Projekt Souhvězdí (my first mod)

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Projekt Souhvězdí (my first mod)

Příspěvek od GraafDark »

Nápad na tenhle mod vznikl tak, že mi doma zůstal starý case. Původně jsem v něm měl svůj komp, ale když jsem sehnal Gigabyte auroru, tak osiřel :-) Stejným způsobem se mi nahromadily i další komponenty. Deska, procesor, HDD, ramky.... V podstatě mi chyběla jenom DVD mechanika do kompletní sestavy. A jelikož mám blízko k pionýrskému oddílu souhvězdí, kde měli jenom prastarej Dell Optiplex, nějakou PIII, tak jsem naznal, že bych jim mohl komp darovat. Jenže case už nevypadal nijak zvlášť, odřený, a tak...:-)
Tak vzniklo rozhodnutí ho trochu zrestaurovat. Že ho modneme, to nás napadlo až později. Nás, tedy mně a manželku. Design je totiž její nápad. A tak jednou cestou domů v autě jsme vymýšleli detaily. Původní case byl ML 5495 od Eurocase. Ačkoli mají Eurocasy pověst papíráků, tenhle byl překvapivě tuhý - zjevně starší casy takový kaše ještě nebyly.... Pro připomenutí - vypadá takhle
Obrázek

Celý design měl připomínat nebe plné hvězd. Lak tedy měl být tmavě modrý. Konkrétní odstín jsme vybrali modrá safír ze vzorníku škoda od MoTipu. Tady je první ukázka - vrchní část case
Obrázek

Další na řadě byly bočnice, a zatímco se stříkaly a schnuly, mohl jsem si v klidu osazovat. Nakoupil jsem čtyři 80mm fany coolermaster s vypínatelným modrým podsvětlením. Jeden z nich jsem použil na úpravu boxového chladiče AMD na hezký box...:-)
ObrázekObrázek
A zde již je namontováno a nahozeno
Obrázek
již jsou namontované i ostatní fany. Intake v přední části a outtake pod zdrojem. Volně stojící přijde na bočnici a v casu jsou už i katody od Revoltecu.
Podsvětlení jsem řešil důsledně jako vypínatelné, tedy skoro, ale k tomu se dostanu později, proto v přední části na kablících zatím visí páčkové spínače s odklopnými kryty. Oboje jsem koupil zvlášť ve zdejší elektroprodejně a cena měla opravdu daleko do ceny, svého času inzerované na modding,cz :-)
Mezitím jsem mohl pracovat na bočnicích. Levou jsem plánoval s oknem, pravá měla být plná a polepená souhvězdími. Tady jsem udělal zlepšovák - hvězdičky budou podsvícené LEDkami. Bočnici jsem tedy navrtal, a o nastříkání a polepení jsem se dal do pájení.
Obrázek

A pokračování zítra...:-)
jawakiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Projekt Souhvězdí (my first mod)

Příspěvek od jawakiller »

no doufam ze sis aspon vyrezal predni diry na ventilator i zadni jinak ty ventilatory nemaji zadnou cenu :) a proc investice do jen jineho ventilatoru na CPU? nebylo lepsi koupit nejaky novy?ale jinak tesim se na dalsi fotky chlape
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Moc si nedovedu představit ty ledky. Musí zářit ven jak prase, raději si to měl podlepit plexi, zbrousit, ať je světlo rovnoměrnější a nechat uvnitř ty katody. Popř i vyvrat a vyřezat celé okno, a bruskou tam to souhvězdí vygravírovat. A myslím, že tam modrá je moc světlá.
Ale jinak to vypadá na pěknou práci :) Hlavně jsem rád za něco neobvyklého...což nemůžu říct o sobě
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

Takže....2 Jawakiller...Nevyřezal, použil jsem perforace, který tam už byly. :-) Nepřišly mi úplně marný. :-)
2Arxeiss: září, ale neni to takovej masakr, nenacpal jsem tam supersvítivý, který jsou dneska tak populární. Modrá je nejen světlá, ale i trochu nepravidelná - což je trochu účel...:-) /plně pěkná práce to taky není...pár prasečin se mi povidlo, a nebyl čas je napravovat...dost mi hořel termín. Však uvidíš dál.
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

Kde jsem to včera skončil -á, u letování. No...byl to docela boj. Je jich tam 24, v pěti okruzích, čtyři po pěti a jedna po čtyřech LED. na izolaci jsem použil smršťovací bužírku. výsledek vypadá takhle
Obrázek
Hvězdičky a spojnice jsou vystříhané ze samolepící fólie.

