Sepíšu nějaké své první dojmy, ale berte s rezervou, protože nemám srovnání s žádným modernějším smartphonem, ani s jiným mobilním OS, kromě Windows Mobile.
Původně vyšel s Androidem 2.1, já jsem kopoval u Vodafonu a dostal jsem ho už s verzí 2.2, takže zatím nemám potřebu nahrávat nic jiného. Kdo se v tom ještě trochu orientuje, tak fotomodul byl BAYER s červenou čočkou (další verze je SOC se zelenou, BAYER by měl dělat kvalitnější fotky trochu a po nahrání nějakého neoficiálního FW by snad měla být i možnost nahrávat video v 720p, nevím, zatím jsem to neřešil, kromě zjištění té verze).
Co se mi opravdu líbí jsou rozměry, držel jsem v ruce SG2, HTC Desire S a možná pár dalších a Defy má rozhodně sympatické rozměry, neplýtvá se tu místem kvůli spodním tlačítkům. Display 3.7" mi přijde tak akorát při tom rozlišení, "čtyřka" už by na mě byla asi moc velká, tohle je hezky do ruky a jednou rukou se to dá celkem v pohodě i ovládat. Na vzhled jsem nikdy moc nekoukal, ale Defy se mi líbí, není to nic výstředního. Ačkoliv by měl být telefon odolnější, tak jsem si pořídil fólii i pouzdro, jistota je jistota. I s pouzdrem to v kapse není moc znát.
Výdrž zatím moc komentovat nebudu, po prvním nabití to do cca 50 % jelo v poho (cca necelý den, kdy jsem si s tím dost hrál) a pak se najednou dost rychle vybil, možná si to musí sednout, teď jsem po více než 24 hodinách na 78 % s tím, že jsem toho moc nedělal, nějaký ten internet a chvíle zkoumání co to umí.
Foťák průměrnej, určitě lepší než v TD2, na momentky to stačí.
Android mi zatím docela sedl, trochu jsem se bál marketplacu, ale teď ho naopak vidím jako přednost, v podstatě na cokoliv si vzpomenu, na to tam najdu nějakou aplikaci, her taky plno, ani jsem ještě neměl čas to moc procházet. Rychlost telefonu je parádní, s předchozími WM na TD2 se to nedá srovnávat.
Kdyby měl někdo nějaký dotaz, tak se klidně ptejte, ale já myslím, že už asi neobjevím nic nového, co někdo nepopsal předtím