Sony vegas pro 9 a MKV ( h264)

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Sony vegas pro 9 a MKV ( h264)

Příspěvek od LetisVT »

Zdravim. Mám tu pár videí, které bych chtěl upravit v h264 s příponou .mkv
Sony vegas pro 9 mi je nechce vzít, tak nevim čím to je.. Má problém s mkv nebo h264? A jak to vyřešit(jestli to lze..) :)
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Re: Sony vegas pro 9 a MKV ( h264)

Příspěvek od LetisVT »

ted sem zjistil, že tam nejde ani normální .avi film s kodekem xvid...
Tak se ještě jednou ptám, jak to mám vyřešit. Neříkejte mi, že v softwaru za několik tisíc tohle prostě nejde :nervous:

Ještě mě tak napadlo, jak furt někdo někde stahuje kodeky a podobně.. Já totiž používám VLC media player. Ale na druhou stranu sem enkodoval videa v MeGUI, tak nevim..

V těhlech věcěch mam hroznej bordel, tak by bylo nejlepší, kdyby mi někdo řekl, co a jak přesně..
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

LetisVT píše:ted sem zjistil, že tam nejde ani normální .avi film s kodekem xvid...
Tak se ještě jednou ptám, jak to mám vyřešit. Neříkejte mi, že v softwaru za několik tisíc tohle prostě nejde :nervous:

Ještě mě tak napadlo, jak furt někdo někde stahuje kodeky a podobně.. Já totiž používám VLC media player. Ale na druhou stranu sem enkodoval videa v MeGUI, tak nevim..

V těhlech věcěch mam hroznej bordel, tak by bylo nejlepší, kdyby mi někdo řekl, co a jak přesně..
VLCéčko není kodek.
To je pouze kvalitní přehrývač, který já hodne používám.
Nejlepší verze je pro mě VLC 1.0.5 - ty novější už s jejich přidavným ovládáním pomocí kláves z klavesnice nefungují tak dobře jako verze 1.0.5.
No ale to je tak bokem.
U tebe bude to hlavní, nainstalovat si kodek.
Kodeky jsou zdarma a stahnes si je kde muzes.
Nekteří říkají, že kodeky nejsou v PC naprosto vubec potřeba a vše pojede i tak, ale naprostá blbost.
Takže Já ti poradim jen tak, že si stahni a nainstaluj kodeky.
Já si do kařdého PC unstaluji vždy tyto kodeky:
1. K-Lite Codec Pack Full 7.0.0 (nebo novější, ale ne vždy je novější verze lepoší)
2. Xvid MPEG-4 Video Codec-1.2.2-07062009
3. Windows Media Format 11 runtime (XP-Vista)
S timhle mi doposud vše jede.
skus to a uvidis.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

robocop píše:Nekteří říkají, že kodeky nejsou v PC naprosto vubec potřeba a vše pojede i tak, ale naprostá blbost.
Žádná blbost, ale fakt ;-) MPC HC i VLC mají kodek přímo v sobě, není potřeba instalovat žádné žůžu-super all-in-one packy, kterýma si člověk jedině zadělá na problémy ;-)
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Smith píše:
robocop píše:Nekteří říkají, že kodeky nejsou v PC naprosto vubec potřeba a vše pojede i tak, ale naprostá blbost.
Žádná blbost, ale fakt ;-) MPC HC i VLC mají kodek přímo v sobě, není potřeba instalovat žádné žůžu-super all-in-one packy, kterýma si člověk jedině zadělá na problémy ;-)
Blbost!!! - k některým programům pro prácí (editaci a vubec upravy videí) je potřeba i určitý kodek. I sami poskytovatelé toho softwaru to u nej i uvadi.
Ano, kodeky se dá i vas PC ponekud zajebat, když to přeženete. A třeba když se instaluje nejaky jiny kodek, než již v PC mate, tak je dost duležité odstranit puvodni kodek, který tam již máte z dřívějška, aby se mezi sebou kodeky nehadali.
A jinak je docela dost pravda, že kodeky často i navyšují výkon při práci (přehrávání) videa.
Už jsem zažil dost borců, co jim video v jejich pc nejelo a když jsem se zeptal jestli tam má nainstalovany kodeky, tak se mě ptal : co to je?
Takže už jsem pochopil v čem bude problém.
Největší problémy s kodeky má přímo Windows Media Player, ve kterem bez kodeku opravdu nespustite vše co chcete.
Už dříve jsem se na netu docetl o tom, že správný kodek, dokáže jakoby zvýšit výkon (svižnost práce) při editaci videa. Byly tam i uzne kodeky procentuelně hodnoceny, jak svižná práce s nimi je. Ovšem jednalo se tam pouze o desetiny procent.
No však postupujte jak chcete.
Já osobně když reistaluji či instaluji nový OS na PC, tak jedna z prvnich instalaci jsou kodeky, abych pak nenarazil na problemy s videem.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

robocop: zmínil jsem 2 přehrávače, nepsal jsem nic o WMP, nic o editaci. Některé editory mají taky kodeky v sobě, ty které nemají, tak se doinstalují.
To ale není důvod pro to, aby si člověk zasral systém nějakým codec packem, který nadělá víc škody než užitku. ;-)
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Smith píše:robocop: zmínil jsem 2 přehrávače, nepsal jsem nic o WMP, nic o editaci. Některé editory mají taky kodeky v sobě, ty které nemají, tak se doinstalují.
To ale není důvod pro to, aby si člověk zasral systém nějakým codec packem, který nadělá víc škody než užitku. ;-)
Hele, nebudem se tady hádat.
To, že si nainstaluji codec pack, neznamená, že si zasírám celý systém. Ba naopak, všechno frčí tak jak má.
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LetisVT »

ano vím, že VLC není kodek... :D Nakonec jsem si řekl, že to udělám jinak: FRAPSem natočím části filmů a to pak upravím. Protože jak jsem zjistil na Youtube, tak mkv se v Sony Vegas ani rozjet nedá ;)
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

LetisVT píše:ano vím, že VLC není kodek... :D Nakonec jsem si řekl, že to udělám jinak: FRAPSem natočím části filmů a to pak upravím. Protože jak jsem zjistil na Youtube, tak mkv se v Sony Vegas ani rozjet nedá ;)
No tak to bych tedy udělal naprosto jinym spusobem.
1. ta videa si překonvertovat třeba do Xvidu a to např programem Ultra Video Convertor (tam si mužeš určit vysledne rozlišení i bitrate jak videa (tim neni dobre moc šetřit, ale vrámci kvality puvodniho videa), tak audia a i typ vystupniho audia)
2. potom už bych to sestřihal ve FREE programu Avidemux 2.5 (Ale pokud to video budes chtit v tomto programu ostrihnout, tak to samotne video v nem nejprve otevri a bez uprav jej uloz - potom to ulozene video zase v tom programu otevri a už si jej vystrihej jak chces a uloz jej - ! pri ukladani je v tomto programu nutno napsat do nayvu ukladaneho videa i připonu - třeba: video.avi) - kdyby jsi to takhle na 2x neudelal, tak by ti ve vysledku audio filmu nesedelo s tim videem uplne presne.
3. A máš to hotové.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“