Crysis 2

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Re: Crysis 2

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Já už se nemůžu na ten patch dočkat, na ICQ už mě čeká dlouhý list konzolářů, kterým se budu vysmívat za hraní jejich padesátieurového dx9 nedokvašku.
pc masterrace 8)

Co se týče samotné hry dost mě zklamal příběh, prakticky na 10 hodin sem se převtělil do futuristického hovnocucaře co tahá trubky z emzáckého spore septiku.

Spawn->utíkej střílej-> vyrvi spore trubku to jim ukáže-> běhej střílej-> rozbí další spore pumpu už to skoro máme->více střelbosprintu->Pane Housi co děláte co děláte v crysisu, new vegas vás omrzel?->ratatatta->skoč do emzácký žumpy->sorry nezbyl rozpočet na finálního bosse ->říkej mi prorok->START NEW GAME?

A co to mělo bejt s tou taktickou nanovizí? "Tohodle sundej sniperou, támhle si seber novou zbraň, a tudy se de do dalšího levelu, kdybys ses nádohou v týhle rovný uličce ztratil". Neocenitelné... protože mišlený bolý

I když to byla pořád hodně dobrá hra, krizovým králem pro mě stále s přehledem zůstává Warhead.
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

Teď jsem někde v tý žumpě. Ani se mi ten single nechce moc často hrát, protože mám strach, že jsem už skoro na konci, za dvě hodiny to dohraju a budu mít skaženou náladu, že se nikde nekonala akce typu Warhead.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Chroustostroj píše:Teď jsem někde v tý žumpě. Ani se mi ten single nechce moc často hrát, protože mám strach, že jsem už skoro na konci, za dvě hodiny to dohraju a budu mít skaženou náladu, že se nikde nekonala akce typu Warhead.
Jaká akce? Mě osobně konec Crysis ani konec Warhead vůůůůůůbec nebavil :(
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

U každého jedince je to relativné, že ano...
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

jasný, proto píšu za mě.
Nejakce pro mě byl Onslaught (tanky)... To je něco :oops: Ty konce jsem nějak nerad, ale to bude tím, že než jsem to dojel, xx krát jsem byl mrtev
Po dalších cca 75min Crysis 2, se mi ta hra líbí čímdál více :!:
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

izerS18 píše:jasný, proto píšu za mě.
Nejakce pro mě byl Onslaught (tanky)... To je něco :oops: Ty konce jsem nějak nerad, ale to bude tím, že než jsem to dojel, xx krát jsem byl mrtev
Po dalších cca 75min Crysis 2, se mi ta hra líbí čímdál více :!:
Kéž by tam jen byla nějaká možnost zvolit nižší herní obtížnost, ale bohužel nedá se nic dělat, musíme to přetrpět...
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak dohráno... Takže jaký to podle mě je?

Díky tomu, že to jede jen v DX9 jsem čekal, že to dopadne po grafické stránce hůře, ale grafika i bez DX11 mě docela překvapila. Na HARDCORE efekty má atmosféra nádech původního Crysisu na Enthusiast. Samotné osvětlení je o dost reálnější a vypadá to fakt hodně dobře. Také je při nastavení HARDCORE celý obraz vyhlazován kromě MSAA i jakýmsi filtrem připomínajícím MLAA, takže obraz je celý pěkně vyhlazen a nikde žádný aliasing: To dodává onu "filmovou atmosféru".
Krásně je to třeba vidět na tomhle screenu: http://www.abload.de/img/crysis2_2011_03_27_23_z7uo.jpg - je prostě vyhlazeno úplně vše.
Jedině ty textury by si zasloužily více Hi-res. Protože zatímco původní crysis warhead dokázal vyčerpat i celých 1,5GB na GTX580, tak zde úplný maximum bylo kolem 1GB, ale běžně ta hra brala 700-800MB v 1920x1200 - HARDCORE. A nečekaně to běží i plynuleji než původní crysis na maximum v 1920x1200 4xAA, 16xHQAF(vynucený přes ovladače).
Hlavně samotné zpracování zničeného Newyorku je hodně povedený a chtěl bych to vidět třeba na 3D Vision. To by mohlo být hodně parádní. 8)

