do kanceláře jsme k pracovním stanicím nedávno pořídili výkonný záložní zdroj (UPS). Jedná se o Eaton 9130 Tower a je velký jako malá počítačová skříň.
Fotky:

Zdroj má jedinou chybu. Vzadu má 60 nebo 80 mm velký ventilátor, který stále jede na maximum a je hlasitější než poměrně výkonný počítač s několika 120 mm ventilátory. UPSku není možná přesunout na jiné místo, takže bych jí potřeboval ztišit, ale kvůli záruky nemohu vyměnit ventilátor za nějaký tišší.
Napadají mne dvě možnosti:
- Z kartónové krabice vyřežu desku, kterou složím do obráceného písmene U a to celé nasunu na zadní část zdroje. Zdroj stojí na hodně velkém stole a za zdrojem je před zdí ještě poměrně dost místa, takže to nenaruší chlazení, ale mohlo by ho to ztišit.
- Dále mě napadlo, že bych uříznul 30 cm plastové trubky a tu nějak nasadil na ventilátor. To si myslím, že by také mohlo pomoci
Ze ztišováním počítačů nemám dostatek zkušenosti, takže bych se potřeboval zeptat Vás odborníků, co Vy na to. Můžete mi prosím sdělit Vaše názory, který způsob je lepší? Nebo je ještě nějaká možnost?
Děkuji Vám za každý tip.