!!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- oneill_sx1
- Začátečník
Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
Takže jako obvykle - BFU vs benchmark, a stránka OT.
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No nic přátelé, po tom co jsem si početl o sandforce 2200 series problémech na novějších intel čipsetech a deskách od Asusu je třeba dát sbohem Kingston HyperX a objednal jsem z Alzy Crucial M4 128GB.
- Hladis
- Moderátor
No myslim ze bude spokojen. Crucial nema zadny problem, reklamace ma nizoucke jako Kingstony V+100 (ty maj skoro nulove) a vykonostne je na tom dobre. Sice ty disky s SF maji nekde vyhody v rychlosti ,ale za ty problemy to proste nestoji
- froxic
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, já objednávám v pondělí. Pak určitě hodím uživatelskou recenzi
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- Hladis
- Moderátor
http://extrahardware.cnews.cz/uz-zadne- ... ocz-ma-lek
No uz to hlasili asi 2x ne-li vice krat.......no uvidime ,ale i tak koupe produktu od OCZ uz nepripada v uvahu.
No uz to hlasili asi 2x ne-li vice krat.......no uvidime ,ale i tak koupe produktu od OCZ uz nepripada v uvahu.
- godlike
- Středně pokročilý
-
OCZ uz neverim ani dobry den. Ale bfu to porad budou kupovat.Vidi, read/write 500MB/s a 100 000 iops a kupuji.
Mac...
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kingston vydal nový firmware na HyperX verzi, tak pokud to někdo chcete tak sosejte zde
http://leteckaposta.cz/804341659
Je to pouze pro 120GB verzi.
http://leteckaposta.cz/804341659
Je to pouze pro 120GB verzi.
- froxic
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já to nakonec risknul s Corsair Force GT 90GB s synchronní flash pamětí. Pročítal jsem totiž jejích fórum a s novým FW 1.3.3 problémy s BSOD takřka vymizely. Ve volném čase pak určitě zmastím uživatelskou recenzi s praktickými testy.
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak už je firmware ofiko od Kingstonu venku
http://www.kingston.com/support/ssdnow/ ... rmware.asp
I Patriot už vydal před pár dny nový firmware na svoje SSD
http://www.patriotmemory.com/forums/sho ... 5be1fab074
http://www.kingston.com/support/ssdnow/ ... rmware.asp
I Patriot už vydal před pár dny nový firmware na svoje SSD
http://www.patriotmemory.com/forums/sho ... 5be1fab074
- Assassins
- Začátečník
-
No ja jsem si taky koupil ssd OCZ Vertex 3 240GB a mam problem s vytvarenim druhu oddilu.Chtel bych si vytvorit primarni a logickou jednotku.Misto toho se mi vytvori jednoduchy svazek o velikosti,kterou jsi zvolim.Nechal jsem to tak a ani instalace win 7 nepomohla.Nerozeznalo to oddil,ktery jsem vytvoril.Skousel jsem v biosu aktivovat rezim ahci,ale pada mi to a ovladace nevym jak je tam nahrat do systemu pres pametovku z biosu.Nikdy jsem se tim nezabival.Prosim o radu.
- johnyca
- Nováček
-
Zdravím a zároveň prosím o radu, prolejzám to tu asi už hodinu a opravdu jsem na svoji otázku odpověď nenašel, tak mě prosím neukamenujte jestli se už na to někdo někde ptal:) Moje deska s nejvyšší pravděpodobností nepodporuje ASHI, v biosu není možnost ho zapnout a v manuále ani zmíňka. Otázka zní, vyřeším problém koupí řadiče do PCIe? (kupovat novou desku nebudu, to radši disk oželím, chci si prostě jen udělat radost:)
- Hladis
- Moderátor
Kdyz neuvedes co presne za desku mas ,tak to se moc radit neda.
- johnyca
- Nováček
-
Tuhle Gigabyte M61PME-S2P
- froxic
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že k této desce existují AHCI ovladače, tak si myslím, že by to mělo jít. Viz: http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... /download/ Nicméně jsem si stáhl manuál a tam jsem to neviděl...
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ahci ovládače byť možu ale funkčnosť býva aj tak mizerná
tomu SSD tam podľa moc dobre nebude
tomu SSD tam podľa moc dobre nebude
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- johnyca
- Nováček
-
hmm to jsem tak nějak tušil...a koupit řadič nepomůže?
- LiveBomb
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kód: Vybrat vše
2 x SATA 3Gb/s
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ak je to sata čo ide iba v IDE mode ani zdaleka to dobre nepôjde, aj osobná skúsenosť
potom je tu vždy vec podpory TRIMu, a hlavne papier znesie dosť
jediné dosbré výsledy mám zo SSD na AHCI a intel ovládačmi, poprípade MS všetko ostatné tak nejak drhne
potom je tu vždy vec podpory TRIMu, a hlavne papier znesie dosť
jediné dosbré výsledy mám zo SSD na AHCI a intel ovládačmi, poprípade MS všetko ostatné tak nejak drhne
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Luks
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dá se vyřešit problém dlouhého startu systému na msahci jinak než nainstalováním amdahci?
Nechci přijít o trim a i výkon je na amdahci horší,ale start přes 2 minuty je taky opruz
Nechci přijít o trim a i výkon je na amdahci horší,ale start přes 2 minuty je taky opruz
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
- grigi
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj!
měl bych jenom dotaz. Koupil jsem si OCZ vertex 3. Udělal jsem pár těch tweaku a v benchmarku se mi hlásí driver amdsata. A nikde nejak nemupu dopatrat jestli to ma ten trim??.
Výkon je parádní takže otázka zní. Mám nechat tento driver a používat "jak jsem se dočetl jednou za týden" utilitu od výrobce nebo ten msahci, který ten trim určitě umí?
Díkes za reply
měl bych jenom dotaz. Koupil jsem si OCZ vertex 3. Udělal jsem pár těch tweaku a v benchmarku se mi hlásí driver amdsata. A nikde nejak nemupu dopatrat jestli to ma ten trim??.
Výkon je parádní takže otázka zní. Mám nechat tento driver a používat "jak jsem se dočetl jednou za týden" utilitu od výrobce nebo ten msahci, který ten trim určitě umí?
Díkes za reply