Mám problém so zamŕzaním PC zostavy, ktorú mám uvedenú v podpise. Používam Windows 7 Ultimate. 2-3 týždne dozadu sa začalo PC zasekávať pri hraní hier. Problém vyzerá asi tak, že hrám hru napr. Mass Effect, Duke Nukem (pri CS 1.6 to nerobí) cca 10 - 50 minút a PC sa zasekne a nereaguje spolu s klávesnicou. Hneď po reštarte, bez čakania, funguje bez problémov.
Čo som už skúšal:
- Napadlo ma, že je problém v CPU tak som naň dal novú pastu. Problém pretrval.
- V tom čase, keď sa začal zasekávať, sa mi stiahli kvantá updatov na Windows 7. Včera som ho teda preinštaloval. Včera večer som hral vyše 3 hodín bez problémov. Ale dnes sa to zase začalo zasekávať po 10 minútach hrania.
- Neinštaloval som žiadny nový HW, ktorý by to mohol spôsobovať. CPU som netaktoval a všetko má nastavené na pôvodných hodnotách. Chladič na CPU je od výrobcu.
Mám podozrenie, že to spôsobuje CPU. Vždy keď som PC po zaseknutí reštartoval tak CPU mal v biose 50 - 52°C (a to mám otvorenú skriňu a rovno na CPU fúka ventilátor, bez ktorého je teplota ešte o 15°C vyššia) čo je o cca 20 °C viac ako keď len surfujem po nete. Ale problém môže byť aj niekde inde, len ma nič iné nenapadá. Na obrázku nižšie sú teploty PC v kľude. Každá rada bude dobrá.