AMD Phenom II x4 955/965/970/975 BE-C3 revize, zkušenosti

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
dales.luk
Začátečník
Začátečník

Re: AMD phenom x4 955 BE neukazuje stupně

Příspěvek od dales.luk »

všechno stupně ukazuje jenom cpu ne..
Thomas142
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thomas142 »

zkus si tam nahrát novej bios :) muj kamos mel podobny problem a vyresil to novej bios na desce.
dales.luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dales.luk »

Díval jsem se do BIOSU a tam mě CPU ukazuje v klidu teplotu 46 stupňů. Mám artic cooling frezer 7 pro rev2 a mám procák nataktovanej na 3,8 ghz, není to nějak moc?. Dík za odpověď.
Matty96
Nováček
Nováček

Vysoká teplota procesoru

Příspěvek od Matty96 »

Potřeboval bych radu, mám procesor AMD Phenom II X4 965 (3,4 GHz) na mateřské desce Gigabyte M720-US3, která tento procesor podporuje od verze BIOSU F5, měl jsem verzi BIOSU F2 a takt byl pouze 1,6 GHz, upgradoval jsem BIOS na F6 a takt je už v pořádku 3,4 GHz, ale procesor se strašně přehřívá, když např. hraji nějakou hru teplota stoupne až na 75 °C a počítač se vypne. Zkoušel jsem CPU podtaktovat v k10stat zpět na 1,6 GHz, ale CPU se stále přehřívá. Mám BOXový chladič.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vysoká teplota procesoru

Příspěvek od tielka »

o víkendu jsem řešil něco podobného u AMD sniž napětí cpu tak aby to bylo stabilní
Matty96
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matty96 »

tielka píše:o víkendu jsem řešil něco podobného u AMD sniž napětí cpu tak aby to bylo stabilní
Můžeš mi dát návod?
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Máš dobře nasazený chladič? Respektive když na něj sáhneš v zátěži, je horký? Zkontroluj podle CPU-Z, jaké napětí v zátěži pouští deska do CPU... Máš intake + outtake ventilátor ve skříni? Jakou máš vlastně skříň? Případně můžeš zkusit sundat chladič a kouknout na otisk pasty na CPU, jestli je rovnoměrný na celé ploše, případně přepastovat a znovu nasadit chladič..
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
666terrorist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 666terrorist »

Mám takovej dotaz. Když zkouším taktovat Thubana nad 4GHz, teplota přestřelí 60´C, když například zapnu Linx, PC se po chvíli vypne. Je to tedy kvůli vysoké teplotě CPU? Thubany tedy nemají rády teploty nad 60´C?
Já jenom, že 940-deneb v poho běhala i na 70´C.
AMDIIX6 1090T (4GHz-1,46V 2,8GHz NB), Kingsto n HyperX Blu 8GB, Asus M5A99X EVO 990X,MSI 660GTX,systém-SSD Crucial m4-64GB, Data-SEAGATE Barracuda 7200.11 1TB SATA II,WESTERN DIGITAL C.G. 2TB SATA III+ 1,5TB ext. HDD, ZDROJ CORSAIR TX650W, Chladič Noctua NH-U12P,
LCD Dell UltraSharp 2209WA E-IPS
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

666terrorist píše:Mám takovej dotaz. Když zkouším taktovat Thubana nad 4GHz, teplota přestřelí 60´C, když například zapnu Linx, PC se po chvíli vypne. Je to tedy kvůli vysoké teplotě CPU? Thubany tedy nemají rády teploty nad 60´C?
Já jenom, že 940-deneb v poho běhala i na 70´C.
tak jak to píšeš thuban nemá rád vysoké teploty ten muj do 58 C pak je nestabilní
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Jenomže u Thubanu musíš připočítávat 10°C k teplotě, kterou ti ukážou různé programy :) (to se říkalo do této doby, ale nyní doporučuji přečíst post od flankera ohledně dopisu do AMD, kde se tohle řešilo) TADY Kus pod tím překlad do Čj
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
dales.luk
Začátečník
Začátečník

Proč mě CPU neukazuje teplotu?

Příspěvek od dales.luk »

Zdravím, mám procesor amd phenom II x4 955 BE, ale neukazuje mě teplotu jader. Mám aktualizovanej bios vše , ale teplotu to neukazuje.. Teplota se jen ukazuje v biosu, ale to mě je na prd.. Everest , Core Temp ukazuje taky 0 Jinak ostatní komponenty normálně ukazují teplotu, jen ten procák ne.. Dík za odpověd už nevím co s tím..

Jinak mám základovku M4A77T
http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=l1 ... t=overview
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč mě CPU neukazuje teplotu?

Příspěvek od Michael24 »

Nehýbal jsi v BIOSu omylem s Advanced Clock Calibration? Respektive jestli problémy byly i na starším BIOSu, tak to tím nejspíš nebude, po aktualizaci se načte defaultní nastavení...
dales.luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dales.luk »

Když jsem měl athlona x4 635, tak to ukazovalo teplotu, ale jak jsem tam dal phenoma tak to už neukazuje.. A k čemu to advace clock calibration funguje? A dá se to nějak nastavit? aby se ukazovali teploty?
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

ACC odemyká zbylá jádra u CPU, které můžou být odemknuty.. Tzn. třeba ten Athlon II X3, Phenom II X2, Phenom II X3 apod. U tvého CPU je to zbytečné... Vlez do BIOSu a až najdeš ACC, nastav u něj vše na "auto" kdyby náhodou bylo něco jiného.. nebo jestli chceš, rovnou můžeš resetovat BIOS jestli jsi to ještě neudělal.. :)
dales.luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dales.luk »

no jo , ale já nevím , jak se nastavuje Dualchannel :( .
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

A proč sem pleteš dualchannel pamětí? :)
dales.luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dales.luk »

když dám bios do defaultu, tak se mě nevypne dual channel? , aby paměti spolupracovaly ? Jsem amatér takže o tom vím jen něco..
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Nevypne :) Ten je závislý na rozmístění pamětí ve slotech... navíc RAMky budou samozřejmě pracovat i "single" :) Ale tak nemusíš přece hned BIOS restartovat násilím přes baterku/jumpry, stačí v BIOSu potvrdit Load Default Settings, nebo jak se to bude u tvé desky jmenovat :)
dales.luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dales.luk »

dobře skusím to a napíšu :)
dales.luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dales.luk »

tak jsem dal bios default , a teplota se už ukazuje, ale když zapínám pc , tak se mě tam ukáže při načítání něco takovýho PRES 4 TO UNCLOCK CORE... Když jsem to dal, tak se teplota zase neukázala, tak jsem to dal do defaultu znova a ACC jsem dal na AUTO ... Nevadí to nějak? to PRES 4 TO UNCLOCK CORE ?
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“