GK Do budoucna

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Fred2486
Nováček
Nováček

GK Do budoucna

Příspěvek od Fred2486 »

Ahoj,ahoj potřeboval bych pomoct s výběrem GK možnosti jsou takové:
2x GTX 580 MSI Lightning
1x GTX590 S vodníkem
A nebo raději počkat na nové GTX 600 když by byla dobrá cena tak s vodníkem (Což by mě nevadilo protože plánuji upgrade až výjde Ivy-Bridge to bude ta pravá chvíle)
Rozhodně chci Nvidia s AMD mám špatné zkušenosti (netvrdím že jsou špatné celkově ale měl jsem už několikrát smůlu na špatný kousek :( )
:mrgreen:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: GK Do budoucna

Příspěvek od Hladis »

Pokud planujes IvyBridge tak si pockej jak se situace vyvrbi.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

590-ku urcite nie, dve jadra na jednom plosaku na ukor napajania nie je ziadna vyhra. Skor 2x580 SLI, no tam treba pozerat na viacero aspektov, ako sila CPU, rozlozenie liniek, atd...
A na aky/ake monitor/y by si to chcel? Pokial to nie je minimalne jeden s rozlisenim aspon 2560x1440, tak SLI je zbytocny overkill. Na FullHD staci aj jedna 580-ka.
A co sa tyka rady 6XX, tak si nemyslim, ze tam bude nejaky priepastny rozdiel vo vykone. No uz by som pockal, aspon z toho dovodu, ze sa mozno pohnu ceny :wink:
A len aby ste neboli sklamani s IvyBridge, pretoze vela ludi cakalo aj na Bulldozer :-D
K SLI sa asi najviac hodi SB-E (a tento fakt nezmeni ani IB), no to je uz cenovo uplne inde :roll:
Fred2486
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fred2486 »

No plánuji "super-sestavu" která my vydrží hooodně dlouho hraju na 42" 1920x1080 vím že GTX590/580 SLI je hrozně moc výkonu ale do budoucna se bude hodit CPU bych teď použil 3930k takže SB-E a nebo jak jsem již říkal počkat na IB peníze nejsou zase až tak velký problem šetřím už dost dlouho na toto PC a mám okolo 100 000 Kč jde mi o výkon a vzhled a možna pokud zbydou nějáké peníze tak si pořídim druhý monitor (tak 20" 1920x1080) na 3D/Sekundární obraz nebo třeba pro sledování filmů při hraní atd. :wink:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Za prve.. jestli je to 15" nebo 42" je jedno.. mas tam FullHD a na to dneska staci lecos..
Za druhe.. nic nekupuj a pockej az na zbytek.. zadne "budoucno" v tomhle ohledu neexistuje.. platforma dneska vydrzi 3-4 roky.. grafika 2.. pak se zacinaj osekavat detaily..
Az budes kupovat cele PC, vyber i grafiku..
Fred2486
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fred2486 »

Dobře raději počkám na IB a GTX 600 čas mi nevadí aktuální sestava mi ještě nějákou dobu vydrží :)
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

IB tu budeš mít v dubnu 2012, tedy necelých 5 měsíců. Grafiky přibližně také. Případně třeba dopstaneš chuť na Radeon HD7000 s podporou 3D Eyefinity (což může být supr herní požitek)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Fred2486
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fred2486 »

@flanker no víš ja AMD GPU neberu mám s něma špátné zkušenosti a Nvidia ma většinou i vyšší výkon sice i vyšší cenu ale za výkon si člověk musí připlatit :) takže AMD ne vždycky jse měl smůlu na špatný kus (Nebo jestli jsou AMD grafiky špatné obecně ale to ja nemohu posoudit :roll: )
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Hele frede, ono GTX590 apod. nemusí nutně znamenat ultra výkon, spíše hodně vyhazuješ prachy.
Když si vezmeš třeba levnější varianty jako je HD6870 CF, tak výkonově to vychází jenom trochu hůře, ale také 2x levněji.
Spíše bych se soustředil na kvalitní periferie a udělal si vodní chlazení, pokud ti za to PC stojí.
Pokud ne, tak to radši investuj někam jinam, kde to použiješ víc.
S tímhle rozpočtem bych osobně zvažoval nějaké 3-way CF/SLI, vodníka a eyefinity.

