WinXP sdílení - po výměně HDD - nefunkční

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jonka
Začátečník
Začátečník

WinXP sdílení - po výměně HDD - nefunkční

Příspěvek od Jonka »

Zdravím.
Upgradoval jsem HDD v PC s os WinXPPro, systém i datovou partition jsem zazálohoval a přetáhnul pomoci AcronisTrueImage09. Vše se zdálo být funkční až na sdílení.... :cry:

Jsou to PRO, mám vyplé "Použít zjednodušené sdílení....", na složce i HDD v zabezpečení mám povoleny uživatele i EveryOne, v upřesnit/ Vlastník mám nastavené, probublané..... a nic :(

Zkoušel jsem vytvořit i další novou partition, udělat na ní nové sdílení, taky ne a taky jsem zkoušel nového uživatele /hesla použivám/ taky ne...

Jako kdyby bylo narušeni MS sdílení, přeplá nějaká politika nebo co.... Jó a taky jsem odebral ze sítě ve vlastnostech MS Client a zase ho znova doinstaloval.... NIC ... :?:

Po síti to nejde vůbec \\hostname\d$ , ale sdílené složky jdou vidět !

Vždycky to prostě jen napíše:
" Položka \\hostname\share není přípustná. Zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro přístup k této složce. Obraťte se na správce serveru a ověřte oprávnění. Ke zpracování tohoto příkazu není dost úložného prostoru na serveru - OK "

Zkoušel jsem vyndat ze skupiny, restart, znova přidat do skupiny.... NIC...

A dokonce, to mě nejvíce zaráží: Když jsem přímo na tomto komplu a přímo na něm dám \\kompl, zobrazí mi sdílené složky, ALE TAKY MNE SE STEJNOU CHYBOU DO NICH NEPUSTÍ... NA LOKÁLE, to je co :-D

Zkoušel jsem i nějakej MS patch http://support.microsoft.com/kb/307874/cs , taky nic.....

Prosím pomoc...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: WinXP sdílení - po výměně HDD - nefunkční

Příspěvek od LiveBomb »

Ano to je uplne bezna vec u Windows sdileni. Skoda ze si opsal jen text chybove hlasky bez oznaceni chyby (to hlaseni je stejne pro X-desitek situaci a lisi se jen kodem chyby)....
Btw. v 99,99% pripadu tohle dela firewall...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Jonka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jonka »

No číslo tam žádné není - fakt... Mám to uložené i jako screenshot... :(

A s firewallem jsem si taky hrál, tz. vše jsem zkoušel i s vypnutým FW.... :?:
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ukaz screen...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jonka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jonka »

Hmm, to jsem neznal... Díky...

Nicméně jsem vyzkoušel, nepomohlo... Díval jsem se, že ten parametr nemám i na ostatních PC a sdílení normálně jede....
Zkoušel jsem doplnit na postiženém PC i ostatní parametry z registru funkčního PC, ale bohužel...

Teď jsem znova zrušil sdílení, udělal znova a mrknu na zabezpečení, vlastník a je tam takový to S-224-4575- ??? Tam někde bude chyba, že PC si furt myslí, že je jinej USER....
Po odstranění/změně vlastníka stejně nejede...

Asi dám opravit WinXPpro z instalačního kolečka... :(
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

nejefektivnejsi by byla spis cista instalace windowsu. mas tam neco tak zasadniho kvuli cemu to nechces preinstalovat?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Aha. No neni nic jednodusiho nez prevzit vlastnictvi tech slozek a nastavit spravne sdileni. Ten "blabla" je jedinecky kod uzivatele a ten prestal existovat.
Jonka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jonka »

No jasně, ale to právě stejně nepomůže, když se ten "bla bla" odstraní/nahradí správným uživatelem...

Když už jsem v tom, zkusím to prvně opravit a když nepomůže tak to i reinstaluju, už to mohlo být... :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“