ad Reverzní HT)
Ten jde teoreticky aplikovat jen pokud je sdílený front-end: decoder, scheduler. Jinak si nedokážu představit jeho efektivní funkci. Jenže právě sdílení front-endu u Bulldozeru je do jisté míry právě aplikace Reverzního HT. Myslím že se všichni shodnem, že jak pro HT tak pro RHT jde o extra výkon v případě jedno vláknové aplikace oproti více vláknovým. Ikdyž se to nezdá, tak Intel se ubírá ke stejnému cíli, akorát z jiného směru. Jak Intel SB tak i AMD Bulldozer budou mít jádro, které bude umět vykonávat efektivně 2 vlákna a v případě jednovláknového vytížení poskytnout extra výkon navíc. Jediný rozdíl je, že AMD bude mít menší výkonová omezení při vyšší tranzistorové režii. Intel jde skromnější cestou, ale jinak jsou oba správná a cesta. Kdo bude ve finále lepší ukáže až praktický výkon.
Přál bych si aby AMD jednou implementovala i samotný HT a třeba další generace Bulldozeru by mohla mít sdílený front-end pro 4 jádra, plus možnost zpracování 8-mi virtuálních vláken. To by bylo fajn

Vždyť zpracování více vláken na jednom jádru umí i IBM a SUN CPU,...všechny jsou to serverové kousky, tak nevím proč s tím AMD tak dlouho otálí.
ad compiler)
Ano je to ostuda, že firma velikosti AMD nemá svůj kompiler. Tím spíš, že se snaží protlačit vlastní nové instrukce (neřkuli velkohubá prohlášení za Ruize, že se chce stát jedničkou na trhu). Je to jako kdyby ATI ke svým grafikám nedělala vlastní drivery, ale nechala dělat drivery nVidii

Tohle jsem nikdy nepochopil, zvlášť s ohledem na serverový trh. To že AMD spolupracuje s výrobci jiných kompilátorů jako např. Microsoftem beru jako samozřejmost a nutnost, nikoliv jako plnohodnotnou náhradu vlastního kompilátoru.
Ano, jsou věci který mi na AMD fakt vadí