Problém s PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
ecik84
Nováček
Nováček

Problém s PC

Příspěvek od ecik84 »

Zdravím,

včera mi přišly komponenty na nové pc. Dnes jsem pc složil, ale mám 2 problémy. Pc po zapnutí normálně naběhne, všechny větráky se točí (zdánlivě vše funguje), ale nejde obraz do monitoru. Zkoušel jsem už 2 grafiky (první byla ta nová objednaná a u té druhé 100% vím, že funguje). Chvíli jsem koukal do skříně jestli jsem vše zapojil správně, ale žádný problém jsem neoběvil. Řekl jsem si tedy, že zkusím pc restartovat, ale tlačítkem na restart na přední straně skříně ani restart nefunguje. Reset switch je také určitě správně zapojen, ale přesto se pc tlačítkem restart prostě nerestartuje. Tlačítko pro restart je i přímo na desce (hezky červeně svítí), ale ani tímto tlačítkem restart nejde.

Předpokládám, že bude asi problém s deskou, ale jistý si tím nejsem a v okolí nikoho se socketem 1155 na odzkoušení nemám. Nechci hned pc posílat zpět na reklamaci, chci vyzkoušet všechny možnosti, než to udělám. Nenapadá Vás co bych ještě mohl zkusit nebo kde jsem případně mohl udělat chybu?

Sestava je přesně tahle:

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_188U0113SG0115RK011HIW011CUM0119YT0112YE011KGO010YB8010GVS01
Předem všem díky za nápady a rady
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s PC

Příspěvek od X-COM »

Zkus odpojit všechny disky a mechaniky a zkontroluj někde RAM Memtestem, jestli jsou OK, taky v manuálu zkontroluj, jestli jsi je dal do správných slotů.
Nevím, co tě vedlo k výběru této desky, ale vypadá to na 99% na desku.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Kolega z práce měl tu samou a odešla mu, resp. Vyhořela do 3 dnǔ. Takže tipuji to s velkou pravděpodobností na desku.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

S nynejsim portfoliem AsRocku moc zkusenosti nemam. Se starsimi ale mam zkusenosti vesmes negativni. Tohle vypada na desku.
ecik84
Nováček
Nováček

Příspěvek od ecik84 »

Díky všem za reakce, také předpokládám, že to je deska. Zítra (momentálně jsem v práci) zkusím ještě odpojit HDD a mechaniku a vyzkouším to bez nich, vždy pouze s jednou ram ve slotu. Pokud se mi potvrdí, že je to skutečně deska, tak jí ve 14 denní lhůtě vrátím a vezmu si jinou (i když to sem asi nepatří, tak budu rád za rady jakou desku vzít v této cenové relaci).

Momentálně v práci projíždím manuál od desky a zjistil jsem, že na desce je tzv. Dr. Debug, který by měl (alespoň jsem to tak pochopil) identifikovat problémy v pc. Při zapnutí pc tam svítí číslo 30 a při pokusu o restart tam problikne číslo 19, ale pc se, jak jsem již psal, nerestartuje. Já jsem se s Dr. Debug nikdy nesetkal a má angličtina také není příliš dobrá, proto docela tápu, co to vůbec znamená. Nevíte někdo co by to mohlo být?
ecik84
Nováček
Nováček

Příspěvek od ecik84 »

Díky všem za rady. PC jsem rozložil a znova složil pouze s jednou RAM, CPU a GPU a obraz naběhl. Poté jsem připojil HDD a mechaniku a obraz šel také. Později jsem zjistil, že obraz nešel, pouze když bylo zapojené USB z přední strany skříně do desky. Řekl jsem si, že přední USB zase tak nutně nepotřebuji abych kvůli tomu posílal desku a skříň na reklamaci, tak jsem to nechal vypojené a nahodil OS. Vše fungovalo bez problémů. Dnes mi to nedalo a zkusil jsem znova přední USB zapojit a obraz už jede normálně. Není mi jasné čím to předtím bylo, ale nyní je vše v pořádku, takže děkuji za rady.

Můžete lock...
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“