Hele frede, ono GTX590 apod. nemusí nutně znamenat ultra výkon, spíše hodně vyhazuješ prachy.
Když si vezmeš třeba levnější varianty jako je HD6870 CF, tak výkonově to vychází jenom trochu hůře, ale také 2x levněji.
Spíše bych se soustředil na kvalitní periferie a udělal si vodní chlazení, pokud ti za to PC stojí.
Pokud ne, tak to radši investuj někam jinam, kde to použiješ víc.
S tímhle rozpočtem bych osobně zvažoval nějaké 3-way CF/SLI, vodníka a eyefinity.
Že máš 42" je sice fajn, ale zase to budou nic moc pozorovací úhly a na nějakou seriózní práci (ne jenom na hry a filmy) absolutně nepoužitelné, prostě nejde od monitoru sedět x metrů a něco dělat, ať je velký jak chce.
20" FHD obrazovka se nedělá, navíc by ti to hodně ničilo oči, díky vzdálenosti pixelů.
42" si nech na filmy, ale na zbytek bych ti doporučil nějakou 27-30" nebo eyefinity.
Velká pracovní plocha se hodí, ale opravdu pracovní plocha, v pixelech a ne velikosti panelu.
flanker píše:... dopstaneš chuť na Radeon HD7000 s podporou 3D Eyefinity (což může být supr herní požitek)
Tyhle 3D nemám rád, 3D pro mě znamená IMAX, zbytek jsou nepovedené náhražky, u 3D Vision vidím blikání obrazu a bolí mě z toho hlava a u AMD to bude předpokládám to samé. Samozřejměje to dost individuální a člověk si to musí vyzkoušet.
Nemá cenu vyhazovat peníze za něco co nevyužiješ s odvoláváním se na nejistou budoucnost, řeš co je teď a nespoléhej na to, že se to radikálně změní.
Spíš bych doporučil obměňovat komponenty, aby ti to PC nezastaralo, tím se myslí hlavně grafická část, procesory se dají i později slušně prodat (viz LGA775 a Core 2 Quad procesory).
Upgrade začni řešit až nastane chvíle, kdy ho budeš opravdu dělat, do té doby ti doporučím rozšířit si obzory, co nejvíce toho vyzkoušet (periferie, 3D Vision, atd.) a rozmyslet si, co vlastně chceš (taktování, ticho, vzhled), takové věci můžeš začít řešit skoro hned.
U Chlazení a case se nic nového nechystá, tak by bylo dobré si tuhle otázku vyřešit.
HW (co dělá výkon) se rychle vyvíjí, chlazení a periferie tak rychle ne.
Doporučuju taky si vyzkoušet jaká odezva ti vadí u LCD, protože mě nevadí ani třeba vyšší, okolo 20ms a mám větší výběr, jelikož se na ní nemusím moc ohlížet, jaká matrice ti sedne (u mě je to S-PVA) a co preferuješ.
No prostě když to bereš takhle hardcore, tak už o tom musíš něco vědět, abys náhodou nevyhodil peníze z okna.
PS: Sorry za trochu OT příspěvek.