!!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
spartan67
Nováček
Nováček

Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy

Příspěvek od spartan67 »

DSC00513.JPG
Zdravim,prosim vas jako odborniky v tomto tematu,zda by jste mi nevyjadrili nazor na OCZ Agility 3,ktere jsem dal do sveho pocitace a testuji rychlost,zatim se rozhoduji zda si ho necham,za vase rady vam budu moc vdecny,jen dodavam ze ssd jsem umistil do notase misto puvodniho hdd a spustil jsem cistou instalaci windows7 home premium,vse probehlo bez vad,nic nepada,system se zda svizny,start windows od stlaceni hl.vypinace po najeti komplet plochy trva 20 sekund,vypnuti systemu 10 sekund.Jen kopirovani pres usb 3,0 jsem predpokladal s vyssi rychlosti,z ext.hdd verbatime 1Tb 3,0 kopiruji soubor10Gb rychlosti cca 130Mb/s.Dodavam info o pc:SONY VAIO VPCF13Z1E/B-Intel Core i7 740QM, 16.4" 1920x1080, RAM 8GB, NVIDIA GeForce GT425M 1GB,SSD 2.5", SATA III, MLC, TRIM, SandForce.Dekuji predem za reakce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SONY VAIO VPCF13Z1E/B-Intel Core i7 740QM, 16.4" 1920x1080, RAM 8GB, NVIDIA GeForce GT425M 1GB,SSD Samsung 840 Evo 250Gb.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Muj nazor na ten disk je ze je to odpad. Dal nevim co k tomu rici :D Uvidis po delsi dobe a zaplneni disku co to zacne vyvadet.
spartan67
Nováček
Nováček

Příspěvek od spartan67 »

Hladis píše:Muj nazor na ten disk je ze je to odpad. Dal nevim co k tomu rici :D Uvidis po delsi dobe a zaplneni disku co to zacne vyvadet.
Dik za nazor,tu zkusenost mas osobne nebo je to z nejakeho fora?Zaplnovat disk urcite nebudu,vsechny potrebne programy mam nainstalovane a soubory mam na exteru,takze zrejme mi hrozi pouze problem s opotrebenim?Je nekvalitni?Ty hodnoty jsou podprumerne nebo naopak?Jsem v tomto uplne jelito,jak jsem jiz napsal system je mnohem sviznejsi ale rad bych vyuzil potencial pc i ssd naplno...nejedna se mi o velikost ssd,spise o ten potencialni a maximalni zdvih vykonu pc...
SONY VAIO VPCF13Z1E/B-Intel Core i7 740QM, 16.4" 1920x1080, RAM 8GB, NVIDIA GeForce GT425M 1GB,SSD Samsung 840 Evo 250Gb.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No rekneme ze primou zkusenost jsem si s nim odpustil ,ale na reklamacnim je jich nezdrave moc a na forech taky zrovna variny nesbira. Zkus zabrouzdat hloubeji a najdes velke mnozstvi informaci.

Jinak ty tvoje vysledky jsou imho hodne spatny.
spartan67
Nováček
Nováček

Příspěvek od spartan67 »

Jeste jsem si vsimnul ze mnoha mereni maji v nadpisu vlevo ahci a ja mam iaStor,kazdopadne moznost ahci stejne v bootu nemam,takze bych ji musel zrejme nastavit pri reinstalaci(coz doufam pujde),nejsem si ale jist zda to vykon skutecne zvysi,pokud ano udelam to,ahci je zalezitost pc nebo operacniho systemu?(omlouvam se za pitome otazky)ale cetl jsem ze to lidi meni v bootu ale ja to tam fakt nemam...
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

spartan67 píše:Jen kopirovani pres usb 3,0 jsem predpokladal s vyssi rychlosti,z ext.hdd verbatime 1Tb 3,0 kopiruji soubor10Gb rychlosti cca 130Mb/s.
A jak rychle bys to chtěl kopírovat? 500MB/s? Externí HDD, ani řadič tolik nedají, a koneckonců to nedá ani to SSD. ;-)
iaStor je intelácký AHCI driver.
xtonda
Nováček
Nováček

Příspěvek od xtonda »

Co si myslíte novince OCZ Nocti mSATA SSD, chtěl bych mSATA SSD do Lenovo X220. Zatím stále preferuji Intel 310, ale Nocti je větší, má o něco lepší cenu za GB a i udávané rychlosti jsou lepší.

http://www.ocztechnology.com/ocz-nocti-msata-ssd.html

Z různých info na webu mám ale dojem, že SandForce radši nebrat a v podání OCZ už vůbec ne.
Naposledy upravil(a) xtonda dne úte 4. říj 2011, 13:48, celkem upraveno 1 x.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

