!!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- zombux
- Odborník PCT

Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
pokud je hodnota OK, je zarovnáno. tady se jedná o sektor, na kterém začíná oddíl, na čísle nezáleží, jen musí být dělitelné velikostí buňky - což v tomhle případě je. takže to neřeš.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- alienGT
- Začátečník

-
Diky moc. Te vysvetluje proc mam o 100 000 vice. je to v tom 100MB oddilu co si 7ky vytvori jako rezervaci. GJ manzombux píše:pokud je hodnota OK, je zarovnáno. tady se jedná o sektor, na kterém začíná oddíl, na čísle nezáleží, jen musí být dělitelné velikostí buňky - což v tomhle případě je. takže to neřeš.
Jinak proc se v tom rypu. Jeste predevcirem jsem mel v tomhle testu seq-write kolem 90. Dneska jen 60, tak nevim co se kde podelalo.
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dej disku pár dní volna na aktivaci GC - tzn. odhlaš se přes noc z Windows anebo nech zapnutý přes noc PC s odpojeným datovým SATA kabelem.alienGT píše:Jinak proc se v tom rypu. Jeste predevcirem jsem mel v tomhle testu seq-write kolem 90. Dneska jen 60, tak nevim co se kde podelalo.
Ad zarovnání, máš rech, ty údaje v prvním příspěvku jsou s prázdným diskem.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Hellsniper
- Nováček

-
SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
Chtěl bych se zeptat co znamená 6K - BAD.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Špatné zarovnání. Měl jsi zapnuté AHCI při instalaci Windows 7 respektive klonoval jsi systém správným nástrojem?
btw: ukládej prosím screeny jako PNG, na tohle se nedá dívat
btw: ukládej prosím screeny jako PNG, na tohle se nedá dívat
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Hellsniper
- Nováček

-
No tak to nevím. Klonování systému?
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prováděl jsi čistou instalaci Windows, nebo jsi přenášel (klonoval) z jiného diku?
- Hellsniper
- Nováček

-
Čistá instalace win7. Ale teď nevím jestli jsem měl ssd jako ide nebo ahci v biosu.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle špatného zarovnání bych řekl, že IDE
V jaké je to SSD základní desce?
- Hellsniper
- Nováček

-
ASUS P5K-E. Dá se s tím něco dělat nebo reinstal?
- Broxik
- Začátečník

ja musel reinstal po prepnuti na ahci mi to hoidl BSOD a cau. Sem pekne zuril bo sem si spatne precetl ze to ahci se zapina uz vbiosu sem myslel ze nejak ve widlich .
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
- Hellsniper
- Nováček

-
Fungovalo by tohle abych nemusel kůli tomu 6BAD přeinstalovávat kompl?
1. Ukončete všechny programy spuštěné v systému Windows.
2. Klikněte na tlačítko Start, do pole Zahájit hledání zadejte regedit a stiskněte klávesu ENTER.
3. Zobrazí-li se dialogové okno Řízení uživatelských účtů, klikněte na tlačítko Pokračovat.
4. Vyhledejte a klikněte na jeden z následujících podklíčů registru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\Msahci
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\IastorV
5. V pravém podokně klikněte pravým tlačítkem myši na položku Start ve sloupci Název a potom klikněte na možnost Změnit.
6. Do pole Údaj hodnoty zadejte hodnotu 0 a klikněte na tlačítko OK.
(Hodnota 0 je pro start, hodnota 3 znamená vypnutý ovladač. )
7. Ukončete Editor registru kliknutím na příkaz Konec v nabídce Soubor.
8. Restartujte PC a v biosu aktivujte režim AHCI.
1. Ukončete všechny programy spuštěné v systému Windows.
2. Klikněte na tlačítko Start, do pole Zahájit hledání zadejte regedit a stiskněte klávesu ENTER.
3. Zobrazí-li se dialogové okno Řízení uživatelských účtů, klikněte na tlačítko Pokračovat.
4. Vyhledejte a klikněte na jeden z následujících podklíčů registru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\Msahci
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\IastorV
5. V pravém podokně klikněte pravým tlačítkem myši na položku Start ve sloupci Název a potom klikněte na možnost Změnit.
6. Do pole Údaj hodnoty zadejte hodnotu 0 a klikněte na tlačítko OK.
(Hodnota 0 je pro start, hodnota 3 znamená vypnutý ovladač. )
7. Ukončete Editor registru kliknutím na příkaz Konec v nabídce Soubor.
8. Restartujte PC a v biosu aktivujte režim AHCI.
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tim aktivujes AHCI, ale nezbavis se spatne vytvorene oblasti na disku. Tu musis poposunout.

