Nicméně MSE v.2.0 je též velmi provedený produkt (pokrok od verze 1.0 je znát) => rozhodně stojí za vyzkoušení.
myom píše:...comodu IS..
Ten AV v Comodu je "slabý jak čaj". :sad:
Ale to samé platí pro Agnitum OSS Free... :(
FW super, AV běs :blee:

//EDIT:
myom píše:...avast byl na me moc nacancany a mel jsem hlavne problemy s aktualizacemi...
Hlavně ty aktualizace jsou velmi pomalé ve srovnání s MSE nebo Avirou. :x
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 21. pro 2010, 22:48, celkem upraveno 1 x.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to naopak ocenuju. mam rad jednoucelova zarizeni. navic ja uz offline postu nevedu, pristupuju jenom pres rozhrani googlu, takze me to netizi...

to je, s tim vedomim jsem do toho sel. ale mel jsem to jenom na notasu, ktery byl vecne za proxynou s filtrem, tak jsem si nechtel nejak extra zasmolovat system. nicmene ani naroky comoda is nejsou nijak ukazkove.

to mse byl lepsi, ale zkousel jsem jenom tu prvni verzi a tam byl problem s aktualizacemi, ne?

kazdopadne ted jsem na notas hodil aviru s pctool fw a vyborne se doplnuji + vykon je znat.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

myom píše:..pctool fw...
U PCTools FW 7.0 mám problémy se spuštěním některých her a nepomůže ani "výjimka". :sad:
=>
buď používat PCTools FW ve verzi 6.0.88, nebo ZoneAlarm FW Free. :D
Sice má ZA Free omezená nastavení, ale na druhou stranu nutno zmínit, že vše funguje... (kromě sdíleného připojení, ale to je "vlastnost" ZA Free a řeší to až placené verze...)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

v jakem smyslu problemy? ze je nepousti na net, nebo ze blokuje jejich spusteni? kdyby to bylo to prvni, tak je mi to taky jedno, bo jsem za proxynou, ktera nepropousti vubec nic...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Blokuje spuštění - pouze black screan a reset :(

Bohužel to samé chování má u některých her i freewarový (i pro firmy) a přitom asi nedoceněný vynikající Private Firewall.
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 21. pro 2010, 23:02, celkem upraveno 1 x.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tak to bych se nebal, ze to nevyresi v nejblizsi dobe aktualizace. nebo ne?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Snad...

Bohužel majitelem PCTools je už (prý) Symantec... => asi bude "tlačit" pouze placené produkty... :sad:
Rád bych se pletl... PCTools byl mým oblíbeným FW přes 2 roky...

Spíš bych ale věřil, že to rychleji opraví výše uvedený PrivateFirewall, než PCTools...
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 21. pro 2010, 23:10, celkem upraveno 1 x.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já mám u Aviry problém, že mi neustále detekuje jeden soubor (HSPL pro TD2 z XDA, tamnější komunita tvrdí, že jde o planý poplach a je to v pohodě, vzhledem k tomu, kolik lidí to používá jsem se rozhodl tomu tedy věit) jako nakažený, přestože už jsem asi milionkrát dal volbu "always ignore".
Goldnoob team proud member!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 Thellwin

Proto já sice Aviru velmi uznávám, ale proto ji osobně nepoužívám... Buď používám (momentálně) Avast Free, nebo MSE v.2.0.

Nicméně mně u Aviry výjimky fungovaly v pohodě...
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 21. pro 2010, 23:15, celkem upraveno 1 x.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To chápu, nicméně, mě ani tak moc nevadí ten planý poplach (když je kde ověřit, že jde právě o planý poplach) jako to, že tu mrchu nemůžu naučit, aby to ignorovala a musím několikrát denně zavírat okno s upozorněním :(
Goldnoob team proud member!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jen to zopakuji: U mně výjimky fungovaly u Aviry v pohodě... :|

Kdo má dávat do výjimek celé mé sbírky mrch (popř. heslovat archívy). :oops:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

u aviry mi taky funguji vyjimky ok. co to zkusit pridat manualne do vyjimek v nastaveni?

jinak plane poplachy je jedine, co mi u aviry vadi.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Shit píše: Ale to samé platí pro Agnitum OSS Free... :(
Co je na něm tak špatnýho, existujou na něj nějaký dobrý testy z poslední doby? Týká se to i Pro nebo jenom Free? FW od Outpostu nemá podle mě konkurenci (už delší dobu), tam se zase může jít zahrabat i ten tvůj Kaspersky :P Zrovna dneska vyšel na Matousec Proactive security challenge report o OSS Free a výsledek 97%.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Delarge píše:Co je na něm tak špatnýho, existujou na něj nějaký dobrý testy z poslední doby? Týká se to i Pro nebo jenom Free? FW od Outpostu nemá podle mě konkurenci (už delší dobu), tam se zase může jít zahrabat i ten tvůj Kaspersky :P Zrovna dneska vyšel na Matousec Proactive security challenge report o OSS Free a výsledek 97%.
1) Ten AV neskutečně brzdí PC => platí to i pro placenou verzi. U té placené verze je ale možnost AV neinstalovat. Outpost používá jako AV engine Virusbuster. :blee:
Kaspersky AV též brzdí PC, ale rozhodně méně a hlavně jeho detekční schopnosti jsou diametrálně lepší, než u Outpostu.
2) Bavím se tady o "balíku" a jako balík OSS zdaleka nedosahuje kvality KIS nebo NIS. Pokud bychom se bavili pouze o FW, tak tam je Outpost vynikající a nikde jsem nepsal, že má Kasper lepší FW, než Outpost (ačkoliv oba patří mezi ty nejlepší FW)
Shit píše:Ten AV v Comodu je "slabý jak čaj". :sad:
Ale to samé platí pro Agnitum OSS Free... :(
=> takže příště lépe čti. :)
Delarge píše:FW od Outpostu nemá podle mě konkurenci (už delší dobu), tam se zase může jít zahrabat i ten tvůj Kaspersky

Kód: Vybrat vše

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
No - pojmy jako "nemá konkurenci" a "může jít zahrabat" v tomto případě moc objektivní nejsou, že... :wink:
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr antiviru

Příspěvek od Delarge »

Taky jsem tam napsal PODLE MĚ, tudíž jako subjektivní hodnocení ze zkušeností s nima :wink:

Jinak teda teď zkouším trial OSS Pro a nevšiml jsem si, že by ten AV brzdil. Co v mým případě v OSS dost brzdí je spíš ten anti-leak modul z proactive protection, co je obsaženej i v samotným FW.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Výběr antiviru

Příspěvek od Shit »

U mně to zdržovalo start (Win7 64, 8GB RAM, Ph. II X6) nejméně o 10-15 sekund, při otevření složky s větším obsahem exáčů jsem si mohl "odskočit na kávu". :sad:
Zkoušel jsem si proscanování mé složky "stažené soubory", kde to trvá Avastu (či MSE 2.0) cca 3 minuty. U OSS jsem to po 5 minutách scanování stopnul.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“