Zdravím, již delší dobu se odhodlávám koupit nový noťas a jelikož mi můj starý začíná pomalu odcházet, tak jsem se odhodlal obrátit právě na Vaše forum.
Rozpočet pro notebook je 15 - 20 tisic
Sloužit by měl na hraní Lineage2 a následovné tvorbě herních videjek (s druhou částí nemám zkušenosti, jelikož jsem doposud neměl na tuto činnost patřičný stroj)
procesor: i5 (i3 také úplně nevylučuji, ale nepreferuji)
ram: 4-6 (6 v této cenové kategorii nejsou moc obvyklé)
gpu: úroveň ati 5650 // nvidia 420 (řídil jsem se podle bench marku pro wow z notebookcheck, pokud máte někdo zkušenosti s Lineage 2 budu jen rád)
monitor: 15 lesklý
system: win7
baterie: notebook budu mít většinou na stole a požaduji po něm výdrž kolem 2,5 hodiny (občas jezdím vlakem 4 hodiny, tak abych stihl dokoukat i nějaký ten film)
preferované značky: momentálně žádná (mám assus 4roky, ale jinym značkám se opravdu nebráním)
moji favorité:
http://www.alza.cz/sony-vaio-vpceb3s1e- ... 187898.htm
http://www.alza.cz/acer-travelmate-5742 ... 192009.htm
pročítal jsem si spoustu recenzí a vážně nevím co si vybrat popř. jestli opravdu sony o 2k dražší má význam když výkon je úplně stejný, budu vděčný za každou radu
"Herni" notebook 15 - 20k
Moderátor: Don
- exnex
- Nováček
-
- kasper551
- Začátečník
Re: "Herni" notebook 15 - 20k
vzal bych ten acer travelmate
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
- exnex
- Nováček
-
doufal jsem v trošku jinou odpověď (odůvodnění typu:,,výkon stejný, provední stejné -> nemá cenu brát sony" prostě nějaké odůvodnění), každopádně ti děkuji alespoň za nějaký názor:) zatím se přikláním rovněž k aceru, jelikož jsem v obchodě vskutku nepoznal skoro žádný rozdíl mezi výše uvedenými notebooky (hodnotil jsem vzhledovou stránku starších modelů = stejné serie jen o třídu horší HW)
pokud někdo naleznete v této cenové kategorii lepšíhho "kandidáta" dejte mi prosím vědět kupovat budu až během přístího týdne
zapomněl jsem zmínit, že požaduji od stroje, aby byl tichý (díky recenzím se obávám, že zrovna tuhle vlastnost moc očekávat nemohu :\ )
pokud někdo naleznete v této cenové kategorii lepšíhho "kandidáta" dejte mi prosím vědět kupovat budu až během přístího týdne
zapomněl jsem zmínit, že požaduji od stroje, aby byl tichý (díky recenzím se obávám, že zrovna tuhle vlastnost moc očekávat nemohu :\ )
- kasper551
- Začátečník
u sony se platí i za jméno jinak trevlmate jsou dobré notebooky tzv. business třídy a jsou takto i vybavené a nebal bych se o kvalitu
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi