Zdroj k sestave

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Máchal
Začátečník
Začátečník

Re: Zdroj k sestave

Příspěvek od Máchal »

JJ každej nemění hardware jak ponožky :) a fráze "rezerva do budoucna" je podle mě jen oblíbené klišé. Tvoje sestatva bude mít spotřebu max. 300-350W tak proč tam cpát 700W zdroj?
Máchal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Máchal »

JJ každý nemění hardware jako ponožky :D . Fráze "rezerva do budoucna " se v souvislosti s výběrem zdroje vyskytuje často ale podle mě to je otřapané klišé. Tvoje sestava si řekne max. o 300-350W tak proč tam proboha dávat 700W zdroj? Vzal bych 500W aurum.
Vacclaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vacclaf »

No, ono jak říkáš sice opravdu každý nemění hardware jako ponožky, ale jsou i tací, co si koupí nějaký hodně dobrý základ a dojdou prostředky. :sad: Takže pár měsíců vydrží, došetří a poté dokoupí( třeba druhou grafiku ), a dvě grafiky, to už chce opravdu výkonný zdroj. No a pak už se dá hovořit o rezervě do BUDOUCNA, nebo se pletu? :wink:
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

jasny no - do bucoucna...snad jen jedna vec - kdybych se rozhodl koupit jeste jednu grafarnu(Gigabyte GTX560 Ti 1GB DDR5 GV-N560SO-1GI) zvladl byt to jeste ten Fortron Aurum Gold 600W???
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Asi jo, ale neriskoval bych to a koupil Aurum 700W, ten ti to utáhne určitě. :)
Příplatek není velký.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

jn to je tez pravdaasi 200-300 rozdil
Máchal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Máchal »

Vacclaf píše:No, ono jak říkáš sice opravdu každý nemění hardware jako ponožky, ale jsou i tací, co si koupí nějaký hodně dobrý základ a dojdou prostředky. :sad: Takže pár měsíců vydrží, došetří a poté dokoupí( třeba druhou grafiku ), a dvě grafiky, to už chce opravdu výkonný zdroj. No a pak už se dá hovořit o rezervě do BUDOUCNA, nebo se pletu? :wink:
Lidí co jedou na dualu je minimum řádově jednotky %. Ty bych ještě rozdělil do dvou skupin. Jedna do které patří počítačoví nadšenci a lidi co neví co s penězi a chtejí vždy to nejvýkonnější co je k mání. Tam je dual řešení jedinou možností a určitě bude určeno pro vyšší rozlišení než je full hd a potom druhá skupina, která má omezené finanční prostředky a dual skládá ze slabších grafických karet nebo dokoupí druhou grafiku až když první výkonově nestačí. Úvaha typu pojedu na jedné grafice a až nebude stačit dokoupím druhou do sli nebo cf je ale podle mě scestná a vždycky bude lepším řešením starou grafiku prodat a koupit grafiku nové generace,která bude o desítky % výkonnější. Samozřejmě nevím jak je na tom kukin, ale předpokládám že pokud kupuje mainstreamovou grafickou kartu bude patřit do té druhé kategorie.
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

jj asi ta druha skupina je ma, ale nemyslim si ze by GTX560(SOC)byl zas nak spatny, respektive vyber slabsi grafarny... si myslim ze pomer cena/vykon ze je na tom dost slusne - a to neberu kolik za ni ve skutecnosti dam.
Máchal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Máchal »

Já si taky nemyslím že GTX560(SOC) je špatná nebo málo výkonná karta a ani jsem to neřekl. Myslel jsem to tak, že v době kdy ti ta gtx560 nebude už výkonem stačit bude lepším řešením jí prodat a koupit jinou výkonnější(která v té době bude zase na úrovni vyššího mainstreamu) než dokupovat potom druhou 560 do sli. Proto podle mě nemá žádný význam kupovat zbytečně předimenzovaný zdroj.
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

No muj nazor je ten, ze radeji dat nejakou tu stovku navic a poridit silnejsi zdroj, nez kupovat nejaky 500W a pak litovat ze jsem nedal o par stovek vic a neporidil asi nejprodavanejsi 650W. Pokud uz mam penize na to abych koupil poradnou grafarnu, tak zdroj by mel byt zaklad.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

se zdrojem to jo to beru a minimalne pujdu urco do 600W...v tom uz jasno mam...mam asi jeste par dni stejne cas, protoze grafarna neni skladem jeste porad :(
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“