Win 7 - vše kolem instalace + problemy s instalací
Moderátor: Loki5567
- paule01
- Nováček

-
Re: Nejde mi Nabootovať windows 7
Ja mám novú dosku ASUS P5G41T-M LX aj nové Pamäte aj zdroj je nový.Linux mi nabootuje v pohode no uvidím asi tam dám inú verziu.
- paule01
- Nováček

-
boot manager mi vypíše toto :
this error can be caused by unplugging a removable storage device such as an a external USB drive while the device is in use or by faulty hardware such as a HDD or CD-ROM drive that is failing.
Make sure any removable storage is properly connected and the restart your computer.
Neviem čo mám robiť.Ako som už písal mám nové pamäte a základku.
this error can be caused by unplugging a removable storage device such as an a external USB drive while the device is in use or by faulty hardware such as a HDD or CD-ROM drive that is failing.
Make sure any removable storage is properly connected and the restart your computer.
Neviem čo mám robiť.Ako som už písal mám nové pamäte a základku.
- Alfajk
- Začátečník

-
odpoj vsechno externi,vsechny flash disky,a pokud mozno i vsechno v USB portech,pouzij ps2 mys i klavesnici,disk naformatuj utilitou od vyrobce,idealne low level format (samozrejme jako ntfs)
potom to musi jit (jeste zkontroluj prioritu boot devices v biosu a prioritu disku)
potom to musi jit (jeste zkontroluj prioritu boot devices v biosu a prioritu disku)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- paule01
- Nováček

-
OK diky za radu všetko mi už funguje, win ide bez problémov 
- polcek
- Nováček

-
Nechce mi to nabootovat
Ahoj
Chci si nainstalovat windows 7,v BIOSu jsem nastavil jako první boot cd/dvd mechaniku,když vložím dvd do mechaniky a resnu komp tak mi to jakoby začne bootovat,ale začne nabíhat můj windows xp z HDD,vůbec nevím proč.Je to teda pálený ale je to ve formátu ISO.
Tady je video-kvalita hrůza a děs : http://www.youtube.com/watch?v=Dr9km-0H ... e=youtu.be
Chci si nainstalovat windows 7,v BIOSu jsem nastavil jako první boot cd/dvd mechaniku,když vložím dvd do mechaniky a resnu komp tak mi to jakoby začne bootovat,ale začne nabíhat můj windows xp z HDD,vůbec nevím proč.Je to teda pálený ale je to ve formátu ISO.
Tady je video-kvalita hrůza a děs : http://www.youtube.com/watch?v=Dr9km-0H ... e=youtu.be
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Re: Nechce mi to nabootovat
Čím jste to DVD vypaloval?
To,že je to ISO může být v pořádku, ale může být špatně vytvořené bootovací dvd.
Pro Win 7 se vyplatí použít http://www.microsoftstore.com/store/mss ... vd_dwnTool
To,že je to ISO může být v pořádku, ale může být špatně vytvořené bootovací dvd.
Pro Win 7 se vyplatí použít http://www.microsoftstore.com/store/mss ... vd_dwnTool
- polcek
- Nováček

-
Vypaloval jsem to pomocí Alcohol 120%
- polcek
- Nováček

-
A na tom odkazu to je co ?
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Zkuste použít ten MS nástroj pro vytvoření image a můžete klidně použít i FlashDisk.
- polcek
- Nováček

-
Tak dobře zkusím to
- polcek
- Nováček

-
Tak,i po vypálení v tom programuod microsoftu mi to pořád nechce naběhnout,ale když zapnu vindows tak se to načte uplně v poho akorát to nechce bootovat při zapnutí,nemůže být chyba někde v nastavení BIOSu ???
- Jája
- Čestný člen

To video je fakt otřesny. Když ti bios píše boot from CD a pak ti naskočí další řádek kterej nejde přečíst - zmáčkni libovolnou klávesu - vsadil bych se že je to tam napsáno.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- polcek
- Nováček

-
A co si myslíš že jsem mačkal ?! Myš ?!
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Udělej bootovací flashku a nabootuj z ní. To dvd máš určitě nějak blbě udělaný že to z něj nedokáže pořádně.
- polcek
- Nováček

-
4GB stačí ne ?
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
ano, stačí v klidu
- van Bellen
- Začátečník

a nemas nahodou bezdrotovu klavesnicu?mne napr na starom pc islo dostat do biosu ale v ponuke systemu (XP/WIN7) uz nefungovala.
- Jája
- Čestný člen

To nevím co jsi mačkal, ale jestliže je to tam opravdu napsáno (což jsi nám tu opět neřekl), tak to znamená že PC načetl CD a bootuje z něj, ale zavaděč je nastaven tak že když najde na primarnim disku system, tak se sám nespustípolcek píše:A co si myslíš že jsem mačkal ?! Myš ?!
Jakou máš klávesnici? Jestli ti to s tvou klávesnicí nejde, tak to zkus jinou na PS2, nebo nastav legacy USB v biosu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- polcek
- Nováček

-
Okey mám klávesnici na USB port
- polcek
- Nováček

-
Mooooc díky,vyměnil jsem klávesnici s usb portem za ps/2 a valí to už to mám dokonce nainstalované