!!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- bfricho
- Nováček
-
Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
Prosiiiim o pomoc.... Kupil som si novy notebook Asus N73sv a k nemu aj disk vertex2 60GB. Disk som si vybral narychlo na zaklade rychlosti a jedneho testu. No ked som ho dal do notasu tak rychlosti boli 150read 49 write .... zapol som AHCI a citanie stuplo na 198read/49write. Skusal som vsetko mozne a nic mi nepomaha k tomu aby som docielil nejake pekne vysledky. disk chcem pouzivat samozrejme ako systemovy. tak to mam aj nastavene. Skusal som nainstalovat RST 9.6 ale nejde to pretoze nesplnam min poziadavky. .. aspon to pise system a myslim ze to pise koli chipsetu ktory je podporovany az v rst 10. Nevie mi niekdo poradit co s tym mam spravit ? podla vsetkeho by to mala byt klasicka verzia vertexu ... NIE MX ... ani na obale nikde neni napisane MX. snazim sa nainstalovata Win 7 ... skusal som drivery doplnit aj cez repair win a tam load driver ... nic ... nainstalovat som rst 10 a ziadna zmena ... pripadne ako si pozriem na akych driveroch bezi SDD ?
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty rychlosti jsi zjistil jak? A proc myslis, ze jsou spatne?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- bfricho
- Nováček
-
2 testovacimi programami na disky.... z pamati neviem ako sa volaju. A tie rychlosti sa ani zdaleka nepriblizuju pisanym a zapos je o polovicu pomalsi ako mam hdd. To podla mna neni ani trochu dobre.....
- wattar
- Nováček
-
Mozna blbej dotaz, ale kdyz bych koupil treba 120GB ADATA S511 (SATA III) z te nove rady, tak ten ssd disk bude mit taky problemy, kdyz pouziva radic SandForce 28xx? Anebo se BSOD problemy tykaji jen OCZ disku jako Vertex 3 apod.?
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
„Gratuluji“ ke koupi 25nm Vertexu 2 s polovičním počtem kanálů.
S511 je hloupost, protože člověk nikdy neví, zda bude A-Data poskytovat nový firmware. BSOD se týká všech SSD se starým firmwarem + některých modelů s výrobní vadou (Corsair Force 3).
S511 je hloupost, protože člověk nikdy neví, zda bude A-Data poskytovat nový firmware. BSOD se týká všech SSD se starým firmwarem + některých modelů s výrobní vadou (Corsair Force 3).
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- bfricho
- Nováček
-
takze nikto mi nevie povedat co s tym ?????
- Jája
- Čestný člen
A co myslíš že s tím jako pujde udělat? Je to jako koupit trabant a divit se že nejede 200km/h.
Když s ním nejsi spokojenej, tak se ho pokus vrátit. Pokud jsi kupoval přes web, máš na to právo do 14ti dní.
Když s ním nejsi spokojenej, tak se ho pokus vrátit. Pokud jsi kupoval přes web, máš na to právo do 14ti dní.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- bfricho
- Nováček
-
a ako sa presvedcim o tom ze mam 25nm ??? ... okrem rozeberanie samozrejme
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Čestný člen
Myslím že utilita od OCZ to rozpozná. Hledej, určitě to tady je zmíněno.bfricho píše:a ako sa presvedcim o tom ze mam 25nm ??? ... okrem rozeberanie samozrejme
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- RomanOn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no takze po cca tyzdni pouzivania mojho noveho SSD agility 3 pozorujem pokles zapisu cca o 15mb/s.
To je teda vazne super, mal som malo, mam este menej...Ale nechapem preco vysledky ATTO vyzeraju uplne v pohode?
To je teda vazne super, mal som malo, mam este menej...Ale nechapem preco vysledky ATTO vyzeraju uplne v pohode?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
RomanOn : na tvém místě bych to vrátil do obchodu kde jsi to koupil, dokud můžeš a vzal něco jiného.
- _marduk_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zatial slape ok? pretoze rozmyslam nad kupou a mam obavy o spolahlivosti sandforce radica.spajdr píše:Nějaké mé výsledky s Kingston HyperX 120GB
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- hit.man
- Začátečník
-
Mám dotaz, k čemu je dobrý "skript na odhlášení"? Měl bych to používat? Z jakýho důvodu?
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Skript na odhlášení z Windows je dobrý k tomu, že systém nic nedělá a „SSD se může soustředit“ samo na sebe a vykonávat trim.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- godlike
- Středně pokročilý
-
Honzo, nebudes prosimte testovat ten HyperX?
Mac...
- hit.man
- Začátečník
-
Mám SSD OCZ Vertex 2, když pc nechám v klidu, doufám že se ssd regeneruje, nebo mám používat ten patch?-HoNY- píše:Skript na odhlášení z Windows je dobrý k tomu, že systém nic nedělá a „SSD se může soustředit“ samo na sebe a vykonávat trim.
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl jsem se zeptat majitelů Kingston HyperX pokud máte na něm nějaké hry, můžete hrát bez problémů několik hodin? Jelikož mě se stává, že mi (zatím dvě) hry náhodně krachují na plochu. První co mě napadlo je to, že by voltáž na cpu nebo paměti nemusela být dostatečná, ovšem LinX ani memory test, co běžel přes dvě hodiny nic nenašel. Jediné, co mi teď běží během toho na pozadí je Microsoft Security Essentials a Webroot Spysweeper (zapnuto Gamer Mode). Zkusím dnes obojí odinstalovat a napíšu jestli to pomohlo.
- godlike
- Středně pokročilý
-
To spis bude nakej SandForce bug..
Mac...
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je to možné, našel jsem přes strejdu googla, že někomu to padalo do modré, řešilo se to s Kingstonem, ten na to odpověděl že nic podobného nahlášeno od nikoho zatím nemají.godlike píše:To spis bude nakej SandForce bug..
http://hardforum.com/showthread.php?t=1630173&page=3
Mě to zatím modrou nehodilo, pouze se hra sekne a skočí na plochu s tím že aplikace přestala odpovídat.