Sony vegas pro 9 mi je nechce vzít, tak nevim čím to je.. Má problém s mkv nebo h264? A jak to vyřešit(jestli to lze..)
Sony vegas pro 9 a MKV ( h264)
- LetisVT
- Začátečník

Sony vegas pro 9 a MKV ( h264)
Zdravim. Mám tu pár videí, které bych chtěl upravit v h264 s příponou .mkv
Sony vegas pro 9 mi je nechce vzít, tak nevim čím to je.. Má problém s mkv nebo h264? A jak to vyřešit(jestli to lze..)
- LetisVT
- Začátečník

Re: Sony vegas pro 9 a MKV ( h264)
ted sem zjistil, že tam nejde ani normální .avi film s kodekem xvid...
Tak se ještě jednou ptám, jak to mám vyřešit. Neříkejte mi, že v softwaru za několik tisíc tohle prostě nejde
Ještě mě tak napadlo, jak furt někdo někde stahuje kodeky a podobně.. Já totiž používám VLC media player. Ale na druhou stranu sem enkodoval videa v MeGUI, tak nevim..
V těhlech věcěch mam hroznej bordel, tak by bylo nejlepší, kdyby mi někdo řekl, co a jak přesně..
Tak se ještě jednou ptám, jak to mám vyřešit. Neříkejte mi, že v softwaru za několik tisíc tohle prostě nejde
Ještě mě tak napadlo, jak furt někdo někde stahuje kodeky a podobně.. Já totiž používám VLC media player. Ale na druhou stranu sem enkodoval videa v MeGUI, tak nevim..
V těhlech věcěch mam hroznej bordel, tak by bylo nejlepší, kdyby mi někdo řekl, co a jak přesně..
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
VLCéčko není kodek.LetisVT píše:ted sem zjistil, že tam nejde ani normální .avi film s kodekem xvid...
To je pouze kvalitní přehrývač, který já hodne používám.
Nejlepší verze je pro mě VLC 1.0.5 - ty novější už s jejich přidavným ovládáním pomocí kláves z klavesnice nefungují tak dobře jako verze 1.0.5.
No ale to je tak bokem.
U tebe bude to hlavní, nainstalovat si kodek.
Kodeky jsou zdarma a stahnes si je kde muzes.
Nekteří říkají, že kodeky nejsou v PC naprosto vubec potřeba a vše pojede i tak, ale naprostá blbost.
Takže Já ti poradim jen tak, že si stahni a nainstaluj kodeky.
Já si do kařdého PC unstaluji vždy tyto kodeky:
1. K-Lite Codec Pack Full 7.0.0 (nebo novější, ale ne vždy je novější verze lepoší)
2. Xvid MPEG-4 Video Codec-1.2.2-07062009
3. Windows Media Format 11 runtime (XP-Vista)
S timhle mi doposud vše jede.
skus to a uvidis.
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Žádná blbost, ale faktrobocop píše:Nekteří říkají, že kodeky nejsou v PC naprosto vubec potřeba a vše pojede i tak, ale naprostá blbost.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Blbost!!! - k některým programům pro prácí (editaci a vubec upravy videí) je potřeba i určitý kodek. I sami poskytovatelé toho softwaru to u nej i uvadi.Smith píše:Žádná blbost, ale faktrobocop píše:Nekteří říkají, že kodeky nejsou v PC naprosto vubec potřeba a vše pojede i tak, ale naprostá blbost.MPC HC i VLC mají kodek přímo v sobě, není potřeba instalovat žádné žůžu-super all-in-one packy, kterýma si člověk jedině zadělá na problémy
Ano, kodeky se dá i vas PC ponekud zajebat, když to přeženete. A třeba když se instaluje nejaky jiny kodek, než již v PC mate, tak je dost duležité odstranit puvodni kodek, který tam již máte z dřívějška, aby se mezi sebou kodeky nehadali.
A jinak je docela dost pravda, že kodeky často i navyšují výkon při práci (přehrávání) videa.
Už jsem zažil dost borců, co jim video v jejich pc nejelo a když jsem se zeptal jestli tam má nainstalovany kodeky, tak se mě ptal : co to je?
Takže už jsem pochopil v čem bude problém.
Největší problémy s kodeky má přímo Windows Media Player, ve kterem bez kodeku opravdu nespustite vše co chcete.
Už dříve jsem se na netu docetl o tom, že správný kodek, dokáže jakoby zvýšit výkon (svižnost práce) při editaci videa. Byly tam i uzne kodeky procentuelně hodnoceny, jak svižná práce s nimi je. Ovšem jednalo se tam pouze o desetiny procent.
No však postupujte jak chcete.
Já osobně když reistaluji či instaluji nový OS na PC, tak jedna z prvnich instalaci jsou kodeky, abych pak nenarazil na problemy s videem.
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
robocop: zmínil jsem 2 přehrávače, nepsal jsem nic o WMP, nic o editaci. Některé editory mají taky kodeky v sobě, ty které nemají, tak se doinstalují.
To ale není důvod pro to, aby si člověk zasral systém nějakým codec packem, který nadělá víc škody než užitku.
To ale není důvod pro to, aby si člověk zasral systém nějakým codec packem, který nadělá víc škody než užitku.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele, nebudem se tady hádat.Smith píše:robocop: zmínil jsem 2 přehrávače, nepsal jsem nic o WMP, nic o editaci. Některé editory mají taky kodeky v sobě, ty které nemají, tak se doinstalují.
To, že si nainstaluji codec pack, neznamená, že si zasírám celý systém. Ba naopak, všechno frčí tak jak má.
- LetisVT
- Začátečník

ano vím, že VLC není kodek...
Nakonec jsem si řekl, že to udělám jinak: FRAPSem natočím části filmů a to pak upravím. Protože jak jsem zjistil na Youtube, tak mkv se v Sony Vegas ani rozjet nedá 
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak to bych tedy udělal naprosto jinym spusobem.LetisVT píše:ano vím, že VLC není kodek...Nakonec jsem si řekl, že to udělám jinak: FRAPSem natočím části filmů a to pak upravím. Protože jak jsem zjistil na Youtube, tak mkv se v Sony Vegas ani rozjet nedá
1. ta videa si překonvertovat třeba do Xvidu a to např programem Ultra Video Convertor (tam si mužeš určit vysledne rozlišení i bitrate jak videa (tim neni dobre moc šetřit, ale vrámci kvality puvodniho videa), tak audia a i typ vystupniho audia)
2. potom už bych to sestřihal ve FREE programu Avidemux 2.5 (Ale pokud to video budes chtit v tomto programu ostrihnout, tak to samotne video v nem nejprve otevri a bez uprav jej uloz - potom to ulozene video zase v tom programu otevri a už si jej vystrihej jak chces a uloz jej - ! pri ukladani je v tomto programu nutno napsat do nayvu ukladaneho videa i připonu - třeba: video.avi) - kdyby jsi to takhle na 2x neudelal, tak by ti ve vysledku audio filmu nesedelo s tim videem uplne presne.
3. A máš to hotové.