Pak nastal čas upravit přední plast. Tam jsem vyndal divný plast vespodu - bůhví, co měl představovat a vzniklé tři štěrbiny spojil do velkého otvoru.
Obrázek
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Ta case mi úplně připomněla doby, kdy byli čela podobná všemu možnému: Nokiím, BMW a tady Siemensu SL45 :)
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

Krucinál....a teď jsem si to místo náhledu odeslal....

Takže jsem spáchal tu díru, pak jsem ještě musel ze štěrbiny na floppy udělat otvor na card reader. Zde jsem se dopustil první prasečiny, neboť jsem to zkoušel spasovat se starou floppkou, což docela pasovalo, a pak jsem zjistil, že čtečka má jiné uchycení, takže je tam našroubovaná trochu prasecky, ale drží a zvenčí to není vidět. Tady už lakuju ten předek. Mám už tam připravené aji díry na ty spínače. První se mi trochu vylomila, ale to se mi povedlo opravit....no, spíš zamaskovat.:-)
ObrázekObrázek

Do toho otvoru pak přišel tahokov a nadvakráte natažená silonka jako prachovej filtr. Možná to spolu s origo perforací dost omezuje tah těch fanů, ale vzhledem k tomu, že uvnitř není nic převratně výkonného, tak to až tak neva... Nasazené to vypadá následovně
Obrázek
A zde je vidět skrzevá tu silonku i tlumený přísvit fanu
Obrázek
Na boky přední části ještě přijdou chromované lišty, ty se stříkaly zvlášť. Na další fotce jsou již nasazené, a také jsem zrestauroval po původním majiteli podsvícení tlačítek a otvoru v horní části, které nikdy pořádně nefungovalo.
Obrázek
U čtečky se mi zevnitř odloupl kus kitu, neměl jsem čas ani odvahu to překitovávat. Takže to je další prasečina, co se mi povedla. Takže je kolem čtečky trochu vidět dovnitř. A další, co mi imo zkritizujete je ta mechanika. Ale schovávat jsem ji nechtěl a stříkat se bál...:-)
Na řadě je poslední bok. Ten jsem si nechal proříznout vodou, díky umístění fanu má okno trochu atypický tvar.
Obrázek
V místním oby jsem koupil plexo...dál už to znáte :-). Zde je výsledek
ObrázekObrázek
Na místě už je i fan. Zbývalo už jen dopolepit zbytek, by nebyly hvězdičky jen na té podsvětlené bočnici. Pár fotek:
Zde svítí uvnitř docela všechno
Obrázek
Zde bez katod
Obrázek
a zde svítí jen chladič a outtake fan
Obrázek
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Ach jo.. Už jsem se těšil, že to bude opět netradiční, ale vidím že jsem se spletl. Ty perforace u větráků dej pryč (ten přední, zadní). Ty vypínače, promiň, ale to je hnus, pro tento styl se vůbec nehodí.
Větrák v bočnici ručí airflow, a okno. Já totiž původně myslel, že to souhvězdí bude právě na levé bočnici, ne pravé...
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

Tak a finále....
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tady jsem se pokusil vzít bez blesku ty LEDky, ale je to neostré - tak jen pro ilustraci o intenzitě
Obrázek
s bleskem to prostě nevynikne.
Obrázek

Celá sestava měla být nenákladná - nemám peněz úplně nazbyt, na druhou stranu to měl být dárek, takže jsem nemohl počítat s návratností. Úpravy jsou proto řekl bych nenáročné - nejnáročnější byl lak. Zde bych se pozastavil - Eurocase zjevně použil kvalitní barvu, dostat ji dolů byla neuvěřitelná pakárna. Regulace chlazení není, přenechal jsem ji základní desce. Posvícení, jak již výše, se až na tři modré ledky ve frontu dá komplet vypnout.
Jinak použitý HW:
Deska: GA-K8N51GMF-RH (Socket 754, chipset Nvidia 6100)
Procesor: AMD Sempron 2800+
RAM: 768 MB DDR1
HDD: 80 GB
ODD: Samsung SH-S222A DVD-RW
GPU: ATI Radeon X1650 silent
Card reader: Eurocase 33v1
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

Arxeiss: Netradičnost možná příště....
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

přední, zadní ani boční fan nemaj odkud vzít vzduch, nesmyslný páčkový přepínačena frontu, naprosto dodrbaný uchycení čtečky karet, flekatej lak a svítí to jak sviňa ... Jak to tak počítám, tak jsi za to celý dal tak 2k kč, což je mizerný, když za 2,5k koupíš základní Lian-Li, ze který si všichni sednou na prdel. Nebo za ještě míň nějakýho Lancoola apod. nebo fractal.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