Že máš 42" je sice fajn, ale zase to budou nic moc pozorovací úhly a na nějakou seriózní práci (ne jenom na hry a filmy) absolutně nepoužitelné, prostě nejde od monitoru sedět x metrů a něco dělat, ať je velký jak chce.
20" FHD obrazovka se nedělá, navíc by ti to hodně ničilo oči, díky vzdálenosti pixelů.
42" si nech na filmy, ale na zbytek bych ti doporučil nějakou 27-30" nebo eyefinity.
Velká pracovní plocha se hodí, ale opravdu pracovní plocha, v pixelech a ne velikosti panelu. ;)
flanker píše:... dopstaneš chuť na Radeon HD7000 s podporou 3D Eyefinity (což může být supr herní požitek)
Tyhle 3D nemám rád, 3D pro mě znamená IMAX, zbytek jsou nepovedené náhražky, u 3D Vision vidím blikání obrazu a bolí mě z toho hlava a u AMD to bude předpokládám to samé. Samozřejměje to dost individuální a člověk si to musí vyzkoušet.

Nemá cenu vyhazovat peníze za něco co nevyužiješ s odvoláváním se na nejistou budoucnost, řeš co je teď a nespoléhej na to, že se to radikálně změní.
Spíš bych doporučil obměňovat komponenty, aby ti to PC nezastaralo, tím se myslí hlavně grafická část, procesory se dají i později slušně prodat (viz LGA775 a Core 2 Quad procesory).

Upgrade začni řešit až nastane chvíle, kdy ho budeš opravdu dělat, do té doby ti doporučím rozšířit si obzory, co nejvíce toho vyzkoušet (periferie, 3D Vision, atd.) a rozmyslet si, co vlastně chceš (taktování, ticho, vzhled), takové věci můžeš začít řešit skoro hned.
U Chlazení a case se nic nového nechystá, tak by bylo dobré si tuhle otázku vyřešit.
HW (co dělá výkon) se rychle vyvíjí, chlazení a periferie tak rychle ne.

Doporučuju taky si vyzkoušet jaká odezva ti vadí u LCD, protože mě nevadí ani třeba vyšší, okolo 20ms a mám větší výběr, jelikož se na ní nemusím moc ohlížet, jaká matrice ti sedne (u mě je to S-PVA) a co preferuješ.
No prostě když to bereš takhle hardcore, tak už o tom musíš něco vědět, abys náhodou nevyhodil peníze z okna. ;)

PS: Sorry za trochu OT příspěvek.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Fred2486
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fred2486 »

Dobrý příspěvek jde o to že sestavu co mám teď poputuje k někomu jinému proto žádný upgrade ale rovnou nové PC a jak jsem již řikal AMD NE! mám s nimy pouze špatné zkušenosti ale jak jsem již ppsal počkal bych si na IB+GTX 6xx a potom se radil aktuální sestava my ještě do té doby vydrží jo a jde mi o 1.Výkon 2.Tichost(Nejpravděpodobněji vemu vodníka) 3.A trochu i o vzhled ;-) A 3D nevyužiji už vůbec v podstatě 3D nesnáším a Eyfinity jsem ještě nezkoušel ale tam je prostě ta špatná zkušenost s AMD už dvě karty my dělaly potíže nejdříve to byla HD6850 a poté HD6870 :sad:
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Já zas problémy s AMD neměl no.
Navíc Eyefinity jde zprovoznit i na eyefinity pod názvem Vision Surround. Je to úplně to samé, ale potřebuješ na to SLI (min. dvě karty), což při tvém rozpočtu není problém.
Doporučuju vyzkoušet. :)
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Fred2486
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fred2486 »

Vážně to jsem nevěděl díky to si ještě prozkoumám takže 2xGTX580(Asi MSI Ligtning)+3xNějáký 20" monitork tomu 3930K a Asus Rampage IV Extreme (Miluju R.O.G.) Corsair AX1200 (Pro upgrade do budoucna) OCZ Vertex 3 120gb a 2x WD Black 1TB v Raid 1 co ty na to? :mrgreen:
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

A co tam má být, i periferie, os?
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ked uz chces taky HW (3930K + 2x580), tak zdroj zober radsej Seasonic SS-1000XP Platinum :wink:
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Hmm, jestli chceš vodníka a GTX580 v nějaké lepší edici, počítej s tím, že si budeš muset poslat grafiku na přeměření a nechat si na míru udělat blok.
Hmm, jak nad tím přemýšlím, tak to zase není úplně rozpočet, kde by se dalo dobře manévrovat, asi bych oželil ROG desku a koupil něco levnějšího, SB-E absolutně nepřipadá v úvahu.
i7-2600K a k tomu nějakou lepší desku, možná nakonec bude třeba oželit i GTX580 SLi a místo toho zkusit buď 3-way SLI GTX560 Ti (tam by se daly použít jednoduché bloky, ne FC) a nebo GTX570 SLI.
Fred2486
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fred2486 »

