Dobrý den,
vlastním grafickou kartu
GeForce GTX 275 Gigabyte (OC) a mám s ní problémy především při zapínání počítače. Tento problém se objevil po měsíci používání, od té doby jsem nenašel řešení.. Nějak jsem to zkousnul a používal počítač i nadále přes tento problém.. (Nejspíše nebylo nejvhodnějším řešením =)
Zdroj vlastním Cooler Master Real Power 620W
Příznaky problémů:
Při zapínání počítače se občas po načítání windows loga má zobrazit plocha, jenže v tu chvíli mi obraz občas skočí do "power saving mode", jediná věc která se dá udělat je restart na tvrdo a doufat že příště obraz naskočí.
Občas se mi stane při přepínání dvou monitorů, že se na prostě hodí obraz do "power saving mode" a druhý, na kterém není plocha normálně běží, jindy třeba spadnou oba a podobně. Někdy to proběhne bez problému.
Tento problém je také hrozný při instalaci windowsu. Například v nějaké části je potřeba restart, a po něm obraz nenaskočí a já nemůžu pokračovat v instalaci jinak než prostě počítač restartovat a začít znovu. (takhle jsem u toho proseděl půlku dne, nainstalováno snad na po šesté..)
Občas se stane při instalaci nového driveru po takovém tom "probliknutí" obrazovky že se monitor hodí do "power saving mode", takže musím čekat odhadem na dokončení instalace a až poté restartovat PC, opět natvrdo.
Také se mi stává u hraní Starcraft 2, obraz najednou v nějaké fázi na 3 sekundy zmizí a zase se vrátí a v pravo v rohu se zobrazí "DVI-mode", jako kdybych právě zapl monitor.
Vše se odehrává naprosto náhodně, jednou počítač zapnu bez problémů a běží tak třeba 4 dny po sobě v klidu, jindy ho můžu restartovat (u prvního příznaku) třeba 4x a pořád nenaskočí..
Mé poznatky:
Počítač se při zapínání jakoby zapne na sekundu pak na další sekundu vypne a až poté začne startovat naplno (problém se zdrojem?).
Zkoušel jsem všelijaké možné kabely, porty, monitory, se všemi stejný výsledek.
Zkoušel jsem to samozřejmě řešit nejnovějšími drivery, to v ničem nepomohlo.
Jediné co jsem nezkoušel je změna biosu grafiky / test napájení a podobně, ale tohle by neměla být chyba zdroje, pokud se to stává prostě v těchto věcech, i když na náhodu.
Počítač plánuji prodat a toto je jediná chyba se kterou ho prostě neprodám, mě tato závada znepříjemňovala život hodně dlouho..