S fanama nemůžu souhlasit. Ty perforace omezujou, ale ne tak, aby to vůbec nefoukalo. Zvlášť ten boční. Kterej funí na toho pasivního radeona, kterej jedinej potřebuje nějak zásadně chladit. Vypínače bych neviděl jako nesmyslný, jen by možná neškodily menší.. A aby to nesvítilo jak sviňa, tak od toho tam jsou, že.
Čtečku jsem dodrbal, to přiznám.
Lak jsme nechali kocouratej tak trochu schválně. Asi by to spravila ještě jedna vrstva, ale nebe taky neni pravidelně tmavomodrý, že....
Od Lian-li a dalších značek se to liší tím, že jsem si to udělal sám. A na sednutí na Prdel mám starou dobrou auroru... :-)
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

jestli kouříš, tak si před bednu foukni trochu dýmu a uvidíš, že ten větrák ti zpřed bedny neveme vůbec nic.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

pro zajímavost, kolik ta sranda stála?
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

Nekouřím, ale zkoušel jsem přiložit dlaň. Sál...sice málo, ale on ani nijak zásadně netočil....
Dvorix: No....fany stály 170 jeden, katody 180, 480 vypalka, 216 čtečka a tak osm stovek spreje.... ostatní jsem měl. Takže když odečtu HW, tak samotná úprava mně stála nějakých 1600 - 1700, bych odhadl...
Hellraiser17
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hellraiser17 »

nerad někoho kritizuju, ale když je to na D.F. tak jsi to sem kvůli tomu asi dal.
Tak za prvé - lak - Taky nejsem profi lakýra, ale lakovat umim. A tohle se mi nelíbí, nedivilbych se, kdyby byl lak hrubej, je tam prostě vidět ten základ, to je chyba. Až buýdeš stříkat příště, tak dokud nebude po celé ploše zrcadlový odlesk proti světlu, jinak budou fleky, mapy atd.
Tahle modrá má takovej hrozně plastovej vizáž, vypadá to spíš jako odstříknutý z plastu :-)

za druhé podsvícení těch souhvězdí. V dnešní době všudypřítomného prodeje plexi všeho druhu bych šel spíše do něj.
Napadlo mě například - bočnice udělat z plexi, celé, z nějakého tmavého modrého, zevnitř vybrousit ta souzhvězdí a podsvětlit. Prostě, dokud se pc nezapne, nebude nic vidět. Trošku se zbavit té členitosti celku, zahladit přední panel, boky, atd. V tom vesmíru přece ty tvary jsou jednoduché, samá koule a tak...
Nebo ještě udělat bočnice z nějakého průsvitného černého plexi a podsvětlit nějakejma supersvítivejma diodama. Jako hvězdy, přes to plexi by to mohlo svítit jem lehce. Zbytek bedny nastříkat černou lesklou. Vypínače pořídit malinké páčkové a schovat je, aby nerušili.
Nebo to ještě vylepšit. Zase černé plexi a podsvětlit ve tvaru souhvězdí, jen přidat nějaký bazmek, který ti bude plynule měnit různé druhy souhvězdí, bude prosvětlovat vždy jen jedno a ostatní budou vypnutá, mohlo by se jich tam vejít třeba 10. Prostě by se to dalo promáknout!

Nepředpokládám, že něco z toho bys dělal, ale třeba příště to trochu více promyslíš. Ber to tak, že počítač ti má sloužit nejen jako herní, či pracovní zařízení, ale vzhledem k vývoji technologií a módy by ti mohl taky dělat ozdobu pokoje, či působit i jako dominanta celého prostoru.
Nevím, kolik ti je, možná že je tohle inn a moje nápady silně out. Nicméně když zapojim své estetické cítění, tak doba samolepek, světýlek a barviček prostě minula.
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

A tak možná jsem zůstal v jiné době já. Přece jenom už jsem trochu starší ročník...asi nemám ty moderní nápady...
Jinak díky, tomu říkám konstruktivní kritika :-) Hlavně mně zaujal ten bazmek na tu změnu souhvězdí. To je celkem dobrý nápad...i když tohle už doma nemám a už to nepřemoduju.
Příští mod pllánuju úplně něco jiného, uvidím, jak to vyjde....
Hellraiser17
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hellraiser17 »

Ten bazmek jsem myslel - něco jako je v těch vánočních stromečkách s těma optickejma vláknama, mění se tam asi 4 barvy... Třeba se to někomu hodí, když bude dělat mod na nějaké téma. Dali by se s tim měnit "obrázky" na case.
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

To je fakt zajímavej nápad....zkusím to příště využít....
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ty letecky vypinace na tom vypadaji strasne. :oops:
Odpovědět

Zpět na „Projekty“