!!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- _marduk_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
nebude to aj kombinaciou urcita cipova + hyperx disk?
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No nakonec jsem přidal voltáž na paměti a čipsetu a je klid, zajímavé je že ale pokud jsem pouštěl test na cpu a paměti, tak žáden problém, ale pak jsem nechal 3d mark 11 běžet dokola a do pár minut to spadlo, teď už to jede dvě hodiny
- _marduk_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
rozmyslam, ze to risknem a pojdem do hypex ked mam amd cipset
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- Hladis
- Moderátor
Pred nainstalovanim Hyper X jsi mel vse stejne nastavene nebo to zaclo padat az s nim ? Pokud jsi to mel pred tim stejne ,tak Hyper X asi vytezuje chipset vice nebo byla chyba v nedostatecnym napajeni pameti.spajdr píše:No nakonec jsem přidal voltáž na paměti a čipsetu a je klid, zajímavé je že ale pokud jsem pouštěl test na cpu a paměti, tak žáden problém, ale pak jsem nechal 3d mark 11 běžet dokola a do pár minut to spadlo, teď už to jede dvě hodiny
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
@spajdr Máš vypnutý EIST apod? Na problém se stabilitou u desek Asus si stěžoval Anand. Co verze ovladačů?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem začal taktovat procesor v době kdy jsem si pořizoval i Hyper X, pak jsem dával update biosu na desku no a celé se to nějak sešlo, že jsem úplně zapomněl znova nastavit některé hodnoty v biosu z auto na manuální hodnoty, hlavní je že hry už nepadají, ani nic jiného.Hladis píše:Pred nainstalovanim Hyper X jsi mel vse stejne nastavene nebo to zaclo padat az s nim ? Pokud jsi to mel pred tim stejne ,tak Hyper X asi vytezuje chipset vice nebo byla chyba v nedostatecnym napajeni pameti.spajdr píše:No nakonec jsem přidal voltáž na paměti a čipsetu a je klid, zajímavé je že ale pokud jsem pouštěl test na cpu a paměti, tak žáden problém, ale pak jsem nechal 3d mark 11 běžet dokola a do pár minut to spadlo, teď už to jede dvě hodiny
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip, o tom problému s EIST jsem nevěděl, vypnuto.-HoNY- píše:@spajdr Máš vypnutý EIST apod? Na problém se stabilitou u desek Asus si stěžoval Anand. Co verze ovladačů?
Verzi Intel Rapid Storage Technology mám 10.6.0.1002.
- Hladis
- Moderátor
Ok takze Hyper X se dal da doporucovat jako jeden z mala s SF co funguje jak ma
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Hmm tak přátelé není to dobré, dnes to začalo zase padat, a navíc když jsem hrál Rift tak mi hra ohlásila že byl problém se zápisem nějakých temporary dat a že mám skontrolovat konzistenci souborů od instalace hry.
Hraju RIFT už nějaký čas a kromě toho že hra nikdy náhodně nepadala na plochu, tak tuto hlášku jsem ještě s OCZ Vertex 1 v RAID0 nikdy neviděl, vypnul jsem zatím write cache u disku a uvidíme, na vrácení zboží už je pozdě, je to více jak dva týdny
Hraju RIFT už nějaký čas a kromě toho že hra nikdy náhodně nepadala na plochu, tak tuto hlášku jsem ještě s OCZ Vertex 1 v RAID0 nikdy neviděl, vypnul jsem zatím write cache u disku a uvidíme, na vrácení zboží už je pozdě, je to více jak dva týdny
- Hladis
- Moderátor
Zkus se zeptat HONYho po SZ. Preci jen ma to nastudovany a mozna ma nejaky triky v rukavu. Kdyztak zkusit v SATA 3 .
- _marduk_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak vidim, ze radsej stavka na istotu v podobe kingston V+ 100 alebo intel 320
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak kingston podpora doporučila akorát tři věci zatím
Mít SATA mód nastavený na AHCI (což už jsem měl)
Mít zapojený SDD na Intel 6Gbit SATA portu, chtěli se ujistit že ho nemám zapojený na Marvel SATA portu (na Intelu to mám od začátku).