Jé promiňte jsem s myšlenkami někde jinde žadná Lightning ale normální verze 580ky od Zotacu za 10k a nad tím zdrojem ještě popřemýšlím a proč nebrat SB-E? A OS normál Win 7 Pro 64bit a periferie zvukovka Asus Xonar Essence STX,Logitech G19,Logitech G700,Sennheiser PC360,Logitech C910,Corsair 800D nebo HAF X+ ještě nějáké doplňky v ceně 5-6k
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jenom vyhodíš peníze, kterých nazbyt nemáš, pokud to s vodníkem myslíš vážně.
To příslušenství jsi započítal do ceny PC nebo ho už máš dokonce koupené..?
Zatím mi to vychází takhle:
máš židli a stůl a chceš to ostatní a máš na to 100k, nemýlím se?
Ty periferie (bez monitorů) + 5-6k mám od těch 100k odečíst nebo je těch 100k čistě na HW + monitory?
Fred2486
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fred2486 »

:D 100k na HW+OS+Periferie+možná ty monitory protože s tím 3x monitorem to teďka nevidím to spíš tak za půl roku až budou zase peníze. :wink:
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Já jsem tam původně chtěl dát 3x Dell U2412M, ale je možnost nešetřit na hw a uštřit na monitoerch a prozatím koupit jenom jeden tenhle dell. :)
Z téhle sestavy vycházím.
A teď budeme šetřit na vodníka.
Cenový rozdíl mezi tou zotackou (10 800) a touhle od EVGA není tak drastický a na Alfacompu je lepší výběr, samozřejmě si to nemusíš koupit tam, tam to akorát postavíme ( alfa má možnost odkazu na košík).
Jo a ještě jsem tam nedal zdroj, pokud vím, vem ten Seasonic, 1000W Platinum, nemááš šanci koupit něco lepšího za ty peníze. :)

Takže teď vodník:
Budeme brát od Alphacoolu, mají největší sortiment a dobré ceny, fakt kvalitní shop. :)
Varianta č.1, taková, která se mi jeví přijatelná, pokud budeš brát ref. GTX570/580.
Odkaz na košík.

Teď a co je na tom možné změnit, kde šetřit, apod.:

1. pokud budeš brát neref. grafiku, tak si musíš nechat udělat blok, udělá ti ho třeba Cawedog, ale cenově počítej kolem 2500Kč za kus.

2. Je možné přidat další jednoduchý radiátor na jeden 120mm ventilátor, možnosti:
a) XSPC RX120, nejlepší výkon, vyšší cena a asi na to budeš potřebovat vyšší otáčky ventilátoru, abys ho pořádně profouknul
b) XSPC RS120, supr radiátor, optimalizovaný pro ventilátory s nižšími otáčkami (800RPM a méně), dobrý poměr cena/výkon

3. možnost změny hlavního radiátoru na XSPC RS360, platí to samé, jako u bodu 2

4. možnost změny fitinek, pokud nechceš převlečné, ale stačí ti jednoduché od EK

5. možnost změny expanzky, pokud ti nejde o nějaké extra odvzušnění a vzhled, pak si kup tenhle Swiftech

6. možnost změny hadic a výběr kapaliny a barvy, tady najdeš barvy a tady hadice.
Kapalinu asi nějakou normální destilku, do které přidej nějakou antikorozivní a "protiřasovou" kapalinu a třeba i nějakou tu barvičku. :D

7. ventilátory, jak sis mohl všimnout, tak jsem tam žádné nedal, na czc mají teď úžasnou cenu na Enermaxy Magma, ty vezmi, taky si kup nějaké odpory a rozdvojky, nebo rovnou regulační panel, to je na tobě.
Tady jsou ty Magmy, taková cena se jen tak nevidí, neptej se a ber, za ty peníze nic lepšího nekoupíš. :)

Teď se rozhodni kde chceš šetřit nebo jestli si vodníka postavíš až později, atd., to je na tobě. :)
Fred2486
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fred2486 »

No páááááni díky :D prohlédnul jsem si to a pár věcí bych změnil jen drobnosti a to sice myš,klávesnici a podložku protože je budu mít levně kvůli tomu že ji kupuju od známeho takže levně a nové potom bych změnil paměti na http://www.alphacool.cz/produkt/G-Skill ... eries.html stejná cena i výkon ale líp se k tomu hodí designově potom nějáké změny ve vodníkovy ale to jen designové jako je voda dále bych vzal GPU od Zotacu přece jen se ušetří 4k a přikoupit ještě jeden disk kvůli RAID 1 no a pak bych už nic jiného neměnil fakt ti děkuju za tvůj čas a ochotu myslím že tato diskuze se může již uzavřít :-D
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“