3D hry na TV

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
LiorD
Nováček
Nováček

3D hry na TV

Příspěvek od LiorD »

Neporadil by jste mi někdo s možností hraní 3D her na TV?
Mám 3D televizi Sony a počítač napojený přes HDMI. Co bych potřeboval k tomu, aby mi 3D šlo na televizi? Případně jestli mohu použít 3D brýle, které jsou k TV přiloženy a stačí mi koupit pouze 3D grafická karta, nebo potřebuji i 3D kit od nVidia. A hlavně jestli potřebuju speciální monitor, nebo na to ta televize jde použít.

Moc dík!
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: 3D hry na TV

Příspěvek od Krteq »

Pokud má TV v příslušenství brýle, přepočítává si obraz do 3D sama není potřeba žádný další 3D kit.
LiorD
Nováček
Nováček

Příspěvek od LiorD »

Takže mi teoreticky stačí "jen" 3D grafická karta.?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Stačí jakákoliv grafická karta, ta televize si obraz na 3D přepočítá ze standardního vstupu.
LiorD
Nováček
Nováček

Příspěvek od LiorD »

To by bylo fantastický, díky, vyzkouším :-)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Zkus a dej vědět, sám bych rád věděl jestli to funguje tak jak výrobci slibují.
LiorD
Nováček
Nováček

Příspěvek od LiorD »

Tak asi takhle: u hry Resident Evil 5, kde se píše nVIDIA 3D Vision Ready jsem to s televizí nerozchodil. V menu hry se tam nikde 3D nezmiňuje a televize mi žádný 3d signál nedetekuje.
U hry Avatar je v menu přímo nastavení na TV, takže tam mi to zafungovalo.
Bude to asi hra od hry, každopádně to ale vypadá, že pouhé nVIDIA Vision Ready stačit nebude.
Každopádně díky!
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

to sme si asi nerozumeli,delas to spatne

pokud koupils 3D televizi,musi jit uplne kazda hra jako 3d,jelikoz to tak ta televize zobrazi,pokud k zobrazeni pouzivas 3D nastaveni hry(driveru - nvidia 3d vision) tak to poustis pres grafickou kartu,nikoliv pres TV
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
LiorD
Nováček
Nováček

Příspěvek od LiorD »

Omlouvám se, ale pořád tomu nerozumím. TV mám připojenou přes HDMI, které jde z grafické karty. Ve 3D se mi to ale na TV nezobrazuje. Můžeš být prosím konkrétnější?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ja jsem myslel zes koupil 3d televizi,ktera sama dela z 2D rovnou 3D (potrebujes k tomu brejle?)...pokud to nedela,je to normalni telka(nebo ne?),na ktery si 3d obraz zobrazis pomoci graficky karty a bude to fungovat jen u nekterejch her(viz avatar),pripadne k tomu dokoupis ten nvidia 3d kit a bude to fungovat s vetsinou her(je potreba myslim 100Hz telka)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
LiorD
Nováček
Nováček

Příspěvek od LiorD »

Ona umí sama nasimulovat z 2D 3Déčko, ale efekt je dost slabej. Proto o tom ani nemluvím. Už chápu proč si v této souvislosti mluvil pořád o grafický kartě ;-)
Jinak k těm Hertzům: Tv (případně monitor) musi mít minimálně 120 Hz (pro každé oko 60hz). LCD televize dělají rovnou 200 Hz. Se 100 Hz to nefunguje.
Takže jestli jsem to dobře pochopil , tak jsme došli k tomu, že pokud je ta hra nVidia ready, tak bude potřeba ten nVidia 3D kit...
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jo presne tak :)
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“