Rada ohledně koupě graf. karty

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

zemik379
Nováček
Nováček

Rada ohledně koupě graf. karty

Příspěvek od zemik379 »

Potřeboval bych pomoct s výběrem grafiky od Nvidia cena 5000kč strop. jen nevím který typ zvolit může být i jiní návrh než je zde uvedený. Já se v tom nevyznám 8)

Zvažuji mezi:

- GIGABYTE N56GOC-1GI
- GIGABYTE N560OC-1GI

Sestava

Procesor : i5 2500k
Základní deska : Gigabite H61M-D2-B3
Paměť : 2 GB DDR3
HDD: 500 GB
Zdroj : HEDY 500W
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Rada ohledně koupě graf. karty

Příspěvek od Lokomotiva »

Zbytečně výkonný procesor,
nic moc deska,
málo paměti,
pouťový zdroj.

Do tohohle chceš strčit GTX560?
zemik379
Nováček
Nováček

Příspěvek od zemik379 »

Tohle mám doma chci koupit grafiku a zahrát si.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Pokud si chceš zahrát, tak doplň paměť, vyměň zdroj a pak teprve přemejšlej nad koupí grafiky. Kombinaci GTX 560 a ten zdroj HEDY bych opravdu nepokoušel, zahráváš si s ohněm a to doslova :)
Jinak by mě zajímalo, kdo tu sestavu navrhoval. Zdá se mi, že je to výběr náhodných komponent.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No ta sestava je opravdu perla. 2500K v H61 a parodie na zdroj......Za tech 5k prvni kup poradny kvalitni zdroj a lepsi desku a pameti. Pak do toho strkej nejekou vykonejsi grafarnu.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

zemik379 píše:Tohle mám doma chci koupit grafiku a zahrát si.
Tak to je mi opravdu upřímně líto.
Ale co se dá dělat?
Máš to míň než 14 dní a můžeš to ještě bez udání důvodu do e-shopu vrátit?
Aspoň ty největší brutality - desku a zdroj?

Ale lepší by bylo vrátit všechno - i ten procesor - rozdíl mezi i5-2500k a i3-2100 je asi Kč 2.300,-, když to rozpustíš do rozumné desky a zdroje, budeš mít kvalitní základ PC a i 2100 ti tu GTX560 nakrmí v pohodě.

Ale odpověď na tvoji otázku nechci zapomenout:
je podle mého názoru lepší koupit tu levnější a přetaktovat si ji sám.
Naposledy upravil(a) Lokomotiva dne stř 4. dub 2012, 12:58, celkem upraveno 1 x.
zemik379
Nováček
Nováček

Příspěvek od zemik379 »

Tak to už nepůjde mám to déle ale ten zdroj bude muset jít nový protože tohle je jen 450 a ta mi to neutahne...
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

nevidim jedinej rozumnej duvod menit desku a nevidim jedinej rozumnej duvod kupovat gtx 560...

kup hd 7770 nebo hd 6850 + nejakej zdroj co uz ti tady navrhovali, 2 gb ram stoji par stovaku
¨
procesorovyho vykonu mas az az, predpokladam ze taktovat neumis/ nebudes protoze to by sis pak tohle nekoupil

fungovat to bude a zahrajes si na tom paradne
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

arach píše:nevidim jedinej rozumnej duvod menit desku a nevidim jedinej rozumnej duvod kupovat gtx 560...

kup hd 7770 nebo hd 6850 + nejakej zdroj co uz ti tady navrhovali, 2 gb ram stoji par stovaku
¨
procesorovyho vykonu mas az az, predpokladam ze taktovat neumis/ nebudes protoze to by sis pak tohle nekoupil

Tak mě řekni rozumnej důvod proč ji nekupovat. Gtx 560 má luxusní poměr cena/výkon.
I kdyby uměl tak to ta deska neumí, takže pro to novou desku.2500k se prostě do takové lol desky nedává.
Naposledy upravil(a) Suke001 dne stř 4. dub 2012, 13:18, celkem upraveno 2 x.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

O to jestli 500W nebo 450W ani tak nejde.
Tahle sestava bude mít v Crysis spotřebu tak 300W - i když si tu GTX560 přetaktuješ.
Ale o to, že je to zdroj mizerné kvality.
Takže dodává proud s velkým zvlněním napětí na jednotlivých napěťových větvích (to destabilizuje PC) a díky laciným součástkám se jeho parametry poměrně rychle zhoršují.
Má i laciné ochrany, které dokáží třeba nárůst odběru proudu při spuštění hry vyhodnotit jako přetížení a zdroj vypnout.
Nejde o to, kolik Wattů je napsaných na štítku, ale o kvalitu dodávaného proudu a o kvalitu zdroje jako takového.

