A ted, muj problem grafika (Nvidia GTS 360m) mi v systemu na plose kmita mezi nejnizsima a nejvyssima frekvencema i kdyz treba jen pohnu oknem, coz ve vysledku zkracuje vydrz notebooku na baterku, zbytecne se mi zahrejva sasi a pri brouzdani na netu to neni zrovna nejprijemnejsi mit ruku polozenou na teplim plastu, a nakonec se teoreticky zkracuje zivotnost samotnyho GPU kdyz se zbytecne zahrejva.
Ovladace mam nejnovejsi 275.33, dela to od ty doby co jsem si NB koupil, cekal sem ze to nejaky budouci ovladace opravej, ale zatim se tak nejak nestalo. Takle se mi dostane teplota GPU v systemu az na 75 stupnu. Pri hrani se teplota neprehoupne prez 90stupnu coz je sice moc ale tak nejak se tomu u herniho notebooku pocita. Ale uz jen kdyby se v 2D rezimu neprepinaly frekvence na "3D takty" (coz fakt nechapu k cemu by bylo v systemu potreba mit takovej vykon) tak by jsem na plose mel uz celkem uspokojivejch 60 stupnu nebo klidne i min.
Jinak vlastnim i stolni PC s Nvidia grafikou ktera at v systemu delam cokoliv ma porad jen zakladni default takty (frekvencema srovnatelny s grafikou v NB) a 3D se zapnou opravdu jen kdyz zapnu hru.
Prikladam grafy z Afterburneru mam ho jen kvuli monitoringu nikdy sem v tom NB nic neměnil a netaktoval je to jen pro ulehceni nalezeni reseni. Jestli jste to nekdo řešil nebo vite proč se tak dějě dejte mi vědet.
Jinak me klidne muzete odkazat i na nejaky forum kde se todle resi (klidne i anglicky).