AMD Phenom II x4 955/965/970/975 BE-C3 revize, zkušenosti
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- dales.luk
- Začátečník

Re: AMD phenom x4 955 BE neukazuje stupně
všechno stupně ukazuje jenom cpu ne..
- Thomas142
- Nováček

zkus si tam nahrát novej bios
muj kamos mel podobny problem a vyresil to novej bios na desce.
- dales.luk
- Začátečník

Díval jsem se do BIOSU a tam mě CPU ukazuje v klidu teplotu 46 stupňů. Mám artic cooling frezer 7 pro rev2 a mám procák nataktovanej na 3,8 ghz, není to nějak moc?. Dík za odpověď.
- Matty96
- Nováček

-
Vysoká teplota procesoru
Potřeboval bych radu, mám procesor AMD Phenom II X4 965 (3,4 GHz) na mateřské desce Gigabyte M720-US3, která tento procesor podporuje od verze BIOSU F5, měl jsem verzi BIOSU F2 a takt byl pouze 1,6 GHz, upgradoval jsem BIOS na F6 a takt je už v pořádku 3,4 GHz, ale procesor se strašně přehřívá, když např. hraji nějakou hru teplota stoupne až na 75 °C a počítač se vypne. Zkoušel jsem CPU podtaktovat v k10stat zpět na 1,6 GHz, ale CPU se stále přehřívá. Mám BOXový chladič.
- tielka
- Středně pokročilý

Re: Vysoká teplota procesoru
o víkendu jsem řešil něco podobného u AMD sniž napětí cpu tak aby to bylo stabilní
- Matty96
- Nováček

-
Můžeš mi dát návod?tielka píše:o víkendu jsem řešil něco podobného u AMD sniž napětí cpu tak aby to bylo stabilní
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Máš dobře nasazený chladič? Respektive když na něj sáhneš v zátěži, je horký? Zkontroluj podle CPU-Z, jaké napětí v zátěži pouští deska do CPU... Máš intake + outtake ventilátor ve skříni? Jakou máš vlastně skříň? Případně můžeš zkusit sundat chladič a kouknout na otisk pasty na CPU, jestli je rovnoměrný na celé ploše, případně přepastovat a znovu nasadit chladič..
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- 666terrorist
- Začátečník

Mám takovej dotaz. Když zkouším taktovat Thubana nad 4GHz, teplota přestřelí 60´C, když například zapnu Linx, PC se po chvíli vypne. Je to tedy kvůli vysoké teplotě CPU? Thubany tedy nemají rády teploty nad 60´C?
Já jenom, že 940-deneb v poho běhala i na 70´C.
AMDIIX6 1090T (4GHz-1,46V 2,8GHz NB), Kingsto n HyperX Blu 8GB, Asus M5A99X EVO 990X,MSI 660GTX,systém-SSD Crucial m4-64GB, Data-SEAGATE Barracuda 7200.11 1TB SATA II,WESTERN DIGITAL C.G. 2TB SATA III+ 1,5TB ext. HDD, ZDROJ CORSAIR TX650W, Chladič Noctua NH-U12P,
LCD Dell UltraSharp 2209WA E-IPS
LCD Dell UltraSharp 2209WA E-IPS
- tielka
- Středně pokročilý

tak jak to píšeš thuban nemá rád vysoké teploty ten muj do 58 C pak je nestabilní666terrorist píše:Mám takovej dotaz. Když zkouším taktovat Thubana nad 4GHz, teplota přestřelí 60´C, když například zapnu Linx, PC se po chvíli vypne. Je to tedy kvůli vysoké teplotě CPU? Thubany tedy nemají rády teploty nad 60´C?
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jenomže u Thubanu musíš připočítávat 10°C k teplotě, kterou ti ukážou různé programy
(to se říkalo do této doby, ale nyní doporučuji přečíst post od flankera ohledně dopisu do AMD, kde se tohle řešilo) TADY Kus pod tím překlad do Čj
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- dales.luk
- Začátečník

Proč mě CPU neukazuje teplotu?
Zdravím, mám procesor amd phenom II x4 955 BE, ale neukazuje mě teplotu jader. Mám aktualizovanej bios vše , ale teplotu to neukazuje.. Teplota se jen ukazuje v biosu, ale to mě je na prd.. Everest , Core Temp ukazuje taky 0 Jinak ostatní komponenty normálně ukazují teplotu, jen ten procák ne.. Dík za odpověd už nevím co s tím..
Jinak mám základovku M4A77T
http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=l1 ... t=overview
Jinak mám základovku M4A77T
http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=l1 ... t=overview
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč mě CPU neukazuje teplotu?
Nehýbal jsi v BIOSu omylem s Advanced Clock Calibration? Respektive jestli problémy byly i na starším BIOSu, tak to tím nejspíš nebude, po aktualizaci se načte defaultní nastavení...
- dales.luk
- Začátečník

Když jsem měl athlona x4 635, tak to ukazovalo teplotu, ale jak jsem tam dal phenoma tak to už neukazuje.. A k čemu to advace clock calibration funguje? A dá se to nějak nastavit? aby se ukazovali teploty?
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ACC odemyká zbylá jádra u CPU, které můžou být odemknuty.. Tzn. třeba ten Athlon II X3, Phenom II X2, Phenom II X3 apod. U tvého CPU je to zbytečné... Vlez do BIOSu a až najdeš ACC, nastav u něj vše na "auto" kdyby náhodou bylo něco jiného.. nebo jestli chceš, rovnou můžeš resetovat BIOS jestli jsi to ještě neudělal.. 
- dales.luk
- Začátečník

no jo , ale já nevím , jak se nastavuje Dualchannel
.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A proč sem pleteš dualchannel pamětí? 
- dales.luk
- Začátečník

když dám bios do defaultu, tak se mě nevypne dual channel? , aby paměti spolupracovaly ? Jsem amatér takže o tom vím jen něco..
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevypne
Ten je závislý na rozmístění pamětí ve slotech... navíc RAMky budou samozřejmě pracovat i "single"
Ale tak nemusíš přece hned BIOS restartovat násilím přes baterku/jumpry, stačí v BIOSu potvrdit Load Default Settings, nebo jak se to bude u tvé desky jmenovat 
- dales.luk
- Začátečník

dobře skusím to a napíšu 
- dales.luk
- Začátečník

tak jsem dal bios default , a teplota se už ukazuje, ale když zapínám pc , tak se mě tam ukáže při načítání něco takovýho PRES 4 TO UNCLOCK CORE... Když jsem to dal, tak se teplota zase neukázala, tak jsem to dal do defaultu znova a ACC jsem dal na AUTO ... Nevadí to nějak? to PRES 4 TO UNCLOCK CORE ?