"Herni" notebook 15 - 20k

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
exnex
Nováček
Nováček

"Herni" notebook 15 - 20k

Příspěvek od exnex »

Zdravím, již delší dobu se odhodlávám koupit nový noťas a jelikož mi můj starý začíná pomalu odcházet, tak jsem se odhodlal obrátit právě na Vaše forum.

Rozpočet pro notebook je 15 - 20 tisic

Sloužit by měl na hraní Lineage2 a následovné tvorbě herních videjek (s druhou částí nemám zkušenosti, jelikož jsem doposud neměl na tuto činnost patřičný stroj)

procesor: i5 (i3 také úplně nevylučuji, ale nepreferuji)

ram: 4-6 (6 v této cenové kategorii nejsou moc obvyklé)

gpu: úroveň ati 5650 // nvidia 420 (řídil jsem se podle bench marku pro wow z notebookcheck, pokud máte někdo zkušenosti s Lineage 2 budu jen rád)

monitor: 15 lesklý

system: win7

baterie: notebook budu mít většinou na stole a požaduji po něm výdrž kolem 2,5 hodiny (občas jezdím vlakem 4 hodiny, tak abych stihl dokoukat i nějaký ten film)

preferované značky: momentálně žádná (mám assus 4roky, ale jinym značkám se opravdu nebráním)

moji favorité:
http://www.alza.cz/sony-vaio-vpceb3s1e- ... 187898.htm
http://www.alza.cz/acer-travelmate-5742 ... 192009.htm

pročítal jsem si spoustu recenzí a vážně nevím co si vybrat :) popř. jestli opravdu sony o 2k dražší má význam když výkon je úplně stejný, budu vděčný za každou radu
kasper551
Začátečník
Začátečník

Re: "Herni" notebook 15 - 20k

Příspěvek od kasper551 »

vzal bych ten acer travelmate
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi
exnex
Nováček
Nováček

Příspěvek od exnex »

doufal jsem v trošku jinou odpověď (odůvodnění typu:,,výkon stejný, provední stejné -> nemá cenu brát sony" prostě nějaké odůvodnění), každopádně ti děkuji alespoň za nějaký názor:) zatím se přikláním rovněž k aceru, jelikož jsem v obchodě vskutku nepoznal skoro žádný rozdíl mezi výše uvedenými notebooky (hodnotil jsem vzhledovou stránku starších modelů = stejné serie jen o třídu horší HW)

pokud někdo naleznete v této cenové kategorii lepšíhho "kandidáta" dejte mi prosím vědět ;) kupovat budu až během přístího týdne

zapomněl jsem zmínit, že požaduji od stroje, aby byl tichý (díky recenzím se obávám, že zrovna tuhle vlastnost moc očekávat nemohu :\ )
kasper551
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasper551 »

u sony se platí i za jméno jinak trevlmate jsou dobré notebooky tzv. business třídy a jsou takto i vybavené a nebal bych se o kvalitu
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“