co je to časování u RAM paměti

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
thopter
Nováček
Nováček

co je to časování u RAM paměti

Příspěvek od thopter »

zdravim, jsem tu chvíli a podobných dotazů mám hodně a tak nevím kde se na ně ptát něž tady ( doufám že taková otázka tu ještě nebyla - nic jsem totiž podobného nenašel ).

Jednoduše co je to časování u RAM paměti ? je lepší 9-9-9-24 nebo 9-10-9-27 nebo 8-8-8-24 nejde mi o to jaký je z těchto 3 lepší ale vysvětlení jak v budoucnu poznám které časování je lepší....

P.S. - neznáte nějaký ČASOPIS či WEB který tyhle věci a tomu podobné podrobně vysvětluje ? ( např - jaký je rozdíl zdroje mezi gold,bronze,a nic / kam se zapojuje větrák / kolik se jich vejde na základní desku atd atd... )

díky za váš čas
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: co je to časování u RAM paměti

Příspěvek od X-COM »

časování http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=2
časování má prakticky nulový vliv na výkon počítače, tak nemá smysl ho řešit.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

@thopter www.google.cz představ si, že tam najdeš vše! ;)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
thopter
Nováček
Nováček

Příspěvek od thopter »

díky, ale jiné lidi mi zase říkají že u RAM paměti hlavně závisí na časování, tak komu mám věřit ale článek si přečtu. Jo a když něco hledám tak samozřejmě hledám na googlu nemusíš ze mě dělat debila ale ne vždy to najde co chci, většinou vůbec ( to mám zadat do googlu např. - "co je lepší zdroj s gold,bronze nebo nic" to asi ne, že ano )

Jinak, děkuji
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

nechci s tebe dělat něco co jistě nejsi ;) a co se týče googlu stačí dobře formulovat otázky...
jinak nebylo by na škodu si kupovat časopisy o HW a td pokud teda myslíš, že ti to k něčemu bude ono vědět neznamená umět :)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
thopter
Nováček
Nováček

Příspěvek od thopter »

ano, vím, formulovat otázky je někdy těžší než se zdá. o ohledně časopisu o HW - rád bych o nějakém věděl ( nezajímají mě recenze produktů = Computer ) ale podle mě, znát znamená umět ale na druhou stranu jak u čeho ( ale to nemá cenu tu rozebírat ).
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ve vetsine sekci tu na foru jsou FAQy, staci si pocist a na to co neni dostatecne vysvetleno je tu pct mag a nebo trebas wiki, google apod.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“