desky LGA2011-obecne info a newsky

Patice LGA 1150, 1151, 1155, 1156 a 1167, 1200, 1366, 2011 a 2066 pro Intel Celeron, Pentium, Core i3, i5, i7, i9 a z nich odvozené Xeony.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: desky LGA2011-obecne info a newsky

Příspěvek od BudyCZ »

Nástupce legendy je odhalen.
Evga má připravenou novou Classified edici pro s2011.
Deska je to doslova našlapaná a vypadá to že se nedočká neduhů předchozí generace.
Bohužel má i pár negativ na které teď upozorním. Naštěstí plusy přebývají a vypadá to že toto bude jedinečná deska která zde ještě nebyla...Hned vysvětlím proč.
Obrázek
Bohužel bude mít pouze čtyři sloty pro paměti. Kapacitně to sice nevadí jelikož i tak zde půjde osadit mnoho GB ale osm slotů by tomu slušelo lépe. Deska by vypadala trošku hezčeji. Formát je opět XL-ATX a tedy se bude jednat o jednu z nejmonstroznějších desek. Rozměrově to bude to samé jako GA-X58A-UD9 nebo Evga Classified 4Way SLI.
Obrázek
Mě osobně mrzí že nemá 7 PCIe slotů ale to ničemu nevadí. Bude podporovat 4Way SLI tak i 4Way CrossFireX. .
3Way SLI/CFX zde půjde osadit zcela netradičně. U X58 4Way SLI se dala trojice karet osadit ob-slot takže mezi každou kartou byla mezera pro lepší chlazení. To bohužel nestačilo a i tak se karty mírně přehřívaly. Sám mám tuto desku se třemi HD 6970. U Této nové verze X79 to bude vyřešené stejně ale něco mi říká že deska nebude tak morbidně hřát jako předchozí verze a tak trojice karet s ref. chlazením nebude problém. Chladit vodou již tedy nebdue nutné. X58 4Way kvůli dvoum můstkům nF200 dosahovala teplot i s jednou kartou okolo 80 stupňů v idle. Zde počítám s mnohem nižšími teplotami. Maximálně do 60i ale spíše méně. Multi-GPU bez chlazení vodou zde tedy bude jako v peřince.
Obrázek
Nelíbí se mi chlazení. Je malé což není mínus. Ale vzhledově je to vážně hrůza. Sice rozměrově pokrok oproti tomu mohutnému chladiči na minulé generaci ale i tak. Dvě VGA zde pošlapou při 16x 16x. Tři při 16x 16x + 8x a čtyři při 16x 16x +8x +8x bude to tedy rozhodně dělo.
Obrázek
Kvalita součástek oproti minulým počinům ze série Classified postoupila a zvoleny jsou o solidní kus lepší komponenty. Díky nižšímu zahřívání a lepším součástkám odhaduji lepší provozní vlastnosti a delší životnost. Sám jsem 4Way musel reklamovat. A znám spoustu dalších lidí. Teď k mínusům...Pouze dva SATA 6Gb/s a čtyři SATA II. Naštěstí toto je deska převážěn pro OC a tak to stačí. V sestavách požitkářů to může být nedostačující ale jakž takž to ještě ujde. Mě šestice SATA prozatimně stačí. Vychází mi to akorát pro moje disky a mechaniku.
Obrázek
Dokonce bude vybavena BlueTooth modulem a hromadou USB. Nechybí tlačítko pro start-reset nebo pro Clear CMOS. Perfektní nástupce legendy a nemůže se dočkat až se objeví na trhu. Určitě ji vyzkouším a věřím že s ní budu plně spokojen jako s předchozí kráskou. Pro ty komu nestačí šest SATA portů a štvou jej obrovské rozměry tak bude spíše pokukovat po Gigabyte X79-UD7 alias OC v oranžové barvě. Ta bude o hodně levnější a navíc bude stejně dobrá. Ne-li ještě lepší. Obě desky otestuji a dám pak vědět která je lepší nebo výhodnější. Tato X79 Classified je sto pro tím pravým pro tři a více grafických karet.
Cena by měla být do 500 dolarů (počítám při uvedení cenu tak 400-450). V ČR počítejte tak 11-12k při startu později něco lehce nad 10k
Gigabyte X79-UD7 (OC) by měla stát pod 7k :)
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

No vypadá pěkně, připomíná mi trochu vzhledem Rampage III Extreme. Myslím, že jejím největším konkurentem bude Rampage IV, o který zatím stále nic nevím (to mě trochu znervozňuje :x ...)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Mě se nelíbí. Jen 4 paměťové sloty? Žádnej PCI? Na zadnim panelu nevidím firewire.... Nativní podpora SAS nejsitá.... eegh daj se najít mnohem lepší a levnější desky si myslím.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

no, protože je to OC deska především, tam PCI není vůbec třeba.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

DOC_ZENITH: na co v dnesni dobe potrebujes pci ? :roll:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Audiotrak prodigi 7.1 hifi.... ono moc dobrejch zvukovek do PCI-E neni. Prostě ta deska je pro extreme OC ale jako deska do kompu teda ee.
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Na EVGA forach zas dakuju, ze konecne tam neni PCI slot :mrgreen: 100 ludi 100 chuti ;-)

Osobne som uz na 95% rozhodnuty pre G1.Assassin2 od GB no tych 5% si nechavam pre Asus. Ak by vydal nieco ako bola Rampage III Extreme Black edition, tak potom ano. Mne sa jedna primarne o kvalitnu sietovku a zvukovku na doske. Nechcem ziadne dedikovane karty.

