No a z části taky uživatele NVIDIA karet, které mírně vyhrávají nad AMD co se trhání týče
(v případě hlavně pokud AMD uživatel má dvě karty, při třech GPU se situace pro AMD zlepšila).
http://www.tomshardware.co.uk/radeon-ge ... 32256.html
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Micro-Stuttering dneska není prakticky znát ani trénovaným okemizerS18 píše:Pěkný to test. Jakožto vždy na TomHW.
Je dobré, že jedna Single karta utáhne prakticky všechny hry. Samozřejmě více monitorů, vyšší rozlišení, už žádá své, ale s tím by měl uživatel počítat, že to nebude ono, když se něco "lepí"

Micro-Stuttering dneska není prakticky znát ani trénovaným okem[/quote]damib píše:....

2 různý karty nevadí.sam_217 píše:Zdravim, mám takový problém, pořídil jsem GTX470 do SLI a microstuterring normálně v normálnim rozlišení není nikde, nebo aspoň není znát, ale problém mám při Crysis v Downsamplingu.
Když zapnu crysis v rozlišení v 3840x2400 či 3360x2100 tak mám sice asi 30FPS, ale hra se strašně trhá, že se v podstatě nedá hrát a je tam obrovskej inputlag. Další divnost je že při rozlišení 5040x3150 hra padá a přestává pracovat, resp mi padaj obě karty resetuje se jejich tovární nastavení (OC nemám, akorát jedna z těch karet je továrně přetaktovaná na 700mhz, takže jsem jí podtaktoval na úroveň druhé referenční karty a při pádu hry v tom rozlišení se karta resetuje z5 na 700mhz...).
Díky za případné rady, jestli je o tom jinde správnější topic, tak mě omluvte, nenašel jsem nějaký rozumný topic zabývající se problematikou Multi GPU řešení...

No např v crysis 2 se hratelnost zvýšila opravdu dvojnásobně, rozdíl 40fps vs 70 je docela markantní, hlavně díky input lagu, která při nižších FPS má.DOC_ZENITH píše:Máš sice 2x tolik FPS ale 2x takovou hratelnost rozhodně ne. 30FPS v CF/SLI přirovnávám plynulostí k tak 20 jedné karty.

Jestliže ti to hodilo tuhle hlášku tak ti došla i systémová RAM heh.... a přetekl i swap pokud je zapnutej. Prostě to nedělej, nemáš na to paměť. A v SLI se paměť samozřejmě nesčítá, tohle jsou naprosto základní znalosti. Paměti máš pouze tolik kolik má jedna karta. Tudiž stále 1280MB.sam_217 píše:Aha, díky za informaci. Už dřív jsem ale četl, žze jsou i jiné způsoby jak AFR rendering, nevim v jaký souvislosti to asi bylo, jestli článek o Lucid Hydra, zkusim tem článek z EHW ještě najít a osvěžit si paměť, napadlo mě, jestli by si s tim nešlo pohrát...
To vyčerpání Vram způsobí reset karty? ceková paměť v SLI je 2,5GB a měl jsem za to, že pokud vram dojde, další paměť si karta bere z RAM. Taky se mi stane, že windows hodí hlášku "ukončete paměti na pozadí a uvolněte operační paměť aby jste zabránili ztrátě dat" pak kouknu na vytížení RAM asi přes 5GB...
k tomuNo např v crysis 2 se hratelnost zvýšila opravdu dvojnásobně, rozdíl 40fps vs 70 je docela markantní, hlavně díky input lagu, která při nižších FPS má.DOC_ZENITH píše:Máš sice 2x tolik FPS ale 2x takovou hratelnost rozhodně ne. 30FPS v CF/SLI přirovnávám plynulostí k tak 20 jedné karty.

