Repro do 8tis - hudba / hry a trochu filmy

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

theedge
Začátečník
Začátečník

Re: Repro do 8tis - hudba / hry a trochu filmy

Příspěvek od theedge »

Nerdis: njn jenomže jde o to že takovéto 5ks plasto repro + hlavně mohutně dunící sub za pár tisíc ala domácí kino je na hudbu dost špatný .. . abych to napsal slušně :-) Ale to už záleží na každém .. každý má jiné uši.
A nevím proč by AV reciever měl být jen k TV ?? Je to univerzální propojovací prvek s DAC a zesilovačem. Koupě stereo zesilovače a zvlášť DAC by bylo na hudbu sice optimální řešení, nicméně nejdražší - proto kompromis v podobě AV recievru.

To už záleží na každém. Někomu stačí když to pořádně duní ... spousta lidí řekně "ty vole to prádně basuje => to dobře hraje " :-) Na dunění a pruzení sousedů určitě doporučuji 5.1 repro jaké doporučuje Nerdis nebo PC repro se subem. Na hudbu stereo regálovky.

Big_father: jde o to že za 8k už můžeš postavit rozumně hrající 2.0 sestavu s možností libovolného dalšího rozšíření a nebo koupit něco jako Nerdis a prostě si říct že mi to stačí :-)
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Nerdis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerdis »

Tak tam jde taky hodně o to, co posloucháš, vyzkoušet si, co ti vyhovuje atd.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BiG_Father »

diky za reakce :)

Dávat 8k do PC beden se mi fakt zdá hloupost. Ale to si musíš rozhodnout sám.
Proto sem pisu... abych ty prachy nevyhodil a koupil bud za 8 a nebo i za min nejaky rozumny repro -> cena/vykon

Takze mam v podstate dve ,,nejlepsi" varianty ::

Yamaha RX-V367 / 397 okolo 5 000-6000,-
Heco Victa 300 okolo 2 000,-
/
Heco Victa 301 okolo 4500,-

takze bud 7 000-8 000 nebo 9 500 - 10 500

+ optickej kabel +- 500,-

repro se mi ale zdaji celkem ,,levne" na to, ze reciever stoji tolik..

a druha varianta , kdybych chtel "dunivky" k PC jsou tedy ty Logitech Z906 jestli to chapu dobre..

7 900,-
+ optickej kabel..

Napis co a jak poslouchas. Ja si treba neumim predstavit ty Victy 300 jak rvou nejaky metalovy koncert, zvlast na 20 m2. (Onkyo by to davat mohlo, protoze ma woofer)

vsehochut ale nejvice neco tvrdsiho. obcas i nejakej ten drumec. u uceni posloucham soundtracky. hry hraju nejvic strategie a fantasy RPG a filmy mam rad akcni, fantasy a zbytek tak rovnomerne..

btw jak uz jsem psal, zvukovku mam integrovanou, na to je taky potreba myslet, kdybych mel kupovat..

de o to že za 8k už můžeš postavit rozumně hrající 2.0 sestavu s možností libovolného dalšího rozšíření a nebo koupit něco jako Nerdis a prostě si říct že mi to stačí

v tech 2.0 sestavach se prave vubec nevyznam, proto se drzim jen toho, co jsi zde uz doporucoval

jde o to zda bude 2.0 vyhovovat mym vyse napsanym pozadavkum.. dle toho co tu pises se zda jakoby 2.0 byly skoro ,,bez basu"

...prostě si říct že mi to stačí

to prave nechci, to bych si novy repro nekoupil, kdyby jsem si mel rict ,,tak aspon neco"

u mych nynejsich sestav se mi nelibi nevyvazenost pri vyssich hlasitostech - bud moc vysoke vysky nebo moc vysoke basy..furt si s tim musim pri zvyseni hlasitosti hrat, hlavne vecer, kdyz ostatni spi :) (repro hraji lepe spis z vetsi dalky(slysim i lepsi kvalitu basu), nez kdyz sedim u pc a mam basak pod stolem a posloucham hudbu, to spis slysim ty silny vysky a duneni u nohou-> to by mohly resit prave ty 2.0, ze by hral zvuk primo ,,na me")
Nerdis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerdis »

Pokud ti to dovoluje čas, obchody atp. Vyhlídni si nějaké to repro, ať už je to jakékoli a zajdi si do obchodu, oni ti to tam předvedou a můžeš alespoň srovnávat. Uděláš si lepší představu a třeba objevíš ještě něco nového :-)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

po zkouskach cas bude ale do ty doby muzu jen spekulovat a ziskavat informace od zkusenejsich :)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

dostal jsem napad koupit drazsi repro a levnejsi reciever...
http://reprosoustavy.elektromedia.cz/pioneer-s-31b-lr-k

