Tak dohráno... Takže jaký to podle mě je?
Díky tomu, že to jede jen v DX9 jsem čekal, že to dopadne po grafické stránce hůře, ale grafika i bez DX11 mě docela překvapila. Na HARDCORE efekty má atmosféra nádech původního Crysisu na Enthusiast. Samotné osvětlení je o dost reálnější a vypadá to fakt hodně dobře. Také je při nastavení HARDCORE celý obraz vyhlazován kromě MSAA i jakýmsi filtrem připomínajícím MLAA, takže obraz je celý pěkně vyhlazen a nikde žádný aliasing: To dodává onu "filmovou atmosféru".
Krásně je to třeba vidět na tomhle screenu:
http://www.abload.de/img/crysis2_2011_03_27_23_z7uo.jpg - je prostě vyhlazeno úplně vše.
Jedině ty textury by si zasloužily více Hi-res. Protože zatímco původní crysis warhead dokázal vyčerpat i celých 1,5GB na GTX580, tak zde úplný maximum bylo kolem 1GB, ale běžně ta hra brala 700-800MB v 1920x1200 - HARDCORE. A nečekaně to běží i plynuleji než původní crysis na maximum v 1920x1200 4xAA, 16xHQAF(vynucený přes ovladače).
Hlavně samotné zpracování zničeného Newyorku je hodně povedený a chtěl bych to vidět třeba na 3D Vision. To by mohlo být hodně parádní.
Po stránce hratelnosti... no i to jsem díky konzolím čekal o dost horší

Zjednodušení jsou vidět, ale kupodivu mě ani moc nevadily, třeba automatický zapínání maximum speed při běhu potěší. Samotný koridor alá CoD se kupodivu i občas snažili maskovat tím, že spousta míst se dala udělat více způsoby (no spíš dvěma - proplížit se, nebo postřílet), ale většina hry je koridor jak kráva. To ale byl i původní Crysis (který do ale maskoval o dost lépe), takže nic hrozného. Samotný příběh je hodně na Americko-filmových steroidech.

Takový krásně napínavý jako postup v Crysisu 1 (do doby než se objeví emzáci) to není... něco tomu už chybí... asi ten moment překvapení, ten tu prostě není!!!
Já bych to špatně nehodnotil, ale Crysis 1 byl lepší, ten měl i lepší znovu hratelnost... tohle mě k znovu hratelnosti asi donutí jedině ten DX11 patch.