omlouvám se za dalšíá thread v tak krátké době, možná to ani není problém ale psíš moje blbost, strávil jsme nad tím už několik hodin a nevím si rady.
Takže: Po obdržení nové (staré MB) jsem ní osadil PC - vše bez problémů, system najel, stačilo doinstalovat ovladače, ALE po zapnutí OCC (zátěžový test na CPU) mi vyskočili hpodnoty až kolem 65°C!!! (core 2 quad q9400) procák jsem nepřetáčel a běží na zkladní frekvenci, tedy 2,66Ghz. V klidu teplota kolem 30°C. Odmontoval jsem chladič (nebo spíš kontaktní část s pumpou) a na procesoru nebylo ani známky po pastě, možná na jedné straně v rozích. Výměník chladím 2 větráky a je fakt studený, na dotek je kapalina v trubkách v pohybu, takže tohle bych rovnou vyloučil.
Pokoušel jsem se o to asi 5x a stále marně, šrouby v desce jsou utažené na max, chladící "hlava" pumpou je taky utežená na fest (ano podle návodu, radiálně) ale pořád tam prostě musí být nějaký prostor, který brání kontaktu CPU s chladičem. Fakt nevím co dělám špatně a proto bych uvítal nějaké postřehy nebo rady (v případě že chlazení máte a zaznamenali jste podobný problém). V popisu je kompatibilita se s paticí 755. zkoušel jsem i položit rámeček na zadní straně desky, samozřejmě nevodivým materiálem, bohužel se stejným výsledkem a už fakt nevím.