jenze jsem zjistil, ze nejlevnejsi reciever je cca za 5K, na aukru sice taky neco maji ale jsou to stare sroty.. takze furt vaham nad Yamaha (v alze uz maji akorat novejsi 497, stoji 6500, takze vyber repro se zuzuje) + Heco (jenze to uz jsem na nejakych 10K a to je uz o 1/5 vic, nez jsem chtel)..no a nebo samotny ty Logitech Z906 :sad:
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Ja si myslím že teď zbytečně spekuluješ a řešíš už fakt kraviny. Času máš dost, zajdi si to naposlouchat a uvidíš.
To že je 2.0 sestava bez basu se bát vůbec nemusíš. Mám doma 2.0 sestavu s Wharfedale Diamond 9.2 a nabasované to je až až.
Ono to je strašně subjektivní ... mladej puberťák poslouchající duc duc nebude s objemem basů spokojenej dokud mu nebude vibrovat hrudník, poskakovat lahváče v komoře a bušit na něj sousedi. To že tam není slyšet zbytek zvukovýho spektra mu vůbec nevadí. Hlavně to musí pořádně basovat a vymlátit mu to mozek z hlavy ... viz jezdící a na 2km dunící VW Golfy. Pro tyto lidi je nejdůležitější věc mít pořádnej sub ...
Tak tohle samozřejmně z 2.0 regálů nedostaneš. Ale zato ti zahrají daleko víc vyváženě zbytek zvukového spektra (frekvenční charakteristiky ). Objem basů který ti vyhovuje prostě zjistíš jen a jen poslechem.

Ty "značkové" bedny co jsi postnul jsou o ničem. Jsou sice dražší, ale to je tak všechno. Ne vždy dražší znamenají lepší ;-) Ono Pioneer není na bedny žádná značka. Prostě jsou firmy na zesilovače a AVrecievry a firmy na Repro.
Ty HECO ti zahrají daleko líp. Už stačí porovnat průměr basostředu -> Ten tvůj Pioneer má 110 mm a Hco má 170 mm. To je úplně o něčem jiném a veliký rozdíl a ty Heco půjdou o dost níž na basech.

A jestli dáš do něčeho 7,5k a nebo 9,5k si myslím je skoro jedno ... zvlášť v případě investice do té varianty s Heco + reciever. To je rešení který ti vydrží na dost let a za 2 roky už ti bude úplně jedno jestli jsi do toho tehdy vrazil o 2k víc nebo ne.

BTW: levnější reciever než tu Yamahu těžko koupíš alevné rozumně hrající bedny než ty Heco taky moc ne ... To co ti tu doporučuju je to naprosto nejlevnější z toho co se dá ještě poslouchat.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

tak jsem narazil na celkem dobry obchod v Praze s levnymi regalovymi repro..

http://www.korunka.cz/reprosoustavy-reg ... ort=_price

ostatni na co jsem narazil tak byly ceny od 30 K a neco stalo dokonce i pres mega takze tam by se se mnou asi vubec nebavili... zkusim se tam s nimi poradit a uvidim :) Hodne toho maji skladem.. Ale mam trochu obavy, zda tomu budou rozumet, protoze kdyz se podivate, tak tam maji od vseho neco.. ale tech repro tam maji hodne
st3nl3y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od st3nl3y »

Pochybuji, že ti tam něco poradí. Navíc si je tam na 100% neposlechneš.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

v tom pripade nevim kde :/ v Brne se ukazu za dlouho. Tady po praze kamenny obchody jsou vsecko profi, drahy jak prase..

Logitech Z906 mi v poho predvedou v Czc.. jenze kdyz to nebudu mit s cim srovnat tak mi to je na ho*no. Muzu leda zariskovat :) Zkusim jeste hledat a nebo sehnat nekoho kdo je ma a nebo neco podobneho a poslechnout si neco
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Zkus se poptat na AVmanii ( http://forum.avmania.e15.cz/ ) na nějakou poslechovku v praze a okolí kde by mohli mít HECO Victa k poslechu. Nevím jestli ti tady s tím někdo poradí. Sem spíš chodí lidi co berou jako značkové audio Logitech :-)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

na hifibazar.cz máš heco victa 300 nové za 3000,- k tomu nějaký bazarový zesilovač/reciever a budeš spokojenej, o logitechu bych vůbec neuvažoval
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Vivec : ty se daji sehnat nove i za 2K, 301cky jsou drazsi..
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

tak ja ale nemuzu proti tem logitechum nic spatneho rict a to muzu porovnat ty logitechy sem ted kupoval mamce na vanoce at to ma relativne bezstarostne a ma dobre repro. A hrajou vyborne. Jasne nejsou to drevaky co mam v obyvaku ale to taky cele stalo nekolikrat tolik kdyz zapocitam recevier, repraky subwofer a gabely. Takze bych je vylozene neodsuzoval jedine co je mozne ze za podobne penize clovek sezene neco lepsiho ve dreve... ovsem neni to takovy all in set no:}. Navic jak ted byli za tu cenu 6k tak si myslim ze to opravdu neni spatna volba. Akorat ten subwoofer mi rijde jako kladivo na komary bo ja mam u tech drevenych mensi a to stal jak celej ten logitech set...
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Broxik: Jenomže jestli jsi si nevšiml, tak byl stanovený limit cca 8k a za to už prostě koupí reciever a použitelné regálové repro. A tohle porovnávat s logitech ? .. to se na mne nezlob, ale to fakt ne. Navíc to není několikanásobná cena jak ty píšeš, ale prakticky za stejný peníze.
A rozhodně nedoporučuji si slušný regály kazit subem za 6k . Tady se podívej na ceny Subwooferů určných na hudbu ->
http://www.hifipartner.cz/cenik/repro/s ... nd=&page=1
a to od nich ještě spousta lidi upouští protože není sranda je s těmi regály sladit (např. najít vhodnou dělící frekvenci).

