potřeboval bych poradit ohledně softwarové regulace otáček ventilátoru na grafické kartě. Grafická karta totiž nejspíše špatně měří teplotu a větráček běží neustále naplno. Kdyby byla možná nějaká kalibrace toho senzoru na grafické kartě, bylo by to také řešením, ale nejsem si jist jestli je něco takového možné. Senzor určitě nějakým způsobem funguje (není mrtvý) - Heatsink spojuje GPU a grafické paměti, takže by mohly mohly mít přibližně stejné teploty: když pamětí hlásí 28°C, GPU hlásí 51°C and když paměti jsou na 75°C, GPU je na 58°C.
Hledal jsem různé návody jak rychlost větráčku oregulovat pomocí RivaTuner nebo Ati Tray Tools, ale ani s jedním se mi to nepovedlo. Psal jsem dokonce na fórum Guru3D (LINK), ale nikdo mi na thread neodpovídá.
Grafická karta regulaci určitě umí, protože pomocí Ati Tray Tools (který se mi chová podivně - viz ten můj dotaz na guru3D) se mi natvrdo otáčky snížit povedlo. Kvůli chodu "naplno" mi už jeden větráček odešel a musel jsem ho měnit (stejný nešel sehnat takže jsem musel složitě upravovat standartní), navíc je to dost hlučné takže bych tu regulaci opravdu potřeboval
Mám kartu "ASUS EAX800XL" a běžím na WinXP 32bit.
Za rady budu moc rád. Předem děkuju...