A kto mi povie, ze rozdiel medzi Realtek zvukovkou a X-Fi nie je, tak je natvrdnuty a na kvalitnych repro to je neskutocne poznat. Zrovna som nedavno skusil integrovanu... spustil GTA 4 a ten zvuk bol jak z hajzla. Ziadne basy poriadne nic. Katastrofa. Na Hama reprakoch za 200Kc to ale poznat urcite nebude.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano to máš pravdu. Rozíl mezi realtekem a X-fi téměř... neni, u levnějších X-fi dokonce realtek vyhrává, protože oboje jsou do kvality zvuku shit. Poplud mluvim o dobré zvukovce, nemuvim o rpduktech Creativu, OMG....

X-Fi dovede znít dobře na levnejch bednách či šluchátkách (headsety k PC, veškeré PC repráky, atd.) protože upraví zvuk tak že pozvedne a virtuálně zvýražní basy a vejšky. Ale pokud máš alespoň semi-profi slucháztka, poznáš jakej je X-fi shit a hned to poletí z domu, jako letělo u mě. Dokud jsem měl cheap Sehnheisery byla X-fi skvělá.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Co byste chtěli. Je to deska pro OC a pro lidi co rádi taktují a hodně (nejlépe s vodou) a co požadují mít to nejdražší a nejexklusivnější. Classified název za to ručí :D . Ta deska je taky jedinou volbou pro tři karty když nechcete chladit vodou. Rampage IV bude mazec ale nebude uvedena v nejbližší době. Má vyjít o něco později. Až několik týdnů po launchu. Taky jsem na ni zvědavej :) .
G2 Assassins mě zase vůbec nezaujal. Málo vybavená deska za šílený peníze. Sice má super zvukovku což se cení ale má málo slotů, síťovka je zbytečnost a stojí mraky peněz. X79-OC je jiná liga :) do ni nějakou dobrou zvukovku a ještě se ušetří
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

DOC_ZENITH jaku zvukovku teda osobne certifikujes ako kvalitnu a doporucujes ? :)

BudyCZ niekolko recenzii preukazatelne dokazalo rozdiely v pingoch. Ak mam s Realtekom na niaky server ping 35 a s Bigfootom 32, tak je to pre mna rozdiel a som ochotny si za to priplatit, kedze 99% casu hravam online hry. Priznam sa single player som nehral tak 5 rokov.
Ja som hardcore hrac... platim si 2 internetove pausaly. Ked ma jeden provider poruchu, prepajam kable a ide sa dalej ;-)
Takze mne na pripojeni zalezi a pocitam kazdu milisekundu.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Tomco píše:DOC_ZENITH jaku zvukovku teda osobne certifikujes ako kvalitnu a doporucujes ? :)
DAC do USB nebo lépe na optiku, pokud opravdu zvukovku tak xonar essence, jakákoliv integrovaná síťovka/zvukovka/sata řadič jsou totální shity a odpad oproti tomu co se dá koupit do slotů
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tomco píše: BudyCZ niekolko recenzii preukazatelne dokazalo rozdiely v pingoch. Ak mam s Realtekom na niaky server ping 35 a s Bigfootom 32, tak je to pre mna rozdiel a som ochotny si za to priplatit, kedze 99% casu hravam online hry.
Tuhle praci ti odvede i Intel sitovka za zlomek ceny integrovana v ASUS deskach.
Vivec píše:
Tomco píše:DOC_ZENITH jaku zvukovku teda osobne certifikujes ako kvalitnu a doporucujes ? :)
DAC do USB nebo lépe na optiku, pokud opravdu zvukovku tak xonar essence, jakákoliv integrovaná síťovka/zvukovka/sata řadič jsou totální shity a odpad oproti tomu co se dá koupit do slotů
Amen.

