275GTX - problém s power saving mode (no signal) u LCD

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
shadye
Nováček
Nováček

275GTX - problém s power saving mode (no signal) u LCD

Příspěvek od shadye »

Dobrý den,
vlastním grafickou kartu GeForce GTX 275 Gigabyte (OC) a mám s ní problémy především při zapínání počítače. Tento problém se objevil po měsíci používání, od té doby jsem nenašel řešení.. Nějak jsem to zkousnul a používal počítač i nadále přes tento problém.. (Nejspíše nebylo nejvhodnějším řešením =)

Zdroj vlastním Cooler Master Real Power 620W

Příznaky problémů:

:!: Při zapínání počítače se občas po načítání windows loga má zobrazit plocha, jenže v tu chvíli mi obraz občas skočí do "power saving mode", jediná věc která se dá udělat je restart na tvrdo a doufat že příště obraz naskočí.

:!: Občas se mi stane při přepínání dvou monitorů, že se na prostě hodí obraz do "power saving mode" a druhý, na kterém není plocha normálně běží, jindy třeba spadnou oba a podobně. Někdy to proběhne bez problému.

:!: Tento problém je také hrozný při instalaci windowsu. Například v nějaké části je potřeba restart, a po něm obraz nenaskočí a já nemůžu pokračovat v instalaci jinak než prostě počítač restartovat a začít znovu. (takhle jsem u toho proseděl půlku dne, nainstalováno snad na po šesté..)

:!: Občas se stane při instalaci nového driveru po takovém tom "probliknutí" obrazovky že se monitor hodí do "power saving mode", takže musím čekat odhadem na dokončení instalace a až poté restartovat PC, opět natvrdo.

:!: Také se mi stává u hraní Starcraft 2, obraz najednou v nějaké fázi na 3 sekundy zmizí a zase se vrátí a v pravo v rohu se zobrazí "DVI-mode", jako kdybych právě zapl monitor.

Vše se odehrává naprosto náhodně, jednou počítač zapnu bez problémů a běží tak třeba 4 dny po sobě v klidu, jindy ho můžu restartovat (u prvního příznaku) třeba 4x a pořád nenaskočí..

Mé poznatky:

:x Počítač se při zapínání jakoby zapne na sekundu pak na další sekundu vypne a až poté začne startovat naplno (problém se zdrojem?).

:x Zkoušel jsem všelijaké možné kabely, porty, monitory, se všemi stejný výsledek.

:x Zkoušel jsem to samozřejmě řešit nejnovějšími drivery, to v ničem nepomohlo.

Jediné co jsem nezkoušel je změna biosu grafiky / test napájení a podobně, ale tohle by neměla být chyba zdroje, pokud se to stává prostě v těchto věcech, i když na náhodu.

:nervous: Počítač plánuji prodat a toto je jediná chyba se kterou ho prostě neprodám, mě tato závada znepříjemňovala život hodně dlouho..
Naposledy upravil(a) shadye dne čtv 8. zář 2011, 17:04, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: 275GTX - problém s no signal u LCD

Příspěvek od Hladis »

Tyhle zdroje byli dobre . Maji jeden nedostatek s cidlem teploty kdy nejdou zapnout pokud jsou zahrate a musi se pockat na zchlazeni. Jinak maji dobry design s rozelenymi vetvemi a nemeli by mit problem tu 275 uzivit. Zkusil bych posledni BIOS do zakladni desky a vyzkousel jinou grafarnu. Pokud se s jinou grafarnou podobnych parametru problem neprojevi ,je pravdepodobne problem v grafarne.
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Ok, teď trošku předběhnu - kdyby byl problém s grafikou (problém je že už jí určitě reklamovat nemůžu, později jsem jí taktoval, takže záruka by byla každopádně v čoudu), jak vyřešit prodej sestavy?

Nedokážu si představit hodnotu sestavy bez grafické karty nebo prodej na díly, nejspíše by jsem tam měl nějakou dokoupit popř. prodat s doporučením dokoupení určité grafiky?

Btw, jdu na ten bios desky.
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Našel jsem bios kde se opravuje tato chyba:

P5Q-E BIOS 2001
Fix system may get unstable under the "power saving mode" of EPU.