Takova cista instalace Win7 do blbe vytvoreneho oddilu je taky naprd-HoNY- píše:Prováděl jsi čistou instalaci Windows, nebo jsi přenášel (klonoval) z jiného diku?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Hellsniper
- Nováček

-
Jak poposunout?
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Bormen87
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ked som kupoval ssd 2 gen. minuly rok, tešil som sa na februar, marec na nakup ssd 3 gen. konkretne Vertex 3. No zatial to tak vidim ze tak skoro si ho nekupim. Pre ilustraciu moj screen:
CPU: Intel C2Q 9550@3.5GHz + Noctua NH-C12P MB: Gigabyte EX38-DS4 RAM: Mushkin DDR2 2x2GB 1066MHz GPU: MSi 560Ti Hawk SSD: OCZ Vertex 2 60 GB HDD: WD 640GB Black, WD 1500GB Green DVD: LG H22L CASE: CoolerMaster HAF 922 PSU: Corsair HX750 LCD: Dell U2412M Zvuk: Onkyo HTX-22HDX 5.1 Keyboard: Logitech K350 Wave Mouse: Logitech G500 Externy HDD: WD 2.5'' 320GB Elements Wi-Fi Router: Netgear WNR 3500L OS: Windows 7 Ultimate 64bit
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ona hlavně třetí generace Intel SSD bude pouze "mainstream" a hi-end na 25 nm přijde později. Výkonná řada 510 series (konec NDA 1. března/marca) je také postavená na 34 nm.Bormen87 píše:Ked som kupoval ssd 2 gen. minuly rok, tešil som sa na februar, marec na nakup ssd 3 gen. konkretne Vertex 3. No zatial to tak vidim ze tak skoro si ho nekupim.
Předpokládám, že 520 Series (spekulativní název 25nm hi-endu) bude obsahovat ClearNAND a ne obečejné NAND Flash, jako se to dělal Intel doposud. První samply Vertexu 3 také běží na na jiných než 25nm čipech než IMTF, ale používají Toggle NAND Toshiba.
- Hellsniper
- Nováček

-
Tak jsem se to pokusil zarovnat v programu Paragon Partition Manager™ 11 SE Personal, ale je v ang. takže jsem tomu prd rozuměl. Vyšli mi tyto hodnoty:
Což je o hodně lepší skóre, ale zase nechápu proč tam mám 360K-OK a ne jak ostatní, kteří mají stejný disk 103424k -ok. Díky za odpovědi a rady.
Což je o hodně lepší skóre, ale zase nechápu proč tam mám 360K-OK a ne jak ostatní, kteří mají stejný disk 103424k -ok. Díky za odpovědi a rady.
- zombux
- Odborník PCT

podstatná je hodnota "OK", jestli je číslo před tím o trochu jinde než mají jiní vůbec neřeš. prostě ten oddíl je o pár sektorů posunutý, na tom z hlediska výkonu vůbec nesejde.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No podle jednoho kalkulatoru to neni uplne spravne zarovnani. Nesedi zarovnani "erase block"
http://www.techpowerup.com/articles/other/157
http://www.techpowerup.com/articles/other/157