Recenze Logitech Z906:
http://www.svethardware.cz/art_doc-10BA ... B134D.html
Ale klidně si to na tu hudbu kup ;-)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

theedge : cus, zitra si jdu konecne poslechnout regaly v podobne cenove hladine jako Heco Victa 301, ty bohuzel nemaji ale daji se v pripade zajmu objednat.. jsem napjatej jak to bude hrat, snad nebudu zklamanej. (furt mi cirkuluje v hlave - PC bedny s subem jsou prebasovany a ze s regalkama takovych bas nedosahnu ale dosahnu lepsiho zvuku - abych si uzil basy u zanru, u kterych je mam rad - Drum n bass, sem tam nejaky popular ale vetsinou neco tvrdsiho..nejcasteji : Offspring, Kabat, Sum 41, System of a down....). Je fakt, ze v cenovem limitu (ted uz cca 9-10tis) si nemuzu vybirat, aby bylo vsechno perfektni.. ale zase kdyz uz ty penize davam, tak abych byl o dost spokojenejsi nez s mymi nynejsimi 2.1. Uvidim zitra po poslechu :)

- kdyz nechavas repro ,,zahoret" - jak se to dela a jak dlouho to trva u regalu priblizne? v recenzi psal,ze to nechal zahoret 24h, tzn, ze po 24hodinach cistyho casu reprodukce se ,,zajedou" neco jako motor v aute po urcitych tis km?

diky za link na recenzi, docela to se mnou hnulo v rozhodovani.. vcera jsem o tom diskutoval s kamosem ,,amaterem" jako jsem ja a dohodl jsem se s nim, ze si ty repro zitra zadjeme poslechnout spolu at mame 2 nazory.. a taky jsme v diskusi shodli, ze ty Logitech jsou celkem drahy a ze nemuzou proste hrat tak dobre jak se o nich rika.. coz potvrdila recenze
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Ty myslím že nebudeš zklamaný, ovšem je otázka co to bude za regály a v jaké cenové hladině. Heco Victa je opravdu takový první krůček ke slušnému zvuku a za ty peníze co stojí si myslím že bude těžko něco tak dobrého (určitě ne za 2 - 3k). Pokud nemají přímo Heco Victa, tak se snaž poslouchat bedny v cenové hladině min. cca 5k a vyvaruj se značek jako Yamaha, Pioneer a já nevím co. Firmy co vyrábějí dobrý zesilovače nevyrábějí dobrý bedny a naopak ;-)
Alternativy k tomu ( i když lepší a taky dražší ) by mohli být Magnat Quantum 553, Dali Concept 2, Whafredale Diamnod 10.2. Všechny jsou zvukově trochu jiné, ale mají 16-17cm středobas a cenu do 10k.
Jde o to aby ti nepustili něco za 2k s 10cm středobasem .... na tom si obrázek moc neuděláš. No však s nima pokecej a hlavně ať ti pustí něco v podobné zvukové kvalitě.
Good luck.

Co se týče "zahoření" kvalitních beden, tak je to spíš ve stovkách hodin a rozhodně ne za 24h. Slušná sluchátka se rozehrávají tak cca 100 hodin a bedny počítej určitě přes 100 hodin provozu (některé se prý rozehrávají i 300). Trošku víc se rozehrajou basy a výšky a zvuk si sedne. Ale zase to zahoření není třeba nějak drasticky přeceňovat - diametrální rozdíl to nebude.
Nějak speciálně zahořovat nemá smysl. Ony se prostě za tu dobu rozehrajou samy.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Heco victa 300 stoji 2 000 a ty 301cky stoji 4 500. mam v planu ty 301 koupit, az se rozhodnu definitivne..

diky za uzitecne info. doufam, ze tomu budou rozumnet, aspon vic jak ja ted :D

napisu sve pocity zitra.

edit: tohle mi napsali na mail predevcirem "Heco k poslechu nemáme, ale v podobné cenové relaci máme dánské reproduktory." tak jsem zvedav.. :P
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

No však uvidíš co z nich vypadne, ale pokud to mají být dánové tak to budou Dali - Danish Audiophile Loudspeaker Industries.
Poslechni si ty Dali Concept 2. Mají papírový rozsah cca jako ty Heca -> od 37Hz do 30kHz. Dali Concept 1 hrajou až od 63 Hz a jsou určný jen na satelity, ty nebudou basovat.

http://www.prodvd.cz/dali_concept_series.htm
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

aha, diky za info. je videt, ze se vyznas :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“