No jeste je zajimavou volbou Samsung 470 128GB.Apple ho cpe do macbooku, tak je asi spolehlivej.Samsung ma svuj vlastni radic a chipy, kdyz je defakto vyrabi.Za 4200+- Kc to celkem jde...
http://www.alza.cz/samsung-ssd470-128gb ... 254750.htm
Mac...
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Do X220 se vejde jen 7mm HDD nebo SSD do mSATA, takze tam bez uprav toho Samsunga nenarve.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
xtonda
Nováček
Nováček

Příspěvek od xtonda »

To s tím Samsungem 470 bylo na mě? Já potřebuji mSATA SSD do mPCIe slotu, něco jako toto: http://www.alza.cz/intel-310-80gb-ssd-s ... 223885.htm

Jediné alternativy co jsem našel je Renice X3, ale ten je o dost dražší (a taky je to SandForce) a pak právě OCZ Nocti, ale to je novinka a SandForce + OCZ vzbuzuje pochybnosti.

Asi vezmu ten Intel, i když nemá nejlepší papírové hodnoty.
Naposledy upravil(a) xtonda dne úte 4. říj 2011, 14:01, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

oneill_sx1 píše:
spartan67 píše:Jen kopirovani pres usb 3,0 jsem predpokladal s vyssi rychlosti,z ext.hdd verbatime 1Tb 3,0 kopiruji soubor10Gb rychlosti cca 130Mb/s.
A jak rychle bys to chtěl kopírovat? 500MB/s? Externí HDD, ani řadič tolik nedají, a koneckonců to nedá ani to SSD. ;-)
iaStor je intelácký AHCI driver.
Ono hlavne se podivejte na ty rychlosti. 48,54MB/s u zapisu je horsi nez u klasickeho Raptora. 4K cteni je pouhych 9,81MB/s. Ten disk je proste odpad a bude hur.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jak to tu tak ctu, tak sem celkem rad ze sem si ten Agility 3 (a jemu podbny) rozmyslel :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Uvažoval jsem o Patriotu Pyro 120GB a dneska jsem narazil na nějak podezřele levný Corsair Force 3 120GB a po přečtení pár zkušeností jsem narazil až na toto téma. Dá se tedy vůbec počítat s tím, že nějaký disk s Sandforce řadičem bude spolehlivý? Například ten Pyro v recenzích vypadal dobře. Nechtěl bych být za své peníze betatester nějaké firmy.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Aaaaa dalsi pan na holeni. :mrgreen: Tak sup do nej.Je prece vyhodnej ne? :) Kolem 4200 bych ti poradil Crucial nebo Samsung 470.Jinak asi nic.Cela Intel rada 510 a 320 me prijde hodne predrazena.Tak o 1000Kc minimalne...
Mac...
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

O Crucialu vím, ale papírově je slabší i když v testech dopadá dobře. Asi počkám až se situace uklidní a budou na trhu disky, které dají v pohodě a hlavně reálně 500-400 read a min 300 write. Hlavně za cenovku těch, které jsou momentálně problémové.
spartan67
Nováček
Nováček

Příspěvek od spartan67 »

Tak jsem se po zrale uvaze rozhodl,zitra jdu pro SAMSUNG SSD470 64GB a ocz agility3 vracim,uvidim co prinese,snad je to dobra volba...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Lidi vykaslete se na papirovy hodnoty. Proctete si forum peclive a pak vybirejte. Recenze berte jen jako orientacni a berte ze recenze neukaze vsechno. Ano jsou SSD ktere trhaji asfalt ,ale k cemu to je kdyz jejich vykon po tydnu degeneruje a jeste vam hazi kazdy den BSOD aby nebyla nuda.
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Tak mi to přeci jenom nedalo a zvažuji 2xCrucial v RAID0.

Obrázek

Dle tohoto threadu je potom výkon doslova ďábelský. Navíc jsem se tam i mimojiné dočetl, že nový firmware 0009 zvyšuje výkon až o 20%, takže čtení bez RAIDU dosahuje 500MB/s a v RAIDU0 si to dokážete dopočítat. Jediná a asi i velká nevýhoda, že na RAIDU nejde TRIM. Prý je ale GC dostatečný a disk ani po delší době nemění výkon. Za risk to možná stojí :roll:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak to je volovina jelikoz Crucial M4 ma garbage collection neefektivni a dost pomaly tudiz k degradaci dochazi a bez TRIMu bych to neprovozoval.
Ugh. This graph looks a lot like what we saw with the C300. Without TRIM the m4 can degrade to a very, very low performance state. Windows 7's Resource Monitor even reported instantaneous write speeds as low as 2MB/s
Dal ty hodnoty jsou spis ke kochani a budou mit vliv jen v promile aplikaci a jsou z nejvysiho modelu s plnym poctem kanalu.
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Ok, takže Crucial M4 128GB + firmware 0009... Nic lepšího se asi v tomto roce už neobjeví co?
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“