Logue píše:Dokazal by niekto ohodnotit umelu inteligenciu vo Sniper V2 ? V porovnani s prvym Sniperom. Chcem vediet ci je to nejaky Call of Duty styl alebo sa treba naozaj snazit a neustale sa kryt ? Samozrejme myslim na Sniper Elite obtiaznosti.
Prvy sniper elite mam prejdene na najvysiu obtiaznost(len aby bolo jasno) a 2ku uz mam rozohratu a som dost daleko(mozno na konci?). Umela inteligencia nie je prave najlepsia ale ani najhorsia. Nepriatelia na sniper elite otiaznosti su dost "otravny" a ked nestrielate z ukrytu pri vyuzivani explozii v okoli(myslim tym bombardovanie) tak vas vystopuju po prvej strele. Samozrejme ak odstrelite nemcovi polku hlavy pred ocami jeho kamarata tak vam ani strelba za vybuchu nepomoze. Jedine, ze nastavaju situacie ked strielate(pocas explozie) na nemca ktoremu davate headku pred ocami dalsieho nemca tak vas hned neuvidia ale zacnu byt pozornejsi a patrat po vas. Pri druhej strele je potom uz velka sanca, ze vas identifikuju. Niektore misie ale nemaju explozivny backround, takze pri strelbe ste hned odhaleny. Tam je najlepsie eliminovat potichu co sa da a zvysok odsnipovat

Krytie je dolezite(podla mna) jedine na sniper elite obtiaznosti(dalej len SEO), kde v misiach s nepriatelskymi sniperami ste behajuc po mape velmi jednoduchym cielom. Pripomeniem misiu kde mate eliminovat rusky snipersky tym. Tam sa musite plazit a hladat v rozbombardovanom meste zablesky z optiky alebo vycnievajuce hlavne. Nie je to jednoducha uloha

A atmosferu umocnuje, ze nemozte savevovat ale idete od posledneho checkpointu. Musim priznat, ze som si tu misiu velmi uzil
Na zaver este k SEO dodam, ze hrat tuto hru na nizsej obtiaznosti nema velmi zmysel. Mozno vatsine nebude suhlasit ale ja si za tymto stojim. Nie je nic lepsie ked zo zaciatku strielate takpovediac "naslepo" pretoze nie ste schopny uhadnut okom presnu vzdialenost. Ale o to vatsi je pocit zadostucinenia ked v neskorsich fazach hry davate headky sniperom roztrusenym po celej mape v rozlicnych vzdialenostiach. V mojom pripade to bola misia kde som dal perfektnych 6 headshotov sniperom za sebou a vzdialenosti boli vzdy ine. A ze tam vtedy fukalo
Takze CoD style na SE otiaznosti sa nekona aj ked je pravdou, ze vas vojak toho znesie vela(mimo sniperoviek). Tu sa mi zda byt prvy SE trosku tazsi.
Podla mna hra hodna kupy. Grafika dobra s vysokymi fps nie len na High-end PC. Ozvucenie dostatocne. Bulletcam a rentgenove zabery su paradne.
A hratelnost?
Ak vas bavi hrat hru kde jedna strela znamena jeden mrtvy(niekedy aj viac) tak sa vam SE v2 bude pacit. Pokial ste skor zastancom rambo stylu hrania tak to asi pre vas nebude to prave orechove a je lepsie sa tejto hre vyhnut.
Mimochodom ma to v celku slusny multak. Je tu TDM, DM a obdoba horda modu plus mapy z misiami. Kde jeden je ostrelovac a druhy "spotter" a maju za ulohu ziskat materialy od nemcov. Zatial su dostupne len 3 mapy ale vyvojari oznamili(vzhladom na popularitu), ze v naslednych mesiacoch vypustia DLC z novymi mapami pre PC a samozrejme zadarmo
To je asi vsetko odomna.
Ak ma niekto chut zasnipovat si v multaku tak moj nick na steam je: heelo23
Edit: pred chvilkou sa mi podarilo strelit chlapka do oka pricom naboj preletel cez jeho prsty a vsetky ich otrhol

Nie som sadista, len to bolo dobre spravene ako tam lietali