Dobrý den.
Mám problém s velkou zátěží CPU, i když je počítač v klidu. Dělalo mi to i dříve se stejným HW. Myslel jsem, že je to virama, tak jsem reinstaloval PC, ale dělalo to pak i na čisté instalaci. Po asi 2 dnech to přestalo, a teď mi to začalo dělat znova
Předem bych chtěl říct, že jsem PC projel antivirem, antispywarem, pročistil registry a temp soubory. Drivery by měly být aktuální.
Konfigurace PC:
CPU: AMD Athlon X2 5400+ Black Edition
GPU: nVidia GeForce 9600 GT
RAM: 4GB
Win 7 64bit SP1
Procesor mi žere proces jménem Systémová přerušení (ang. Interruption Request), obvykle 20-30%, ale strašně to kolísá.
Projevuje se to hlavně audio a video lagem, ale pokud si spustím náročnou hru, tak se začne fakt brutálně sekat. (Není to starým CPU, protože si nemůžu ani přehrát film, aniž bych neměl video a audio lag.)
Tenhle problém se snažím vyřešit asi týden, a podle toho co jsem našel na internetu, za problémem stoji stejné IRQ číslo HW, ale ty jsem zkontroloval, a fyzické IRQ (1-15) jsou různé. Na vyšších IRQ (16+) by pak nemělo záležet, protože jsou virtuální (na jiných PC taktéž sdílené)
Někde jsem se také dočetl, že si mám změřit tzv DPC Lag, což prý způsobuje video a audio lag. Tento lag by měl být max 500 mikrosekund, ale mě to skáče až do 160000 mikrosekund.
Chtěl bych se hlavně zeptat, jestli se s tím už někdo nesetkal, protože fakt nevím co s tím mám dělat, a pokud je to HW problém ... měnit komponent po komponentu si nechávám v záloze na nejhorší časy
Windows 7 - Velká zátěž CPU (Systémová přerušení)
Moderátor: Loki5567
- czlukas
- Nováček

-
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Re: Windows 7 - Velká zátěž CPU (Systémová přerušení)
Nejdříve zkusme vyloučit software kolizi v systému -> udělejte clean boot:
http://support.microsoft.com/kb/929135
Zkuste, dejte vědět.
http://support.microsoft.com/kb/929135
Zkuste, dejte vědět.
- Lokomotiva
- Začátečník

Deska.
Taky jsem to kdysi hledala a problém zmizel, když jsem v BIOSu vypnula integrovanou síťovku.
Hurá - mám to - dám tam na PCI kartě síťovku a bude klid - jsem si myslela.
Jen jsem ji tam dala, začlo to znova.
Taky jsem to kdysi hledala a problém zmizel, když jsem v BIOSu vypnula integrovanou síťovku.
Hurá - mám to - dám tam na PCI kartě síťovku a bude klid - jsem si myslela.
Jen jsem ji tam dala, začlo to znova.
- czlukas
- Nováček

-
Clean Boot moc nepomohl.
Takže kdybych zkusil povypínat integrovanou síťovku, popřípadě i zvukovku na desce, a problém by zmizel, tak by to znamenalo, že je to deskou ?
Takže kdybych zkusil povypínat integrovanou síťovku, popřípadě i zvukovku na desce, a problém by zmizel, tak by to znamenalo, že je to deskou ?
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

S největší pravděpodobnosti asi ano. Pokud to nedělají nějaké ovladače.
Ještě bych se na to zkusil mrknout podrobněji třeba přes Proces Explorer.
Ještě bych se na to zkusil mrknout podrobněji třeba přes Proces Explorer.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
- czlukas
- Nováček

-
Vypnul jsem Audio, LAN a USB, s použitím PS2 myši zapl správce + DPC Latency Checker, a stále mi to lagovalo -> nevylučuje desku, ale nebude to tak lehké zjistit pokud to je deskou
(BTW když jsem použil USB klávesnici, tk mi to v Biosu robilo strašný bordel - klávsey nereagovaly, a když už ano, tak se zasekly do smyčky - jakobych furt držel šipku dolů, doprava, enter atd)
Takže zatím se přesunu na ten Proces Explorer, ale moc s ním neumím, takže nevím přesně co v něm mám hledat.
(BTW když jsem použil USB klávesnici, tk mi to v Biosu robilo strašný bordel - klávsey nereagovaly, a když už ano, tak se zasekly do smyčky - jakobych furt držel šipku dolů, doprava, enter atd)
Takže zatím se přesunu na ten Proces Explorer, ale moc s ním neumím, takže nevím přesně co v něm mám hledat.
- czlukas
- Nováček

-
Asi jsem na to přišel.
Počítač mi úplně odmítal najet, tak jsem odpojil disk, projel ho v druhém PC opravou a pro jistotu i rychlým skenem v HDTune a zatím to jede bez problémů...
Pokud se ukáže, že to i přesto bylo něčím jiným, tak zase napíšu, ale asi je po problému.
Počítač mi úplně odmítal najet, tak jsem odpojil disk, projel ho v druhém PC opravou a pro jistotu i rychlým skenem v HDTune a zatím to jede bez problémů...
Pokud se ukáže, že to i přesto bylo něčím jiným, tak zase napíšu, ale asi je po problému.