Problém s aplikacemi využívajícími internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

geef
Začátečník
Začátečník

Problém s aplikacemi využívajícími internet

Příspěvek od geef »

Dobrý den,
mám problém s internetem v aplikacích (torrent,BF3,atd..).Připojení k internetu mám přez kabel klasicky.Problém je v tom že test rychlosti internetu v prohlížeči je celkem hezký (5 mb/s), ale ve hrách dosahuju ping 1200 a torrent stahuje max 5 kb/s.Toto se mi stává každý druhý den, předtím jsem to řešil připojením k WiFi ale to mi už nestačí.Zkoušel jsem nastavit proxy ale u BF3 moc není kde a v torrentu to nějak je.Jindy mi vše běží bez problémů.Děkuji za rady.
geef
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s aplikacemi využívajícími internet

Příspěvek od geef »

Někdo nápad?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

co mas za router? to je ping pri spustenem torrentu? co mas za net? ze "je to pres kabel" me rekne kulove ;-)
geef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geef »

Mám router TP-LINK TL-WR543G,to je ping jen s BF3 jinak nic zaplé nemám (ani skype,TS,torrent,atd...),net mám přez vzduch který je až 40 (myslím že to tak říkal).Tohle se děje jen každý druhý den (teda zatím každý druhý den).
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

ping na seznam je jakej? Případně jen ping přes cmd na ten herní server je taky vysoký?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
geef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geef »

Ping na seznam min. 811 ms,max. 1526 ms,průměr 1179
U serveru (většinou z německa) si vybírám ping do 40 většinou je ping cca 33.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Paráda, tak ping na seznam je taky zlej, takže ještě vyzkoušet ping na výchozí bránu a pokud bude ping ve vnitřní síti v pořádku, uhánět poskytovatele ...
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
geef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geef »

Aha...A ted´ česky a nějaká rada jak na to by byla taky fajn
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

zapni prikazovy radek (start -> spustit -> napis cmd a dej enter)

do nej napis: ipconfig /all a stiskni enter

tam si najdi IP adresu vychozi brany internetu, vetsinou 192.168.1.1 ; je to IP daresa tveho routeru.

pak napis znovu do prikazoveho radku: ping 192.168.1.1

pokud bude ping normalni (5ms) je problem v poskytovateli tveho internetu a res to snim, opravit to nemuzes. pokud je ping velky, mas problem se svym routerem.
geef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geef »

Teď jsem vyzkoušel ping na seznam na centrálním PC a odezva seznamu je 12 ms a sít´ má max. 3 min. 0 průměr 0 ms.Později se kouknu na dnešní ping na mém herním PC.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

jak jsou jednotlive PC pripojene k routeru? vsechny kabelem nebo nektere pres wifi?
geef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geef »

Je to tak že na střeše je anténa která má svoji bedínku v jedné místnosti, z které vedou kabely přez zdi do zásuvek až k routeru (s WiFi), který má přímé zapojení do centrálního počítače.Takže můj herní počítač je pomoci kablíku připojen k zásuvce která je připojena k skřínce, která ovšem posílá internet do routeru s Wifi.Nevíte zda se dá nastavit přednost LANu před WiFi?(na WiFi jsou dva notebooky a dva mobily)
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

to vysvetleni je jak neco, ale jestli jsem to pochopil tak to mas zapojene dost divne. kdyz mas uz z providerova routeru (ta bedynka v jedne mistnosti) rozvedeny internet do zasuvek po celem dome, proc potrebujes mit zapojeny druhy router v jedne z tech zasuvek?

pokud nepouzivas wifi tak vse napoj primo do tech zasuvek na primo.
geef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geef »

Protože těch zásuvek je hodně a WiFi router nemá tolik LAN portů (Ale dal by se koupit jiný) P.S. sorry za moje "profesionální" vysvětlování.Právě jsem se připojil přez kabel k provider routeru a lagy přetrvávají.Zajímavé je že lagy mám každý druhý den ale včera to jelo super.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

jestli je to u providera tak to muze byt spoustou veci, napr. pocasim, nebo tim ze si soused zapnul stahovani torrentu. taky si over ze ti nestahuje nikdo jiny u tebe doma , kdyz tam mas tolik zarizeni - napocital jsem 6.

pokud jsou pingy v tvoji siti v poradku, viz pingovani vyse, tak je problem u nej a musis to resit s nim.
geef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geef »

Celkem bych mohl zapojit až 9 zařízení na sít´ + TV.Pingy v mém herním PC jsou: seznam- 12 14 13 (min. max. prům.) a na výchozí bráně - 7 20 12.Počasí se vyjasňuje ale pršelo,běží celkem 2 počítače na síti a z toho nikdo nemá zapnutý torrent.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

zkus ještě v příkazovém řádku přes příkaz "tracert www.seznam.cz" odezvu po cestě...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
geef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geef »

http://geef.rajce.idnes.cz/nastenka#Vstiek.jpg

Nějak mi to tu nešlo vložit tak to je na rajčeti.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

to vypadá docela slušně, ne? :)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
geef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geef »

Docela jo ale mám ukázat print screen z BF3 s pingem?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“