Vzdaleny pristup k routeru pres internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kerberos69
Nováček
Nováček

Vzdaleny pristup k routeru pres internet

Příspěvek od kerberos69 »

Ahoj,
jsem uplny laik, tak se omlouvam za divny popis problemu.

Mam objekt, kde je zavedeno ADSL od O2 do modemu, ke kteremu je pripojena krabicka DVR nahravajici video z bezpecnostnich kamer. Rad bych sledoval obraz pres internet - v jine vesnici mam rovnez ADSL od O2 a resim, jak se pripojit na ten prvni modem, resp tu krabicku s nahranym videem.

Krabicka ma rozhrani jednak aplikacni, druhak pro prohlizec.

Jde mi hlavne o to, kde zjistit a kam zadat jake IP adresy. Poradi nekdo prosim?
diky
Honza
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Vzdaleny pristup k routeru pres internet

Příspěvek od LiveBomb »

1, zjisti si, na jakym portu bezi ta aplikace
2, na routeru presmeruj dany port na vnitrni IP adresu krabicky
3, do prohlizece zadej adresu ve tvaru "verejna_ip_o2:port"
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
kerberos69
Nováček
Nováček

Re: Vzdaleny pristup k routeru pres internet

Příspěvek od kerberos69 »

diky moc za radu, zkusim to zitra nastavit

Jen jeste - jak zjistim skutecnou tu verejnou adresu O2? Muzu brat za validni tu, co mi ukaze stranka http://www.whatismyip.com/ ? protoze kdyz z notebooku zkusim ipconfig /all tak to ukaze jen tu neverejnou.

diky moc
Honza
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“