Jinak z tech prezentovanych desek me zaujal ten ASUS Deluxe. Ostatnim neco chybi.
Naposledy upravil(a) Hladis dne úte 18. říj 2011, 16:41, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Mě se jednoznačně nejvíc líbí GA-X79-UD5

Tomco: Mám raději síťovky od Intelu, ne bigfoota. Ten je podle mě leda placebo. Už na něj ani nejdou ainstalovat ty aplikace aby síťovka sama torrentovala, neloadovala CPU, atd. USB konektor tam už je total nefunkční, prostě to co někdy fungovalo napůl už nejde vůbec, teď je to defakto obyčejná síťovka s tunou marketingu a dobrym QOS schopnym SW, takže propgramy co maj prioritu na tom při celkovém zatížení budou lépe. Aco se audia týče, mám rád produkty od firmy ESI, ale to je tu už děsně ot, sorry nechtěl jssm sem hodit tenhle topic, jen jsem si postesknul že alespoň jeden PCI je dobrej.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

BudyCZ niekolko recenzii preukazatelne dokazalo rozdiely v pingoch. Ak mam s Realtekom na niaky server ping 35 a s Bigfootom 32, tak je to pre mna rozdiel a som ochotny si za to priplatit, kedze 99% casu hravam online hry. Priznam sa single player som nehral tak 5 rokov.
Ja som hardcore hrac... platim si 2 internetove pausaly. Ked ma jeden provider poruchu, prepajam kable a ide sa dalej ;-)

wow, takže nejsem jediný šílenec s nějakou PC "úchylkou" :-)))...btw, jaké hry hraješ?
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Posledne mesiace uz len tak rekreacne GTA 4 The Ballad of Gay Tony.... multiplayer. Kedysi davno WoWko a to tak, ze 8 hod/den. No a teraz vsetky kapacity sustredujem na Diablo III. Hned po vydani 2 tyzdne dovolenka + v lekarni si nakupim Speed 8.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Tomco píše: BudyCZ niekolko recenzii preukazatelne dokazalo rozdiely v pingoch. Ak mam s Realtekom na niaky server ping 35 a s Bigfootom 32, tak je to pre mna rozdiel a som ochotny si za to priplatit, kedze 99% casu hravam online hry. Priznam sa single player som nehral tak 5 rokov.
Každý kdo obětoval aspoň 5 minut času a podíval se ve wiki na princip protokolu TCP/IP a ICMP tak ví, že hráčská síťovka je totální blbost. To, že někdo "prokazatelně" naměřil cokoliv je chyba měření nebo chyba metodiky. Nota bene v Internetu, kde jde paket přes x prvků které s ním dělají x věcí.
btw. kabely netřeba přepíchávat, na to jsou taky krabičky a ne zrovna drahé....
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Přesně tak. Ty síťovky jsou zbytečnost. Sice nějaký rozdíl tam je ale je malý a spíše se pohybuje kolem odchylky při měření maxímálně kousek nad...Za ty peníze to nestojí. Mám tady G1 Assassins a musím říct že nic moc. Popravdě s tou síťovkou mám více problémů než užitku. Například netuším proč ale vůbec mi nejdou uploadovat videa na youtube. Když tam dám normální přídavnou a jedu přes ni tak vše ok. S tou od BigFoot to po chvilce spadne. U R3BE to bylo vcelku ok ale zase žádný rozdíl jsem nepostřehl.

Obrázek

Další a mnohem lepší snímek...Ta deska se mi čím dál tím více začíná líbit. :)
Jenom se mohli vykvajznout na ATA a dát tam alespoň o dvě SATA více.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

já si počkám na Rampage spíš, cenou by mohla být levnější než EVGA a funkčně myslím na tom bude podobně...Přeci jen,navykl jsem si nějak na ROG :D...(sranda,jak jsem začínal s lowendem, pak jsem začal řešit střední segment a pak mi to nedalo a zkusil sme první "highend" a zalíbil se mi :D )
eLPeCKo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eLPeCKo »

BudyCZ kde tam vidíš ATA na té EVGA ?
Omlouvám se pokud jsem slepej, ale nikde tam ATA konektor nevidím....
CPU: Core i9 7900X + Be quiet Dark Rock PRO 4, MB: ASUS ROG RAMPAGE VI APEX, RAM: Corsair 3200MHz 4x8 GB, GPU: ASUS RoG STRIX 1080Ti,
PSU:
Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
LCD: Dell U2515H, Zvuk: Creative X7 + Creative EMU XM7
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Když se na to kouknu z vrchu chce se mi blejt. Vidíte všechny ty malé čipy tam nahoře u IO? No, to jsou prosím všechno USB 3.0 řadiče. Jeden vedle druhého. Každej z těch čipů má šanci na studeňák, nebo že prstě pojde, zablokuje celo usběrnici a deska bude death, čekám že tohle bude vedle těch různejch Rampagí a Strikerů, jedna z nejporuchovějších desek na trhu. Zlaté pravidlo čím méně balastu, tím lépe platí v těhlech případech dvojnásob. Nedaj tam PCI, nedaj tam firewire, jen 4 sloty na ram, nevyvedou SAS ačkoliv to v tom chipsetu je, ale za to tam daj 4x USB3 řadiče!.... fakt amen... geeeh....
Odpovědět

Zpět na „Socket H1 až H5, B a R (LGA 1150/1/5/6, 1200, 1366, 2011 a 2066)“