ATI na NTB - pruhy ve 3D hrách

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
APmx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ATI na NTB - pruhy ve 3D hrách

Příspěvek od APmx »

Zdravím,

poslední dobou mě nemile překvapují zjevy v některých hrách, jde o to, že po formátu a čísté instalaci mého NTB na mě ve hrách začaly vyskakovat různé pruhy a a čáry které tam dříve nebyly. Kdyby se mi nestalo, že na mě vyskakují pouze v nových hrách např. Heroes VI (viz. screen), řekl bych že mám zastaralou grafiku, ale to samé to dělá i ve hrách jako Moto GP 08 nebo např. SBK X které mi před tím normálně jely...

Obrázek

Někde na internetu jsem se dočetl, že to může způsobit odcházející grafika. Ale nechce se mi tomu věřit protože například u her jako je Need for Speed Hot Pursuit (2010) nebo Call of Duty Modern Warfare 3 mi to nedělá nic neobvyklého... A notebook jinak jede normálně...

Zde přikládám screen z mého GPU-Z:

Obrázek

- Ovládač vypadá zastarale ale vzhledem k tomu že je to NTB a má přepínatelnou grafiku, tak mám nainstalovány nejnovější drivery ze stránek HP...

A tady je zhruba popsaná moje konfigurace:

Kód: Vybrat vše

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02269434&tmp_task=prodinfoCategory&cc=cz&dlc=cs&lang=cs&lc=en&product=4232703
Pomozte mi prosím tento problém vyřešit ať vím jestli mám zkusit něco dělat nebo to poslat na reklamaci (což nemohu udělat hned, protože NTB potřebuji)...

Ovládače jsem se snažil přeinstalovat opět těma ze stránek HP a DirextX taky vypadá aktuálně...

Obrázek

Děkuji!
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATI na NTB - pruhy ve 3D hrách

Příspěvek od kotas »

HD5470 není v NB zastaralá a je docela slušná.
Zkus spustit nějaký 3DMARK a když ti to bude dělat i tam, dal bych NB na reklamaci..ono to vypadá, že ti ta grafika nějak "blbne", nebo je prostě vadná, ale taky to může bejt nějakým zpraseným SW.
Ještě zkus korektně odinstalovat drivery a nahodit je znovu.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ATI na NTB - pruhy ve 3D hrách

Příspěvek od dexterav »

ono aj tie ovládače sú práveže dosť staré :)
výrobci mávajú ozaj staré a vydávajú tak 1 za rok :x
čekni AMD stránku
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“