mám externí hdd Seagate Freeagent (usb, esata, http://www.pcworld.com/product/29826/se ... drive.html ), W7 64 bit.
hdd se mi nedaří používat přes esata kabel. V Tento počítač se vubec nezobrazuje. V Správci zařízení je, "toto zařízení pracuje správně", "ovladač tohoto zařízení je aktuální". V systray ikonka BEZPEČNĚ ODEBRAT je v seznamu.
Přes USB funguje normálně.
Historie:
při prvním přípojení před měsícem si počítač sám začal hledat ovladače a zahlásil nějakou chybu a že se nezadařilo. neměl sem tehdy čas, nějak sem to pozrušil a vystornoval a použil rychle usb.
Disk je přes esata připojen přes přibližně toto
a tato záslepka je připojena do sata portů na desce. Dnes jsem opět chtěl připojit přes esata, zvuky windows ohlásí že se něco připojilo nebo tak něco, ale výsledek viz modrý odstavec. V Správci jsem ho odinstalil, trvalo to snad 15 minut, nakonec si pc vyžádal restart. Po restartu opět zvuky něco zahlásily, žádná instalace samočinně neproběhla (nebylo nic vidět) a výsledek je jako v modrém odstavci. Při pokusu v systray BEZPEČNĚ ODEBRAT "toto zařízení je momentálně používáno. Zavřete... ".
Co s tím aby fungoval přes esata? děkuji za rady.
Dříve s WinXp sp3 32 bit přes esata fungoval normálně. Jestli bylo potřeba něco doinstalovat, už si nepamatuju. Používal se tak, že nejdřív připojit esata, pak zapojit napájení, disk se zapnul a načetl i za běhu pc. pro vypnutí jsem preventivně počkal pár minut nepoužívání a tlačítkem na disku ho vypnul. S systray v BEZEPČNĚ ODEBRAT se nezobrazoval. jakýkoliv jiný postup byl nefunkční pro bezpečné zapnutí a vypnutí.