Zamŕzanie PC

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
oihnoj
Začátečník
Začátečník

Zamŕzanie PC

Příspěvek od oihnoj »

Zdravim.
Mám problém so zamŕzaním PC zostavy, ktorú mám uvedenú v podpise. Používam Windows 7 Ultimate. 2-3 týždne dozadu sa začalo PC zasekávať pri hraní hier. Problém vyzerá asi tak, že hrám hru napr. Mass Effect, Duke Nukem (pri CS 1.6 to nerobí) cca 10 - 50 minút a PC sa zasekne a nereaguje spolu s klávesnicou. Hneď po reštarte, bez čakania, funguje bez problémov.
Čo som už skúšal:
- Napadlo ma, že je problém v CPU tak som naň dal novú pastu. Problém pretrval.
- V tom čase, keď sa začal zasekávať, sa mi stiahli kvantá updatov na Windows 7. Včera som ho teda preinštaloval. Včera večer som hral vyše 3 hodín bez problémov. Ale dnes sa to zase začalo zasekávať po 10 minútach hrania.
- Neinštaloval som žiadny nový HW, ktorý by to mohol spôsobovať. CPU som netaktoval a všetko má nastavené na pôvodných hodnotách. Chladič na CPU je od výrobcu.

Mám podozrenie, že to spôsobuje CPU. Vždy keď som PC po zaseknutí reštartoval tak CPU mal v biose 50 - 52°C (a to mám otvorenú skriňu a rovno na CPU fúka ventilátor, bez ktorého je teplota ešte o 15°C vyššia) čo je o cca 20 °C viac ako keď len surfujem po nete. Ale problém môže byť aj niekde inde, len ma nič iné nenapadá. Na obrázku nižšie sú teploty PC v kľude. Každá rada bude dobrá.

Obrázek
Martynoss
Nováček
Nováček

Re: Zamŕzanie PC

Příspěvek od Martynoss »

Ahoj, problém je v chipsetu, zamrzá jen ve chvíli když děláš něco náročného, přehřívá se chipset -> takovýto problém má MSI pořád, zkus si při hraní sáhnout okolo severního mostu, jiný problém tam nebude.
oihnoj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oihnoj »

Vieš, že by to mohlo byť ono. S tou doskou mám problémy už pár rokov. Dnes som skúsil nastaviť ventilátor priamo na dosku a hral som bez problémov. Tak sa asi začínam prikláňať k tomu, že problém bude v doske. Šlo by s tým niečo viac spraviť ako to moje riešenie s ventilátorom? Samozrejme okrem kúpi novej dosky, to sú už dnes archaické kusy.
Martynoss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martynoss »

Jestliže říkáš, že desku už pár roků máš, tak záruka už asi nebude, takže takhle nevím jestli se to dá uchladit protože já mám zkušenosti že ten chipset má 100°C a to je hodně, jako řeknu ti to takhle MSI teď vydalo novou desku ve spojení AMD a nVidia, kámoš si ji koupil a měl úplně stejný problém, já mu řikal ať si ji nekupuje, neposlechl a má to, taky mu to zamrzávalo ale jinak lepší koupit novou desku, další ventilátor už je to takové krkolomné, musel by jsi ve skříni opravdu zajistit perfektní cirkulaci vzduchu.
oihnoj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oihnoj »

Martynoss píše:další ventilátor už je to takové krkolomné
To máš recht, že je to krkolomné. Lebo ja som písal o takomto ventilátore. Týmto teraz chladím a dva fakt vedľa seba nedám. :lol:

Obrázek
Martynoss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martynoss »

tak to je brutální
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“