Po stránce hratelnosti... no i to jsem díky konzolím čekal o dost horší :-) Zjednodušení jsou vidět, ale kupodivu mě ani moc nevadily, třeba automatický zapínání maximum speed při běhu potěší. Samotný koridor alá CoD se kupodivu i občas snažili maskovat tím, že spousta míst se dala udělat více způsoby (no spíš dvěma - proplížit se, nebo postřílet), ale většina hry je koridor jak kráva. To ale byl i původní Crysis (který do ale maskoval o dost lépe), takže nic hrozného. Samotný příběh je hodně na Americko-filmových steroidech. :-) Takový krásně napínavý jako postup v Crysisu 1 (do doby než se objeví emzáci) to není... něco tomu už chybí... asi ten moment překvapení, ten tu prostě není!!!

Já bych to špatně nehodnotil, ale Crysis 1 byl lepší, ten měl i lepší znovu hratelnost... tohle mě k znovu hratelnosti asi donutí jedině ten DX11 patch. :|
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Tak na patch si ještě počkáme
CRY-TOM píše:No patch was ever confirmed, I have no idea why this website even posted such information. This thread is locked just the same as the others for trying to spread inaccurate information. When there are any big announcements regarding Crysis 2 they will be posted on MyCrysis, if you read something about a patch for example, but don't see it on MyCrysis.com, then it isn't genuine.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Nebudu to jak nějaký psí hovno, nebo loutka cryteku, hrát znova až vyjde patch, kterej z toho udělá to, co zase tak velkohubě nakecali. Stále čekám na Dx11.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Nemate nekdo tip jak se dostat do prikazovy console ? Klavesa '~' mi nejak nefunguje. Diky...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Musíš patchnout na verzi 1.1
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Takže dohráno, Crysis 2 mě bavil o něco více než jednička, level-design patří mezi úplně to nejlepší co lze u her vidět. Příběh celkem ušel, ale nějak mě to extra nevzalo. Grafika není vůbec špatná, bohužel ale prošla jistou odtučňovací kůrou kvůli konzolím a je to na ní trochu vidět. Plynoucí voda je hrozná, stíny někde uplně chybí, objekty se odloadovávají hned jak kolem nic projdete a očekává se, že se už neotočíte. Celkově za mě hoodně nejistých 8/10, bavil jsem se dobře, škoda ještě té hromady bugů - viz výčet (na tyhle jsem si vzpomněl):

- Vypadávání zvuku. Jednou se mi stalo, že mi na chvili vypad zvuk střelby ze zbraně a bylo ticho
- Utlumený zvuk po hození granátu přetrvával asi 2 minuty, ale i po chcípnutí a opětovném naloadování
- Některé "záře" z mrtvých nepřátel nejdou sebrat i když přes ně přecházím sebevíc
- Špatné savy, jednou se mi stalo, že se nenaloadoval minulý save, ale předminulý?!
- Zasekávání nepřátel do objektů, dokonce sem to viděl i u jednoho toho velkého robota
- Potkal jsem kus plotu visící ve vzduchu a pak ještě jednu poloprůhlednou texturu visící nad schody.

Dál se mi nelíbilo:
- Voda. No to je prostě hnus - divně valící se průhledná textura. Mnohdy chybí efekt kapek, když si pod ní hráč stoupne
- Sbírání zbraní i munice jedním tlačítkem. Často se mi stávalo, že jsem vzal zbraň místo munice
- Na konci jedné mise mne nepochopitelně posadili za kulomet v autě, to kus jelo, najednou cutscéna a ze střílení nebylo nic
- Ufoni jsou po čase nudní, dost často je lepší se vrhnout do vřavy s pažbou než se střelbou
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

Dá se v tý hře nějak zobrazit počet fps ? r_displayinfo 1 to nezná a ve zveřejněném seznamu console příkazů jsem nic nenašel. Prosím neraďte mi fraps, jde mi o ingame zobrazování, či přímo in game benchmark.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

r_displayInfo vyhodili, je to stejně jedno, ta hra není náročná
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

Spalovac_mrtvol píše: Co se týče samotné hry dost mě zklamal příběh, prakticky na 10 hodin sem se převtělil do futuristického hovnocucaře co tahá trubky z emzáckého spore septiku.