Proč ale musí mít k obsahu fb a textur přístup obě karty? Aby každá věděla co počítá na scéně a k tomu musí mít přístup i ktý části, kterou nepočítá, aby věděla, co počítá ta druhá karta? Mimochodem, to PEG je co? o co se snažila ati se sideportem sem nepochopil, píše se o tom jako zvýšení propustnosti mezi oběma jádrama a prej od toho upustili z toho důvodu, že zlepšení jejich ovladačů ten problém vyřešilo a tim pádem byl side port absolutně nepotřebnej a proto ho nedali do HD5800.DOC_ZENITH píše:Ne, protože obsah framebufferu a textur musí mít vždy k dispozici obě dvě karty. Tudiž obsah VRAM je vždy stejný v obouch kartách a sčítat se nemůže. U 3DFX šlo sčítat framebuffery, ale to byla opět jiná technologie hlavně na to čipy byly HW připravené. Čipy co dnes vydává NV a ATI na žádné multiGPU po HW stránce připraveny nejsou. AFR je čistě sW řešení a můstly na klartách jsou aby se snímky neposílaly přes PEG (to lze také) ale přímo tudy. O cosi se ATI snažila u RV770 se sideportem, ale ten nakonec z pro mne neznámých důvodů zůstal nevyužit a budoucí čipy jej již nemají.
To je celkem snadno objasnitelnýDOC_ZENITH píše:A moc nechápu tvé problémy s Crysis 2. Jáý jsem crysis 2 dohrál když vyšel na jedné GTX480, klasika 1920x1080 AF16x AA4x vše max a bylo vždy dost FPS a nikdy žádnej lůag na ovládání, to můžu říct na jistotu protože jsem na to extrémě alergickej a lag cejtit sna každy druhym LCD, a MS cejtim na každám dnešním MultiGPU tak moc že z too během pár minut šílim. A fakt jsem tam problém neměl. Nemáš náhodou zaplej Vsync? Dej forced off u všech aplikací.

Naopak, podle toho co píšeš si myslim, že sem to pochopil docela přesně co se hlavně AFR týče, každej snímek je jinak náročnej a zabere tý kartě různě času a to způsobuje nepravidelnost vykreslování snímků, v případě 2 karet se ta nepravidelnost ještě z dvojnásobí, protože ty karty prostě pracujou každá samostatně, ohledně toho dotazu framebuffrů, to jsem myslel právě v případě SFR nebo 3Dfx, psal jsi, že k obsahu fb musí mít přístup obě 2 karty, a co ji brání v tom, teda v případě SFR, aby ten přístup neměly, když by se obsah framebufferů obou karet sečetl? Proto jsem to teda chápal z tvý reakce, že obě karty musej mít nabufferovanej každej snímek pro sebe celej, ikdyž ho pak vyrenderuje půlku a druhou udělá druhá karta, tak se ptám, proč má ta jedna karta v bufferu i data, který nespočítá...DOC_ZENITH píše:A co se paměti týče, pochopil jsi to špatně. Karty právě nemaj přístup do vlastních framebufferů. To právě měly karty co multiGPU používaly HW cestou. Současné karty ATI a NV pužívaj AFR a vůbec se jedna o druhou nestará. Proto musí mít každá v paměti to samé, protože renderujou jednu hru a niak nemohou spolupracovat na jednom snímku, každá si dělá svoje. Jedna sudeé druhá liché. A právě to jak si každá dělá svoje způsobuje MS, protože se z nich snímky sypou v různejch časovejch intervalech a není to niak sesynchronizované.
Proč...sice to žere výkon, ale graficky to tu hru posouvá dopředu, takže naopak doporučuju vyzkoušet, nainstalovat, textury ti nesežerou nic a DX11 patch naopak navíc přidává možnosti nastavení, takže si to pak klidně můžeš v nastavení vypnout a jet si klidně dál DX9 a Extreme nastavení s pouze vylepšenýma texturama, jestli si občas zapneš DX11 a ULTRA nastavení je jen na tobě, to ti ten patch nebere, mimo to, že crysis 2 trpí input lagem při nízkých FPS i bez DX11 patche.DOC_ZENITH píše:Hmm no, tak díky za info, ten patch si tam teda instalovat nebudu ehm.