Pořízení toho procesoru je zase šílenost - tím, že jsi dal procesor, který potřebuje přetaktovat do desky, která to neumožňuje, má nižší výkon, než kdyby to byl 2500 bez "K" (chybí mu totiž ty 4 biny Turbo OC, které procesor s "K" logicky nemá).

U desky nevím, co zkritizovat dřív.

Takže v souhrnu jsi se připravil o peníze koupí zbytečně drahého procesoru a ty ti chybí v životně důležitých komponentech - desce a zdroji.
Za ty samé peníze to mohlo mít stejný výkon a lepší kvalitu.

Kde jsi sakra byl, když jsi ten nesmysl dával dohromady? Proč jsi sem nenapsal už tehdy?

Co teď? Pokračovat v té ptákovině?

Dokážeš ten zdroj a desku někomu prodat do kanclu?
zemik379
Nováček
Nováček

Příspěvek od zemik379 »

Tak s toho vyplývá novej zdroj to každopádně paměti taky tuhle grafiku GIGABYTE N56GOC-1GI a té desky když se nezbavím jak moc velkej problém to je ?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

zemik379 píše:Tak s toho vyplývá novej zdroj to každopádně paměti taky tuhle grafiku GIGABYTE N56GOC-1GI a té desky když se nezbavím jak moc velkej problém to je ?
Novy zdroj je opravdu urgentni vec. Ten zdroj se da nazvat nebezpecnym. Pameti mas opravdu malo a 2GB modul zrovna neni vhodny ,jelikoz do te desky jdou dat moduly jen dva a max z toho vyzdimes 4GB. Procesor je vykonny az az ,ale jeho potencial s tou deskou nevyuzijes ,jelikoz taktovat se neda.

Mas nekolik moznosti.

1/Zbavit se desky, pameti a zdroje a dokoupit tyto komponenty nove + Grafarnu HD6850 nebo GTX560 dle toho kolik budes mit penez.

2/Nechat si CPU,desku ,dokoupit druhy 2GB modul ,novy zdroj + grafarnu. Nebudes moct upgradovat pamet na vic nez 4GB a nebudes moct OCnout CPU a vyuzit jeho potencial za ktery sis priplatil.

3/Zbavit se celeho kompletu a vsechno to postavit znovu.

Pokud nemas penez nazbyt a neni mozne se komponentu zbavit ,klonim se k moznosti 2. Pokud to muzes prodat a mas nejake penize tak moznosti 1 a 3.
Naposledy upravil(a) Hladis dne stř 4. dub 2012, 18:43, celkem upraveno 1 x.
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

Suke001 píše:
arach píše:nevidim jedinej rozumnej duvod menit desku a nevidim jedinej rozumnej duvod kupovat gtx 560...

¨

Tak mě řekni rozumnej důvod proč ji nekupovat. Gtx 560 má luxusní poměr cena/výkon.
I kdyby uměl tak to ta deska neumí, takže pro to novou desku.2500k se prostě do takové lol desky nedává.
no tak at rovnou na pise ze na to nema 5 litru, ale 7, protoz eza 5 litru ramku gtx560 a poradnej zdroj neporidis
to je tady jako u vseho, nekdo napise ze na to ma 10 litru a ve finale za to stejde da 13 :-)
zemik379
Nováček
Nováček

Příspěvek od zemik379 »

No já se jenom ptám co bude za problém když si nechám tuhle desku co tím zhorším? co si zabrzdím a jak to bude znát?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

zemik379 píše:No já se jenom ptám co bude za problém když si nechám tuhle desku co tím zhorším? co si zabrzdím a jak to bude znát?
Vzdyt ti bylo odpovezeno :?
zemik379
Nováček
Nováček

Příspěvek od zemik379 »

Tak to jsem teda natvrdlej, takže jde jen o to taktování a o ty ramky? Opravdu se v tom moc nepohybuji...
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

zemik379 píše:Tak to jsem teda natvrdlej, takže jde jen o to taktování a o ty ramky? Opravdu se v tom moc nepohybuji...
no hlavne rekni kolik tech penez mas opravdu, jestli 5 litru tak gtx 560 neprichazi v uvahu s ramkou a zdrojem, jestli mas treba 7 tak pak jo

a jestli mas 10 tak vymen i desku : -))
zemik379
Nováček
Nováček

Příspěvek od zemik379 »

Neříkám že nejsou ale zas to nechci nastrkat všechno do pc :-D proto jsem s tou deskou takovej vlažnej :-D Já ji asi fakt oželím :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

zemik379 píše:Tak to jsem teda natvrdlej, takže jde jen o to taktování a o ty ramky? Opravdu se v tom moc nepohybuji...
Ano. Jeste ta deska postrada USB 3.0, SATA6G........ale to uz je detail.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“