Obrazovka mi napíše nejprve "power saving mode" a ne NO-SIGNAL, má chyba - to může být ono! Prosím :D
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: 275GTX - problém s power saving mode (no signal) u LCD

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Co takhle zkusit to EPU napřed vypnout než začneš šachrovat s flashováním co....
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Pravda je že EPU jsem ani neinstaloval a nepoužívám ho. =/
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

mozna staci jeho pritomnost na desce,i kdyz ve windows neni,bios o nem vi(necekane) a tim padem muze zpusobovat problemy
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Problém je že flashovat bios neumím a bojím se že s tím udělám nějakou škodu. Mám stažený nejnovější bios a takovej malej .exe program se kterým se to má nějak flashovat. Disketovou mechaniku nemám, jak na to?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

muzes pres flashku,pripadne asus live update,ale nikdy jsem to nedelal
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Já jednou kdysi ale nepamatuju si ani krok. Co vím tak mám v biosu nějakej updater, zkusím to nějak ošéfíkovat, tak kdyby jste mě tu náhodou tak rok neviděli, víte proč.. :)
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Musím konstatovat že se mi povedlo aktualizovat BIOS základní desky pomocí mobilního telefonu jakožto velkokapacitního zařízení :D .

Bohužel jsem se ale do windows dostal až na pátý tvrdý restart kvůli power saving mode na monitoru, tzn. s problémem jsme zatím ani nehli :|
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Prejdi k bodu B. Zkus jinou grafarnu pokud mas. V BIOSu sis s nicim nehral ?
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Bios jsem nechal být, vyznám se jen v základních věcech kolem taktování, ale na různé speciální funkce radši nesahám.

Budu si muset nějakou sehnat, momentálně tuším doma žádnou nenajdu, všichni tu notebookujou. Pokud je problém s grafikou - což vidím na 95% tak opravdu nevím jak ten PC prodám.. :x
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud to chces prodat jako celek a grafarna je vadna tak si musis sehnat novou nebo to prodat na dily. Kazdopadne vyzkouseni jine grafarny da jistotu kde je problem.
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Určitě to otestuju a pokud to bude grafikou, tak vadnou prodám zvlášť s upozorněním o jakou závadu se jedná a s rozumnou slevou.

Co se PC týče, koupil by jsem tam GTX460SE nebo AMD6850 - výkonově odpovídající GTX 275 a cenově kolem 3200-3500,- nebo GTX550Ti za cca 2800,- a sestavu poté prodal.
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Dnes jsem zkusil zapojit grafiku jen s jedním PCI-e 6pin konektorem a běží naprosto stejně (i přetaktovaná v zátěži) jako když je zapojena s oběma dvěma.. Je to normální, jelikož mi kdysi PC nešel jen s jedním zapojeným konektorem pustit?! :shock:

Jinak, kartu jsem zapojil do jiné sestavy (stavěl jsem někomu pc) a tam jsem tento problém nezaznamenal ani jednou z 15 restartů, ihned jakmile jsem to napojil do svého, stalo se to znovu.. Už si fakt nevím rady.. A to jsem zkoušel i změnit kabely typu redukce přez 2 molex do PCI-e a podob..

Btw zdroj v tom novém byl seasonic bronze 500w
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Kdyz nezvladnes ani aktualizovat BIOS (coz je zaklad nez zacnes resit neco dalsiho), tak to se pak tezko radi. Odnes PC do nejakyho servisu, tam si s tim poradi
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
666terrorist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 666terrorist »

něco podbnýho řešil kdysi kámoš-opakovaný restarty a nenajetí signálu grafiky/LCD. Problém měl v desce. Což je zřejmě horší varianta, než vadná karta.
AMDIIX6 1090T (4GHz-1,46V 2,8GHz NB), Kingsto n HyperX Blu 8GB, Asus M5A99X EVO 990X,MSI 660GTX,systém-SSD Crucial m4-64GB, Data-SEAGATE Barracuda 7200.11 1TB SATA II,WESTERN DIGITAL C.G. 2TB SATA III+ 1,5TB ext. HDD, ZDROJ CORSAIR TX650W, Chladič Noctua NH-U12P,
LCD Dell UltraSharp 2209WA E-IPS
shadye
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadye »

Baneshee: Bios jsem aktualizoval viz předchozí thread.

666terrorist: Jenže s HD6850 kterou jsem testil se mi tenhle problém neobjevil (mohla být ale náhoda že se to zrovna při těchto restartech nestalo, ale většinou to bejvá co 3tí restart pravidlem..)
Naposledy upravil(a) Krteq dne pát 21. říj 2011, 10:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“