A poslední rada vyměnit SATA kábel, což jsem udělal až teď, takže zapnul jsem Write Caching a uvidíme.
Mít SATA mód nastavený na AHCI (což už jsem měl)
Mít zapojený SDD na Intel 6Gbit SATA portu, chtěli se ujistit že ho nemám zapojený na Marvel SATA portu (na Intelu to mám od začátku).
A poslední rada vyměnit SATA kábel, což jsem udělal až teď, takže zapnul jsem Write Caching a uvidíme.
- Lada-1
- Začátečník
-
mozna je to blbost, ale nemuze delat problem ze tam jsou dva ruzne SSD a neco se tam tudiz muze mydlit?
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Možné je vše, ale zatím to dnes ani jednou nespadlo, ale to chce tak týden na to, abych si byl jistý že je klid.
Pokud to začne zase haprovat, tak mám napsat na kingston support.
Pokud to začne zase haprovat, tak mám napsat na kingston support.
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Takže Write Caching jsem vypnul a stejně to nepomohlo.
Nicméně pod tím softwarem od Intelu to stejně hlásí že to je zapnuto.
Jsem si jistý že to dřív, aspoň u OCZ disku šlo vypnout, ale tady to nejde.
Podpora mi napsala že chtějí sériové číslo disku a že mi pošlou nový kus,
tak nějak ale pochybuju že nový kus to pořeší, takže jsem napsal do alfy,
co jsem zjistil a co mi radí, vyměnil bych to za úplně jinou značku, ale s tím
jejich výběrem disků co tam mají se moc čachrovat nedá, jsem tak
trochu v pasti.
Nicméně pod tím softwarem od Intelu to stejně hlásí že to je zapnuto.
Jsem si jistý že to dřív, aspoň u OCZ disku šlo vypnout, ale tady to nejde.
Podpora mi napsala že chtějí sériové číslo disku a že mi pošlou nový kus,
tak nějak ale pochybuju že nový kus to pořeší, takže jsem napsal do alfy,
co jsem zjistil a co mi radí, vyměnil bych to za úplně jinou značku, ale s tím
jejich výběrem disků co tam mají se moc čachrovat nedá, jsem tak
trochu v pasti.
- godlike
- Středně pokročilý
-
Jop.Proste SF pakarna, fakt at jdou doprdele Ja si pockam na podzim, kdy ma vyjit 710 rada od Intelu. A nebo ten Crucial...
Mac...
- Wiruz
- Pokročilý
teda to je opruz... s dalsim favoritem se koukam muzu rozloucit... chjo
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- Hladis
- Moderátor
Pozor ,stale jsou tu uzivatele kterym Hyper X funguje normalne. Jedna se pravdepodobne o vadny kus nebo o nekompatibilitu s ASUSem coz tu naznacoval HONY. Ale samo je lepsi se pripadnym problemum vyhnout.
- godlike
- Středně pokročilý
-
Ja zase nekde cetl, ze kombinaci Hyper+deska GB nefacha S3 spanek.Coz pouzivam furt.,Jasne, rikate, dyk start je hned.Ale mam porad pusteny nektery aplikace a tuknutim to hned probudim, neco udelam a za chvili zase uspim.Me to takhle bavi.Nefunkcni S3 bych nechtel mit..
Mac...
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Hmm v Alfě se prodalo 14 kusů těch 120GB modelů a zatím žádná reklamace.
Ten vadný kousek se mi taky nezdá, to by snad ten crystalinfodisk něco ukázal.
Nemáte nápad co udělat, aby se případná chyba z diskem projevila na 100 procent v případě že s tím půjdu na reklamaci?
Ten vadný kousek se mi taky nezdá, to by snad ten crystalinfodisk něco ukázal.
Nemáte nápad co udělat, aby se případná chyba z diskem projevila na 100 procent v případě že s tím půjdu na reklamaci?