Win 7 - vše kolem instalace + problemy s instalací

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
paule01
Nováček
Nováček

Re: Nejde mi Nabootovať windows 7

Příspěvek od paule01 »

Ja mám novú dosku ASUS P5G41T-M LX aj nové Pamäte aj zdroj je nový.Linux mi nabootuje v pohode no uvidím asi tam dám inú verziu.
paule01
Nováček
Nováček

Příspěvek od paule01 »

boot manager mi vypíše toto :
this error can be caused by unplugging a removable storage device such as an a external USB drive while the device is in use or by faulty hardware such as a HDD or CD-ROM drive that is failing.
Make sure any removable storage is properly connected and the restart your computer.
Neviem čo mám robiť.Ako som už písal mám nové pamäte a základku.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

odpoj vsechno externi,vsechny flash disky,a pokud mozno i vsechno v USB portech,pouzij ps2 mys i klavesnici,disk naformatuj utilitou od vyrobce,idealne low level format (samozrejme jako ntfs)

potom to musi jit (jeste zkontroluj prioritu boot devices v biosu a prioritu disku)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
paule01
Nováček
Nováček

Příspěvek od paule01 »

OK diky za radu všetko mi už funguje, win ide bez problémov :)
polcek
Nováček
Nováček

Nechce mi to nabootovat

Příspěvek od polcek »

Ahoj
Chci si nainstalovat windows 7,v BIOSu jsem nastavil jako první boot cd/dvd mechaniku,když vložím dvd do mechaniky a resnu komp tak mi to jakoby začne bootovat,ale začne nabíhat můj windows xp z HDD,vůbec nevím proč.Je to teda pálený ale je to ve formátu ISO.

Tady je video-kvalita hrůza a děs : http://www.youtube.com/watch?v=Dr9km-0H ... e=youtu.be
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nechce mi to nabootovat

Příspěvek od CZDaywalker »

Čím jste to DVD vypaloval?
To,že je to ISO může být v pořádku, ale může být špatně vytvořené bootovací dvd.

Pro Win 7 se vyplatí použít http://www.microsoftstore.com/store/mss ... vd_dwnTool
polcek
Nováček
Nováček

Příspěvek od polcek »

Vypaloval jsem to pomocí Alcohol 120%
polcek
Nováček
Nováček

Příspěvek od polcek »

A na tom odkazu to je co ?
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Zkuste použít ten MS nástroj pro vytvoření image a můžete klidně použít i FlashDisk.
polcek
Nováček
Nováček

Příspěvek od polcek »

Tak dobře zkusím to
polcek
Nováček
Nováček

Příspěvek od polcek »

Tak,i po vypálení v tom programuod microsoftu mi to pořád nechce naběhnout,ale když zapnu vindows tak se to načte uplně v poho akorát to nechce bootovat při zapnutí,nemůže být chyba někde v nastavení BIOSu ???
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

To video je fakt otřesny. Když ti bios píše boot from CD a pak ti naskočí další řádek kterej nejde přečíst - zmáčkni libovolnou klávesu - vsadil bych se že je to tam napsáno.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
polcek
Nováček
Nováček

Příspěvek od polcek »

A co si myslíš že jsem mačkal ?! Myš ?!
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Udělej bootovací flashku a nabootuj z ní. To dvd máš určitě nějak blbě udělaný že to z něj nedokáže pořádně.
polcek
Nováček
Nováček

Příspěvek od polcek »

4GB stačí ne ?
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

ano, stačí v klidu
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

a nemas nahodou bezdrotovu klavesnicu?mne napr na starom pc islo dostat do biosu ale v ponuke systemu (XP/WIN7) uz nefungovala.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

polcek píše:A co si myslíš že jsem mačkal ?! Myš ?!
To nevím co jsi mačkal, ale jestliže je to tam opravdu napsáno (což jsi nám tu opět neřekl), tak to znamená že PC načetl CD a bootuje z něj, ale zavaděč je nastaven tak že když najde na primarnim disku system, tak se sám nespustí ;-) a proto chce potvrdit spuštění zmáčknutím klávesy.
Jakou máš klávesnici? Jestli ti to s tvou klávesnicí nejde, tak to zkus jinou na PS2, nebo nastav legacy USB v biosu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
polcek
Nováček
Nováček

Příspěvek od polcek »

Okey mám klávesnici na USB port
polcek
Nováček
Nováček

Příspěvek od polcek »

Mooooc díky,vyměnil jsem klávesnici s usb portem za ps/2 a valí to už to mám dokonce nainstalované :)
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“