Spawn->utíkej střílej-> vyrvi spore trubku to jim ukáže-> běhej střílej-> rozbí další spore pumpu už to skoro máme->více střelbosprintu->Pane Housi co děláte co děláte v crysisu, new vegas vás omrzel?->ratatatta->skoč do emzácký žumpy->sorry nezbyl rozpočet na finálního bosse ->říkej mi prorok->START NEW GAME?

A co to mělo bejt s tou taktickou nanovizí? "Tohodle sundej sniperou, támhle si seber novou zbraň, a tudy se de do dalšího levelu, kdybys ses nádohou v týhle rovný uličce ztratil". Neocenitelné... protože mišlený bolý

I když to byla pořád hodně dobrá hra, krizovým králem pro mě stále s přehledem zůstává Warhead.
No hezka kritika, ale uz na tvem pravopisu je opravdu znat, ze "myšlení bolí". Nechal bych pribeh pribehem, jelikoz se nikdy zadny autor hry nemuze zavdecit vsem. Jak je videt ani ty nejsi dokonalej :wink:
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Crysis 2 pouziva textury polovicniho rozliseni, nez prvnich dily Crysis. Cili potvrzeni toho, ze prohlaseni o tom, ze konzole kvalitu PC verze NIJAK NEOHROZI byly totalni blaboly :)
http://vghq.net/2011/03/28/crysis-2-tex ... s-1-proof/
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Hi-Res textury na C2 jsou jen otázka času, stejně jako jsou na C1
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

konzole, co se da delat. uz se proste nevyplati delat hry jen pro PC. dokud tu budou zastaraly kramy typu PS3 a Xbox tak holt budeme trpet
ale zase uprimne kolik z vas si zahralo far cry ci crysis na max pri uvedeni kdyz ani highend grafiky to nezvladali a ani ted to neni uplne ono krom karet 10tisic+ (u crysis)
to si radeji dam neco co bude behat plynule a bude vypadat decentne nez to nejdriv jet na stredni detaily a po par letech si to teprve dat na high a to grafiky menim skoro kazdy rok a zadny sunky. (8800GTX->GTX285->GTX570)
jen co dojedu crysis 2 si dam jednicku a warhead konecne na max.

spis me vadi divne slepovany pribeh a mlcici hrdina (to mi vadi asi nejvic)
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Tak žádný dx11 patch se nekoná, celé to byla kachna :angry2:
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlastimil91 »

wallot píše:konzole, co se da delat. uz se proste nevyplati delat hry jen pro PC. dokud tu budou zastaraly kramy typu PS3 a Xbox tak holt budeme trpet
ale zase uprimne kolik z vas si zahralo far cry ci crysis na max pri uvedeni kdyz ani highend grafiky to nezvladali a ani ted to neni uplne ono krom karet 10tisic+ (u crysis)
to si radeji dam neco co bude behat plynule a bude vypadat decentne nez to nejdriv jet na stredni detaily a po par letech si to teprve dat na high a to grafiky menim skoro kazdy rok a zadny sunky. (8800GTX->GTX285->GTX570)
jen co dojedu crysis 2 si dam jednicku a warhead konecne na max.

spis me vadi divne slepovany pribeh a mlcici hrdina (to mi vadi asi nejvic)
Tak Far Cry 2 dám na Ultra detail bez AA ,ale když přetaktuji tak ho dám i s AA 4x 31,2FPS.
Jinak když si u toho Far Cry ta dvojka se mi líbí víc jak CRYSIS. Ty stromy textury úplně něco jiného a hra mi na ULTRA běží bez AA 35,3FPS takže líp jak jakýkoliv CRYSIS. :)
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“