DOC_ZENITH píše:Ano jistě že má vysokej výkon v single, ale nejen tam, má vysokej výkon i když jsou ty thready 2, nebo i 4, nieztrácí tím nic protože má 4plnohodnotná silná jádra. Ztrácet ten děsivej náskok začně až s více jak 4 thready a stejně se jen sníží, stejně ve vedení zůstává.
A to vše při čipu jehož plocha je citelně menší a to v sobě má prosím northbridge, PEG řadič a IGP o nezanedbatelné velikosti + je to odcházející čip kterej je EOL a za měsíc bude nahrazen a stejně buldozera naprosto dává i ve výkonu vs watt a i s tím "junkem" navíc ve výkonu vs plocha/výrobní náklady. Kdyby neměl PEG řadič a IGP, čili stejné podmínky jak BD, tak by se tam těch jader dal onacpat 6 nebo 8, v závislosti na tom jestli by chtěli více cores nebo dát víc prostoru cache. Jaké by bylo asi skóre pak eh?
Ivy bridge bude ještě menší čip, výrobní náklady low endu, a s ještě větší IGP, je to konkurence FM1... APU obecně.... je to 115 ten low-end až maisntream socket. To je vše na co se velkej BD zmůže? Já nevim kde v BD furt vidíš efektivitu, já jí tam nevidim nikde.
Flanker no, phenom II (i tehdy měl huge zpoždění, Intel měl out Nehalem když přícházel Phenom II) je přímá konkurence Core2, od té doby Intel vydal co a udělal jakej pokrok? A AMD od té doby vydalo co? Buldozer..... porovnej si ten vývoj v obouch táborech a pak mi zopakuj že je to dobrej CPU.
Jinými slovy, Intel mi od té doby herní výkon zdvojnásbil, u AMD mi.... poklesl... výkon renderu mi Intel rovněž zdvojnásbil.... u AMD se mi o pár desítek % zvedl.....
velikost die tu vůbec nebereme, vždyť se ti to tu snažíme vysvětlit už půl dne . Tak jinak...Představ si procesor od Intelu, který by měl modulární stavbu. SIngle thread by měl +- stejná a mnohem více by narostl multithread. To je ta pointa modulárnosti. Efektivitu tu vztahujeme pouze jako procentuální nárust výkonu vůči tomu stejnému jednomu "jádru".
Třeba Trinity bude pouze s L2 a znovu malé jednotky core.
Nehalem byl highend (Bloomfield), Phenom II nebyl vydán jako jeho konkurent, ale jako procesor toho nejběžnějšího segmentu (viz i ceny, trochu přijatelný byl cenou pouze i7-920) a konkuroval Core Quadům. Fx byl směrován jako konkurent také SB LGA1155, pokud vydedukujeme pouze výkon, průměr FX-8150 spadá kousínek nad 2500k (jsou situace, kde je těsně lepší a nebo stejný s 2600k, pak hodně situací, kde je jak 2500k, trocha situací, kde je pod a několik situací, kde propadá hlouběji pod 2500k)